SEAT gaat de Arona en Leon assembleren in de fabriek van Relizane (Algerije) om zijn globaliseringsstrategie een boost te geven

SEAT gaat de Arona en Leon assembleren in de fabriek van Relizane (Algerije) om zijn globaliseringsstrategie een boost te geven

SEAT blijft groeien buiten Europa. De ambitieuze globaliseringsstrategie van de onderneming schakelt een versnelling hoger met de eindassemblage van de Arona en Leon in de fabriek van Relizane. Die fabriek is eigendom van de Volkswagen-groep en SOVAC, de invoerder van de groep in Algerije, en is gevestigd in Relizane, 280 kilometer ten zuidwesten van Algiers. Beide modellen zijn nu te koop bij SEAT-dealers in Algerije.

De Arona en Leon hebben alles om in de voetsporen van de succesvolle Ibiza te treden. Net als die laatste worden beide modellen geproduceerd in de fabriek van Martorell, waarna de eindassemblage voor de Algerijnse markt uitgevoerd wordt in de fabriek van Relizane. De Ibiza, die in Algerije wordt gebouwd sinds de fabriek een jaar geleden ingehuldigd werd, heeft de verkoop van SEAT in het land gevoelig opgedreven. In de eerste zes maanden van 2018 leverde Seat 11.400 wagens in Algerije, dat daardoor een van de grootste markten van het merk is geworden.

Wayne Griffiths, vicevoorzitter marketing en verkoop voor SEAT, legt uit “dat het voor de globaliseringsstrategie van het merk essentieel is om modellen buiten Europa te bouwen, net zoals andere autoconstructeurs dat doen. Algerije is onze eerste stap in die richting: het is een van de kernmarkten in de regio en biedt tastbare groeiopportuniteiten voor SEAT. Dat geldt overigens ook voor de andere landen in Noord-Afrika, waar SEAT de expansie van de Volkswagen-groep aanvoert. Met de Arona en Leon breiden we ons productgamma voor Algerije uit om onze positie in het land te consolideren. We behoren tot de snelst groeiende merken van Europa en willen dat ook blijven, maar tegelijkertijd willen we die groei ook in de rest van de wereld doorzetten.”

In die optiek heeft SEAT vorige week een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met de joint venture JAC-Volkswagen waar het merk ook aandeelhouder van is geworden. Die overeenkomst omvat tevens de introductie van SEAT in China tegen 2020-2021 en maakt SEAT tot het voornaamste merk van de Volkswagen-groep in dit project.

Recordsemester

De uitstekende resultaten van SEAT in Algerije zijn een van de voornaamste drijfveren achter de wereldwijde verkoopstijging in de eerste helft van 2018. SEAT bevestigt zijn recordvolume en heeft zijn hoogste verkoopcijfer ooit overtroffen met 289.900 auto’s wereldwijd. Dat is 17,6 procent meer dan in dezelfde periode van 2017 (246.500).

Dat succes uit zich ook in de fabriek van Martorell, die een van haar beste eerste semesters ooit heeft neergezet. Het productievolume van 283.312 wagens ligt 20,6 procent hoger dan in het eerste halfjaar van 2017, en de fabriek draaide op 95 procent van haar huidige maximumcapaciteit: zo'n 2.300 auto’s per dag. In de tweede helft van het jaar zal de Audi A1 de Audi Q3 vervangen op lijn 3, die naar verwachting haar volle capaciteit zal bereiken tegen het einde van dit jaar.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy