SEAT informeert over terugroepactie voor de huidige generatie Ibiza en Arona omwille van een probleem met de sluiting van de veiligheidsgordel achteraan.

SEAT informeert over terugroepactie voor de huidige generatie Ibiza en Arona omwille van een probleem met de sluiting van de veiligheidsgordel achteraan.

Zaterdag 12 mei 2018 — SEAT heeft een technisch probleem bevestigd met de nieuwe Ibiza (modeljaar 2017 en 2018) en de Arona (modeljaar 2018). In uitzonderlijke situaties (bijvoorbeeld bij snelle rijstrookwissels met vijf passagiers aan boord) en wanneer de zitplaatsen links- en centraal achteraan samen worden gebruikt, zou de sluiting van de veiligheidsgordel links achteraan ongewild kunnen openen.

Voor SEAT blijft veiligheid een topprioriteit en het merk heeft reeds een technische oplossing gevonden om het probleem te voorkomen.

De nieuwe SEAT Ibiza en Arona zijn uiteraard volkomen wettelijk gehomologeerd. SEAT adviseert zijn klanten echter om de centrale zitplaats achteraan bij de nieuwe Ibiza en de Arona niet te gebruiken zolang de aangepaste gordelsluiting niet werd gemonteerd. SEAT richt zich momenteel tot de diverse autoriteiten om de goedkeuring te krijgen zodat het de oplossing kan implementeren. Dat zal zowel gebeuren bij nieuwe wagens die nog moeten gebouwd worden als bij modellen die reeds werden geleverd.

Binnen enkele weken zal SEAT de terugroepactie starten. Klanten zullen een brief ontvangen, waarin hen wordt gevraagd om een afspraak te maken bij een officiële SEAT-verdeler. De controle en de montage van deze technische oplossing zal gratis zijn voor de klanten.

Dries De Weert D'Ieteren NV