SEAT bouwt het grootste geautomatiseerde magazijn in Spanje

SEAT blijft zich inzetten om van de Martorell-fabriek de maatstaf voor Industry 4.0 te maken met de bouw van een nieuw, geautomatiseerd logistiek centrum dat opslagruimte biedt voor onderdelen en componenten en dat is uitgerust met slimme technologie om volledig geautomatiseerd te functioneren. Met een totale capaciteit van 119.000 bakken en een maximale hoogte van 43,7 meter is dit de grootste logistieke opslagplaats in Spanje. De bouwwerkzaamheden aan deze site, die de pijler zal worden van SEAT's Logistics Centre in de Martorell-fabriek, zullen naar verwachting in het laatste kwartaal van 2018 worden afgerond.

Volgens SEAT-voorzitter voor productie, dr. Andreas Tostmann “toont de oprichting van dit volledig geautomatiseerde logistieke centrum opnieuw aan dat SEAT als onderneming de maatstaf zet op elk gebied van Industry 4.0. Met dit project nemen we een kwalitatieve sprong voorwaarts in onze servicecapaciteit en onze visie om uitmuntendheid in logistiek management te bereiken door de efficiëntie in het productieproces van onze voertuigen te verhogen."

De nieuwe opslagplaats van SEAT heeft een totale oppervlakte van 5.700 m² verdeeld over twee faciliteiten. In de eerste, met een hoogte van 43,7 meter, worden elk uur tot 500 containers verwerkt. Ze heeft een capaciteit voor 24.000 containers die in zeven gangpaden worden opgeslagen. De tweede, met een hoogte van 21 meter, zal vijf gangpaden bevatten voor de opslag van meer dan 95.000 bakken, waarvan er elk uur 1.100 worden verwerkt.

Deze nieuwe faciliteit betekent alweer een doorbraak voor de logistieke processen in de Martorell-fabriek, die de afgelopen maanden verschillende awards heeft ontvangen. Recentelijk won de fabriek in Martorell nog de Manufacturing Excellence Award 2017 in de categorie Logistiek en Logistiek Netwerkbeheer. Het jurypanel van deze award, die als één van de belangrijkste events in de industriële sector wordt beschouwd, was vooral onder de indruk van de uitstekende prestaties van de fabriek op het gebied van leveranciersbeheer en interne logistiek. Niet veel langer geleden, in juni van dit jaar, heeft de Barcelona International Logistics Exhibition SEAT erkend voor de efficiëntie en technologische innovatie van het SEAT Easy Smart Logistics-project.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy