SEAT introduceert zijn Digital Cockpit in de Arona en Ibiza

SEAT introduceert zijn Digital Cockpit in de Arona en Ibiza

SEAT breidt zijn veelzijdige en configureerbare Digital Cockpit uit naar de Arona en Ibiza zodat ook de bestuurders van deze modellen kunnen rekenen op heldere informatie die beter aansluit op hun individuele noden.

De SEAT Arona is de eerste cross-over op de markt die kan bogen op het 10,25 duim grote interactieve, configureerbare display dat al sinds januari 2018 wordt aangeboden in de SEAT Leon en Ateca.

Het digitale wijzerplatengeheel met hoge resolutie oogt niet alleen modern en veelzijdig, het is ook erg functioneel omdat bestuurders kunnen kiezen voor dezelfde klassieke informatie als bij analoge wijzerplaten zoals de snelheidsmeter en toerenteller of (optioneel) voor kaarten en navigatie in kleur.

“Wij stellen alles in het werk om onze klanten het best mogelijke design te bieden door de precisie van een klassieke wijzerplaat naar de digitale wereld te vertalen waar iedere pixel met dezelfde nauwkeurigheid werd ontworpen”, zegt SEAT-designdirecteur Alejandro Mesonero-Romanos. “Door volop voordeel te puren uit deze baanbrekende digitale wereld kunnen we het interieurdesign van onze auto naar een hoger peil tillen.”

De aangeboden informatie beheren is eenvoudig en vraagt van de bestuurder niet meer dan een druk op de View-knop op het stuur. Daarmee kan hij door de drie verschillende weergavemogelijkheden scrollen zonder dat zijn aandacht te veel wordt afgeleid en de helderheid van de aangeboden informatie maximaal wordt afgestemd op de noden van de bestuurder. Dankzij een vernieuwingsfrequentie van 75 Hz is de overgang tussen de informatieschermen op het display van 1.280 x 480 pixels naadloos en kan de informatie makkelijker worden afgelezen.

Weergavemogelijkheden

De Digital Cockpit van SEAT voorziet drie hoofdmodi voor de weergave van informatie: Classic, Digital en Dynamic.

Classic geeft de welbekende analoge informatie weer zoals een snelheidsmeter en toerenteller, maar tussen deze twee digitale wijzerplaten kan extra informatie worden weergegeven zoals voor navigatie, muziek, telefoon, rijgegevens en rijhulpsystemen (Lane Assist, Blind Spot Detection en Front Assist ACC) maar ook de voertuigstatus kan er worden opgeroepen. Centraal in de wijzerplaten zelf kan ook bijkomende informatie worden weergegeven.

De modus Digital puurt het beste uit het pixelrijke display van 10,25 duim dat gedetailleerde kaartinformatie over de omgeving biedt wat het makkelijker maakt om parkeergelegenheden of garages te vinden en aanwijzingen op te volgen. De kaart kan in- en uitgezoomd worden zodat de bestuurder zich makkelijk kan oriënteren. Op het scherm wordt alle menu-informatie weergegeven zoals telefoon, rijgegevens, rijhulpinformatie en voertuigstatus.

In Dynamic-modus wordt belangrijke informatie uitgelicht. Denk maar aan stapsgewijze aanwijzingen, doorgedreven informatie over de rijhulpsystemen zoals Lane Assist, Blind Spot Detection en Front Assist, maar ook de voertuigstatus kan worden opgeroepen.

In de drie modi kunnen altijd de rijgegevens worden opgeroepen zoals het brandstofverbruik, de afgelegde afstand en het totaal afgelegde kilometers. Het systeem kan ook de muziek weergeven die op dat moment wordt afgespeeld terwijl de bestuurder bijna zonder zijn blik van de weg af te halen doorheen zijn muziekbibliotheek kan scrollen.

En zoals het in een volledig geconnecteerde wereld past, wordt een ontvangen oproep die op het display wordt weergegeven automatisch gekoppeld aan het ID van de beller waarbij die persoon als een ‘pop-up’ op het scherm verschijnt.

Flexibiliteit

De configuratiemogelijkheden van de Digital Cockpit houden in dat wie ook aan het stuur zit, de beste informatie, afgestemd op die bestuurder, krijgt weergegeven. Twee van de belangrijkste weergavemodi, Classic en Dynamic, kunnen worden aangepast om specifieke informatie weer te geven.

Als de bestuurder dus zin heeft om navigatieaanwijzingen te mengen met de klassieke snelheidsmeter en toerenteller of als hij het volledige scherm wil benutten om een gedetailleerde kaart op te roepen, dan kan die voorkeur worden opgeslagen in een gebruikersprofiel dat makkelijk geselecteerd kan worden iedere keer die bestuurder plaatsneemt achter het stuur. Per stijl kunnen er tot drie profielen worden gecreëerd en opgeslagen in het systeem.

Bovendien is de Digital Cockpit uitgerust met sensoren die afhankelijk van het omgevingslicht op basis van een algoritme de helderheid van het display aanpassen.

De Digital Cockpit is een instrumentengeheel dat werd opgevat als een interactief display en kan om die reden worden afgestemd op de noden van de bestuurder. Met een resolutie van 133 dpi, het hoge leescomfort en de verregaande informatieverstrekking heeft de bestuurder hiermee alle touwtjes in handen.

Notities

De SEAT Digital Cockpit werd begin dit jaar geïntroduceerd in de Ateca en Leon en werd in de kijker gesteld tijdens het autosalon van Genève in 2018. Daar waren de CUPRA Ateca, de SEAT Leon CUPRA R ST en de SEAT Leon 1.5 TSI EVO FR allemaal voorzien van de Digital Cockpit.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy