SEAT is klaar voor de uitdagingen van de auto van de toekomst

SEAT is klaar voor de uitdagingen van de auto van de toekomst

Vrijdag 16 januari 2015 — - Lagere CO2-uitstoot en meer connectiviteit en veiligheid zijn de nieuwe uitdagingen voor autoconstructeurs

- Vicevoorzitter voor O&O bij SEAT, dr. Matthias Rabe, onderstreept de sleutelrol die het Technical Center van SEAT speelt in de Spaanse auto-industrie

- Dit jaar viert SEAT de 40e verjaardag van het Technical Center

- SEAT sloot 2014 af met een productie van meer dan 442.000 voertuigen in Martorell (+13,5%), het hoogste cijfer sinds 2002

Vicevoorzitter voor onderzoek en ontwikkeling bij SEAT, dr. Matthias Rabe, schetste tijdens de tweede editie van ‘Encuentros SEAT’ in Madrid de uitdagingen waarmee de auto-industrie de komende jaren geconfronteerd zal worden. In zijn toespraak voor een groep van bedrijfsleiders, politici en organisaties onder de titel ‘SEAT – toekomstvisie voor de auto-industrie’ wees dr. Rabe op drie van de belangrijkste prioriteiten voor autoconstructeurs vandaag: de verlaging van de CO2-uitstoot, connectiviteit in de auto en de verhoging van de actieve en passieve veiligheid.

 

Dr. Rabe wees ook op enkele van SEAT’s verwezenlijkingen op deze gebieden. Een voorbeeld: “Tussen 2006 en 2014 heeft SEAT zijn CO2-uitstoot met 21% verlaagd, onder meer dankzij innovaties zoals geoptimaliseerde motoren, betere aerodynamica en lichtgewichtconstructie”. Verder zei hij dat het bedrijf nu al auto’s verkoopt die rijden op CNG (Leon TGI en Mii Ecofuel) en over de technologische knowhow beschikt om de elektrische auto te promoten zodra de marktomstandigheden gunstig zijn. Dr. Rabe kondigde aan dat SEAT in zijn nieuwe modellen verdere ontwikkelingen op het vlak van connectiviteit zal toepassen en gaf uitleg over de nieuwe bijstandssystemen op het vlak van veiligheid. Het hele huidige gamma van SEAT-voertuigen kreeg vijf sterren van Euro NCAP.

 

De vicevoorzitter voor O&O verklaarde dat deze technologieën ontwikkeld worden in het Technical Center van SEAT en benadrukte de rol van dat centrum in de promotie van innovatie in de Spaanse auto-industrie. SEAT ontwerpt en ontwikkelt zijn auto’s in dit centrum, dat zich op de fabriekssite van Martorell bevindt. Het Technical Center, dat het enige in zijn soort is in Spanje en heel Zuid-Europa, viert dit jaar zijn 40e verjaardag. “SEAT is de grootste industriële investeerder in O&O van Spanje en dankzij dit centrum zijn wij volledig klaar voor de uitdagingen van de auto van de toekomst”, verzekerde dr. Rabe. In de voorbije vijf jaar heeft SEAT meer dan 1,4 miljard euro geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.

 

SEAT zal in 2015 meer dan 100 nieuwe dealerships openen

 

Tijdens de meeting beklemtoonde SEAT-voorzitter Jürgen Stackmann de resultaten van vorig jaar, met de melding dat de fabriek van Martorell 2014 heeft afgesloten met een totale productie van 442.677 voertuigen, een stijging met 13,5% ten opzichte van 2013. Dit is het vijfde jaar van groei op rij, met een meerproductie van 52.629 voertuigen tegenover 2013, en het hoogste productievolume in Martorell sinds 2002. Voorts is Martorell de fabriek die in 2014 de meeste voertuigen heeft geproduceerd in Spanje. Stackmann onderstreepte “dat wij vorig jaar dankzij de productiestijging 800 extra tijdelijke werknemers hebben aangeworven en dat sinds januari 350 van die werknemers een vast contract hebben getekend”. Verder zei hij: “We zien 2015 met optimisme tegemoet. Wij zullen meer dan 100 nieuwe dealerships openen, waarvan 90% in Europa, en onze doelstelling is om de verkoopstijging van de voorbije twee jaar te consolideren.”

 

Stackmann benadrukte ook het belang van “een aantrekkelijk en ambitieus industrieel beleid dat focust op meer innovatie, technologie en training” en pleitte voor een “solide band tussen overheden, bedrijven en vakbonden” om de uitdagingen in de autosector aan te pakken.

 

Eveneens aanwezig op de rondetafelconferentie was Miguel Sebastián, voormalig Spaans minister van Industrie, Toerisme en Handel, die een bijdrage leverde met zijn visie op de toekomst van de auto-industrie. Hij wees op de behoefte aan samenwerking tussen de publieke en privésectoren om groeiende investeringen in innovatie te verzekeren.

Miguel Sebastián, former Spanish minister for Industry, Tourism and Commerce during his talk at the “Encuentros SEAT”
SEAT Executive Committee President Jürgen Stackmann during his talk at the “Encuentros SEAT”
SEAT Executive Vice-President for R&D Dr. Matthias Rabe at the “Encuentros SEAT”
SEAT Executive Vice-President for R&D Dr. Matthias Rabe has outlined the challenges facing the automotive industry over the next few years -
SEAT Executive Vice-President for R&D Dr. Matthias Rabe, SEAT Executive Committee President Jürgen Stackmann and Miguel Sebastián, former Spanish minister for Industry, Tourism and Commerce at the “Encuentros SEAT”