SEAT en Ducati samen voluit in het MotoGP-wereldkampioenschap

Partnerschap tussen merken van de Volkswagen-groep

Dinsdag 24 januari 2017

  • De SEAT Leon CUPRA, die vandaag werd voorgesteld in Bologna, wordt de officiële auto voor het Ducati Team in de MotoGP

  • Kampioenschapsrijders Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso achter het stuur van de Leon CUPRA

  • Krachtigste model van SEAT reist met het team mee langs de 18 MotoGP-races

SEAT en Ducati hebben een partnerschap van een jaar afgesloten voor het MotoGP-wereldkampioenschap. De SEAT Leon CUPRA, met 300 pk het krachtigste model ooit in de geschiedenis van het Spaanse merk, wordt tijdens het komende MotoGP-seizoen de officiële wagen van het Ducati Team, bestaande uit drievoudig wereldkampioen Jorge Lorenzo uit Spanje en de Italiaan Andrea Dovizioso.

Behalve het gebruik van de Leon CUPRA als officiële teamauto, een primeur, omvat de overeenkomst ook de plaatsing van het SEAT-logo vooraan op de moto's van de Italiaanse constructeur en op de raceoveralls van de piloten en de uniforms van de andere teamleden.

"SEAT en Ducati behoren allebei tot de Volkswagen-groep en delen waarden als dynamisme, passie voor design en engagement op het vlak van innovatie en technologie", zegt Antonino Labate, hoofd van de afdeling Strategy, Business Development & Operations bij SEAT Sport. "Deze waarden vormen ook een pijler van de SEAT Leon CUPRA, die in maart zijn debuut maakt als officiële auto van het Ducati Team bij de nachtelijke race op het Losail-circuit in Qatar", voegt hij eraan toe.

Nog een gemeenschappelijk punt tussen beide merken is hun succesvolle palmares in de racecompetitie. Sinds 1970 behaalde het Spaanse merk onder de deskundige leiding van SEAT Sport twee titels in het wereldkampioenschap voor toerismewagens (WTCC, 2008 en 2009) en meer dan 25 rallyzeges en organiseerde het met succes verschillende monomerkkampioenschappen wereldwijd. Het Italiaanse motormerk neemt sinds 14 jaar deel aan het MotoGP-kampioenschap met intussen 33 zeges, en is al 24 seizoenen actief in het Superbike World Championship, waar het liefst 17 titels won bij de constructeurs. Daarnaast verschijnt het merk aan de start in verschillende nationale kampioenschappen. In 2007 won het team het MotoGP-wereldkampioenschap met de Australische piloot Casey Stoner.

Paolo Ciabatti, sportief directeur van Ducati MotoGP-team, zei: "Wij zijn verheugd om SEAT te kunnen verwelkomen als officiële teamauto voor het MotoGP-kampioenschap van 2017, dat voor Ducati een bijzonder boeiend seizoen belooft te worden met Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso. De SEAT Leon CUPRA is een zeer sportief model en we zijn er zeker van dat onze piloten en teamleden al staan te popelen om binnenkort met deze nieuwe auto te kunnen rijden."

De officiële auto van het Ducati Team, de SEAT Leon CUPRA met 300 pk, is het krachtigste model uit de geschiedenis van het merk. Hij is ook de snelste, met een sprint van 0 tot 100 km/u in slechts 4,9 s. Met zijn combinatie van aantrekkelijk design en ultramoderne technologie staat het nieuwe model, dat in maart bij de dealers komt, symbool voor de waarden van SEAT.

Het MotoGP-wereldkampioenschap, dat van start gaat op 23 maart in Qatar, telt in totaal 18 races in 15 verschillende landen op 4 continenten. Het zal bekeken worden door meer dan 2,6 miljoen toeschouwers langs de circuits wereldwijd.

Veronique Martin D'Ieteren NV