SEAT en Telefónica komen tot akkoord om digitalisering in de automobielindustrie te bevorderen

SEAT-voorzitter Luca de Meo en Telefónica España-voorzitter Luis Miguel Gilpérez hebben vandaag een overeenkomst ondertekend om samen innovatieve initiatieven in de automobielindustrie te ontwikkelen. Het bereikte akkoord, dat Telefónica tot strategisch IT-leverancier van SEAT maakt, kadert in de strategie van SEAT om zich te positioneren als een bedrijf dat de maatstaf zet op het gebied van geconnecteerde en gedigitaliseerde mobiliteitsoplossingen.

In die zin is de overeenkomst een weerspiegeling van de onderlinge samenwerking op drie belangrijke vlakken: het gedeelde gebruik van inzichten (informatie afgeleid van geanonimiseerde geaggregeerde data) om geoptimaliseerde benaderingen voor mobiliteitsoplossingen te ontwerpen; de toepassing van 5G-connectiviteit in geconnecteerde wagens en het ontwikkelen van digitale transformatieprojecten als een integraal onderdeel van het autoproductieproces.

“Met deze overeenkomst werpt SEAT zich op als een maatstaf in de digitalisering van de sector. Door de krachten te bundelen met Telefónica als strategische partner zijn we in staat om een grote stap voorwaarts te zetten in het aanbieden van mobiliteitsoplossingen die het leven gemakkelijker maken voor de bestuurders van onze voertuigen”, verzekerde SEAT-voorzitter Luca de Meo. Daar voegde hij aan toe dat “deze samenwerking ons ook in staat zal stellen om technologieën te gebruiken om projecten te ontwikkelen die onze productieprocessen en relaties met leveranciers verbeteren.”

Volgens Telefónica España-voorzitter, Luis Miguel Gilpérez, “zullen nieuwe technologieën echt een revolutie in de automobielsector teweegbrengen, en bij Telefónica willen we de leidende partner zijn om SEAT te helpen het voortouw te nemen in deze nieuwe fase. Welke invloed Big Data en Blockchains op de sector zullen hebben en hoe belangrijk 5G zal zijn voor de toekomst van autonome en geconnecteerde voertuigen: het zijn maar een paar van de vragen waar Telefónica en SEAT samen een antwoord op zullen zoeken.”

Een van de sleutelelementen in de samenwerking is de waarde die wordt gehecht aan de implementatie van nieuwe technologieën voor 5G-netwerken binnen het ecosysteem van geconnecteerde en autonome voertuigen. De uitrol van Telefónica’s vijfde generatie netwerken zal een aanzienlijke stap vooruit betekenen voor de capaciteit, de kwaliteit, de latentieduur en de snelheid van telecommunicatie zodat er voor de geconnecteerde auto nieuwe ervaringen en gebruiksscenario’s kunnen worden uitgekiend. Binnen deze context zullen beide bedrijven verschillende innovatiesessies en ideeënworkshops opzetten met als doelstelling toepassingen voor deze technologie in voertuigen voor te stellen en te evalueren. De voorstellen die de grootste meerwaarde bieden, zullen dan in reallife getest worden in specifieke gebieden waar Telefónica zijn nieuwe capaciteit al heeft uitgerold.

Bovendien zal de samenwerking ook binnen het productieproces van de auto leiden tot de ontwikkeling en implementatie van Industry 4.0-initiatieven. Zo werken Telefónica en SEAT samen aan een ‘proof of concept’ gebaseerd op Blockchain-technologie voor een betere traceerbaarheid van onderdelen binnen de toeleveringsketen van de fabriek in Martorell. Bovendien werken ze samen aan oplossingen en systemen gebaseerd op het IoT (Internet of Things) die helpen om het aankoopbeheer en de relaties met toeleveranciers te verbeteren en te stroomlijnen.

Verder voorziet het akkoord nog de implementatie van tools en gemeenschappelijke mechanismen die het verzamelen, beheren en analyseren van data vergemakkelijken en die tegelijkertijd de principes respecteren inzake privacy, vertrouwelijkheid en transparantie ten overstaan van de gebruikers en eigenaars. Tot slot zullen beide partners samen onderzoeken welke voordelen Big Data en het gedeelde gebruik van data bieden bij het ontwikkelen van nieuwe mobiliteitsoplossingen. In die zin zullen geoptimaliseerde mobiliteitsoplossingen worden ontwikkeld voor steden en stedelijke gebieden die een slimmer beheer willen invoeren van het verkeer, de parkeermogelijkheden en van de aanverwante diensten.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy