SEAT informeert over terugroepactie voor de huidige generatie Ibiza en Arona omwille van een probleem met de sluiting van de veiligheidsgordel achteraan.

SEAT informeert over terugroepactie voor de huidige generatie Ibiza en Arona omwille van een probleem met de sluiting van de veiligheidsgordel achteraan.

SEAT heeft een technisch probleem bevestigd met de nieuwe Ibiza (modeljaar 2017 en 2018) en de Arona (modeljaar 2018). In uitzonderlijke situaties (bijvoorbeeld bij snelle rijstrookwissels met vijf passagiers aan boord) en wanneer de zitplaatsen links- en centraal achteraan samen worden gebruikt, zou de sluiting van de veiligheidsgordel links achteraan ongewild kunnen openen.

Voor SEAT blijft veiligheid een topprioriteit en het merk heeft reeds een technische oplossing gevonden om het probleem te voorkomen.

De nieuwe SEAT Ibiza en Arona zijn uiteraard volkomen wettelijk gehomologeerd. SEAT adviseert zijn klanten echter om de centrale zitplaats achteraan bij de nieuwe Ibiza en de Arona niet te gebruiken zolang de aangepaste gordelsluiting niet werd gemonteerd. SEAT richt zich momenteel tot de diverse autoriteiten om de goedkeuring te krijgen zodat het de oplossing kan implementeren. Dat zal zowel gebeuren bij nieuwe wagens die nog moeten gebouwd worden als bij modellen die reeds werden geleverd.

Binnen enkele weken zal SEAT de terugroepactie starten. Klanten zullen een brief ontvangen, waarin hen wordt gevraagd om een afspraak te maken bij een officiële SEAT-verdeler. De controle en de montage van deze technische oplossing zal gratis zijn voor de klanten.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy