SEAT bouwt het grootste geautomatiseerde magazijn in Spanje

SEAT blijft zich inzetten om van de Martorell-fabriek de maatstaf voor Industry 4.0 te maken met de bouw van een nieuw, geautomatiseerd logistiek centrum dat opslagruimte biedt voor onderdelen en componenten en dat is uitgerust met slimme technologie om volledig geautomatiseerd te functioneren. Met een totale capaciteit van 119.000 bakken en een maximale hoogte van 43,7 meter is dit de grootste logistieke opslagplaats in Spanje. De bouwwerkzaamheden aan deze site, die de pijler zal worden van SEAT's Logistics Centre in de Martorell-fabriek, zullen naar verwachting in het laatste kwartaal van 2018 worden afgerond.

Volgens SEAT-voorzitter voor productie, dr. Andreas Tostmann “toont de oprichting van dit volledig geautomatiseerde logistieke centrum opnieuw aan dat SEAT als onderneming de maatstaf zet op elk gebied van Industry 4.0. Met dit project nemen we een kwalitatieve sprong voorwaarts in onze servicecapaciteit en onze visie om uitmuntendheid in logistiek management te bereiken door de efficiëntie in het productieproces van onze voertuigen te verhogen."

De nieuwe opslagplaats van SEAT heeft een totale oppervlakte van 5.700 m² verdeeld over twee faciliteiten. In de eerste, met een hoogte van 43,7 meter, worden elk uur tot 500 containers verwerkt. Ze heeft een capaciteit voor 24.000 containers die in zeven gangpaden worden opgeslagen. De tweede, met een hoogte van 21 meter, zal vijf gangpaden bevatten voor de opslag van meer dan 95.000 bakken, waarvan er elk uur 1.100 worden verwerkt.

Deze nieuwe faciliteit betekent alweer een doorbraak voor de logistieke processen in de Martorell-fabriek, die de afgelopen maanden verschillende awards heeft ontvangen. Recentelijk won de fabriek in Martorell nog de Manufacturing Excellence Award 2017 in de categorie Logistiek en Logistiek Netwerkbeheer. Het jurypanel van deze award, die als één van de belangrijkste events in de industriële sector wordt beschouwd, was vooral onder de indruk van de uitstekende prestaties van de fabriek op het gebied van leveranciersbeheer en interne logistiek. Niet veel langer geleden, in juni van dit jaar, heeft de Barcelona International Logistics Exhibition SEAT erkend voor de efficiëntie en technologische innovatie van het SEAT Easy Smart Logistics-project.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen. In 2017 boekte SEAT een bedrijfswinst na belastingen van 281 miljoen euro en verkocht het merk wereldwijd 470.000 wagens.

De SEAT-groep stelt meer dan 14.700 personen te werk in zijn drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de succesvolle Ibiza, Leon en Arona worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.


D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  

Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy