SEAT introduceert online autoverkoop met de nieuwe Ibiza "Click & Go"

Maandag 19 juni 2017 — Het belang van het internet in ons dagelijks leven wordt steeds groter. Ook voor de automobielsector: bij aankoop van een voertuig is het internet de belangrijkste informatiebron. SEAT België wil als één van de eerste automobielmerken inspelen op deze nieuwe trend. Daarom heeft de autoconstructeur besloten om bij de lancering van de nieuwe Ibiza zijn eerste stap te zetten in online verkoop.

Het publiek dat momenteel het vaakst aankopen doet via het internet komt perfect overeen met het doelpubliek van de Ibiza. Dit project is geen en/of verhaal, maar een en/en verhaal. Met deze Ibiza ‘Click & Go’, die in een beperkte oplage van slechts 100 wagens verschijnt, probeert SEAT zijn klantenbereik te vergroten.

Het aangeboden product op www.seat.be, de nieuwe Ibiza ‘Click & Go’ in samenwerking met SEAT Financial Services, is een Personal Lease ‘Full Service’. Dankzij dit product kan SEAT naast de nieuwe goed uitgeruste Ibiza ook andere complementaire diensten aanbieden.

Maar zelfs bij de introductie van online verkoop blijft de concessiehouder een zeer belangrijke rol spelen. De levering en de professionele uitleg van het voertuig bij levering blijven in handen van de SEAT-verdelers. Hun passie, vakkennis en persoonlijke aanpak zijn onvervangbaar in deze essentiële stap in het aankoopproces van een nieuwe wagen.

 

Productdetails Personal Lease

In samenwerking met SEAT Financial Services biedt SEAT de super-uitgeruste Ibiza ‘Click & Go’ aan, die in een beperkte oplage van slechts 100 wagens verschijnt en met enorm aantrekkelijke voorwaarden geleverd wordt. De klant kan uit twee mogelijkheden kiezen: een Personal Lease aan € 199 incl. btw per maand met een voorschot van € 3.701 incl. btw en anderzijds een Personal Lease aan € 355 incl. btw per maand zonder voorschot. De Personal Lease is berekend op basis van een contact voor 24 maanden en 10.000km per jaar of 20.000 km in totaal. Aan deze prijs worden de volgende diensten voor de klant inbegrepen: gebruik van de wagen, wegenbelasting, inschrijvingstaks, mechanische reparaties en onderhoud (inclusief olieverversingen), burgerlijke aansprakelijkheids- en bestuurdersverzekering, dekking van materiële schade en SEAT Lease Assistance voor onderweg (24 u op 24, 7 dagen op 7 gegarandeerde mobiliteit).

 

Details Ibiza ‘Click & Go’

Deze beperkte uitgave betreft een 5-deurs-Ibiza met een 1.0 MPI-motor met 75 pk en handgeschakelde 5-versnellingsbak. Het koetswerk is in 2 metaalkleuren beschikbaar: Cosmos zwart en Pirineosgrijs. Aan de buitenkant is de wagen uitgerust met aluminium 15-duimsvelgen ‘DESIGN’, automatische grootlichtregeling, mistkoplampen, elektronisch inklapbare buitenspiegels, een regendetector en verdonkerde ruiten vanaf de B-stijl. Het interieur beschikt over een Media System Plus-radio met 8-duims kleurendisplay, twee USB-aansluitingen, AUX-IN, SD-kaartlezer, cd-speler, bluetooth met stemherkenning, multifunctiestuur met leder bekleed, Coming & Leaving Home-functie, binnenspiegel met dag- en nachtfunctie, parkeerhulp achteraan en Full Link met MirrorLink, Apple CarPlay en AndroidAuto. Tot slot werd ook BEATS Audio in de wagen geïntegreerd met een subwoofer onder de bestuurderszetel en zes premiumluidsprekers.

 

Het online aankoopproces

Een geïnteresseerde klant kan zijn Ibiza ‘Click & Go’ via de ‘buy now’-knop op de SEAT-website bestellen, waar hij kan kiezen tussen de twee Personal Lease-tarieven die uitsluitend online worden aangeboden. Verder kan hij hier de kleur van zijn Ibiza bepalen en via de ‘dealer locator’ de SEAT-verdeler van zijn keuze selecteren. Nadat SEAT Financial Services alle informatie heeft verkregen, wordt een leveringstermijn toegekend en krijgt de koper een seintje wanneer hij zijn wagen bij de vooraf aangegeven concessie kan gaan afhalen.

Dries De Weert D'Ieteren NV