SEAT en Champion Motors creëren XPLORA, een partnerschap voor technologische innovatie in Israël

SEAT en Champion Motors Ltd., de importeur van het merk in Israël, zijn tot een akkoord gekomen om XPLORA te creëren, een transversaal team van specialisten dat zich richt op technologische innovatieprojecten binnen het gebied van geconnecteerde wagens en slimme mobiliteitsdiensten. Het doel van het initiatief bestaat erin de relaties met lokale mobiliteitgerelateerde startups en spelers aan te moedigen en innovatieve projecten te identificeren die kunnen leiden tot toekomstige oplossingen en bedrijfsmodellen voor het merk.

Luca de Meo, die naar Tel Aviv reisde om het partnerschap met Champion Motors te ondertekenen en inzicht te krijgen in de initiële stadia van XPLORA, verklaart: “De mogelijkheid om dit soort project te lanceren in Israël, één van onze belangrijkste markten, maakt het een strategische locatie voor SEAT.” Daarnaast benadrukt de Meo dat “Israël de maatstaf zet op het vlak van innovatie en wordt gezien als ‘de natie van startups’. Er is dus geen betere plaats om een dergelijk initiatief te starten.”

Professor Itzhak Swary, voorzitter van de Raad van Bestuur van Champion Motors, verklaart: “We zijn erg blij om de banden tussen Champion Motors en SEAT te versterken. Ik ben er zeker van dat onze gezamenlijke activiteit op de slimme mobiliteitsmarkt in Israël zakelijke kansen zal opleveren voor zowel de Spaanse autoconstructeur, als voor de lokale industrie.”

Om het project te ontwikkelen, zal XPLORA, dat in Tel Aviv is gevestigd en zijn activiteiten over het hele land zal uitvoeren, initieel uit vier personen bestaan. Wat SEAT betreft, regelt de onderneming een overdracht van één jaar voor drie leden van zijn Easy Mobility Team, een transversaal team gespecialiseerd in UX Design, Electric Development en Business Development, dat de digitale transformatie van het bedrijf zal leiden, om aan de behoeften van het initiatief te voldoen en de meest relevante oplossingen voor SEAT en de sector te identificeren en te ontwikkelen. Verder zal Champion Motors Ltd. vanaf de eerste fase een projectmanager toewijzen die verantwoordelijk is voor de coördinatie en uitvoering van het project. Dit team van professionals, dat zal beginnen met het analyseren van mogelijk interessante startups en projecten, zal de meest opmerkelijke innovaties selecteren en concepttesten uitvoeren in nauwe samenwerking met de SEAT-specialistteams in Martorell. Deze eerste stappen zullen worden gebruikt om de haalbaarheid van de piloottesten te analyseren op een grotere schaal in Israël en op Europees niveau.

Door deze overeenkomst zal SEAT direct contact leggen met de meest innovatieve projecten en met opkomende startups in Israël, en eveneens gebruik maken van technologische middelen en bedrijfsplatforms. Bovendien zal Champion Motors, dat een actief deel wil uitmaken van de groei van het lokale technologische ecosysteem, de link vormen tussen de Israëlische startups en de Spaanse multinational.

Een strategisch bezoek aan één van de belangrijkste markten van het bedrijf

Tijdens zijn reis naar Israël had SEAT-voorzitter Luca de Meo samen met zijn entourage van vicevoorzitter voor verkoop en marketing, Wayne Griffiths, en uitvoerend vicevoorzitter voor onderzoek en ontwikkeling, Dr. Matthias Rabe, de kans om enige tijd door te brengen met leidinggevende lokale figuren zoals minister van economie, Eli Cohen, hoofdwetenschapper van de Israëlische Innovatieautoriteit, Ami Appelbaum, en algemeen directeur van het kabinet van de premier, Eli Groner. Tegelijkertijd zat de Meo samen met de belangrijkste Israëlische startups die betrokken zijn bij het initiatief. De SEAT-voorzitter opende ook de tweede dag van de top omtrent ‘Fuel Choices and Smart Mobility’ in Tel Aviv.

Een uitstekend voorbeeld van ondernemerschap

Israël heeft momenteel meer dan 7.000 opkomende bedrijven. Het is na de Verenigde Staten met Silicon Valley het tweede land met de hoogste concentratie aan startups. 50% daarvan is toegespitst op gebieden als IT of internetsoftware. Bovendien heeft het land meer dan 100 starterscentra en wordt het grootste deel van de incubators beheerd door de Israëlische Innovatieautoriteit.

De laatste jaren is het aantal startups gericht op de automobielsector en slimme mobiliteit in Israël aanzienlijk toegenomen. In 2013 telde het land 87 nieuwe ondernemingen, terwijl dit cijfer vandaag de dag 520 bedraagt.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy