SEAT bouwt het grootste geautomatiseerde magazijn in Spanje

Dinsdag 5 december 2017 — SEAT blijft zich inzetten om van de Martorell-fabriek de maatstaf voor Industry 4.0 te maken met de bouw van een nieuw, geautomatiseerd logistiek centrum dat opslagruimte biedt voor onderdelen en componenten en dat is uitgerust met slimme technologie om volledig geautomatiseerd te functioneren. Met een totale capaciteit van 119.000 bakken en een maximale hoogte van 43,7 meter is dit de grootste logistieke opslagplaats in Spanje. De bouwwerkzaamheden aan deze site, die de pijler zal worden van SEAT's Logistics Centre in de Martorell-fabriek, zullen naar verwachting in het laatste kwartaal van 2018 worden afgerond.

Volgens SEAT-voorzitter voor productie, dr. Andreas Tostmann “toont de oprichting van dit volledig geautomatiseerde logistieke centrum opnieuw aan dat SEAT als onderneming de maatstaf zet op elk gebied van Industry 4.0. Met dit project nemen we een kwalitatieve sprong voorwaarts in onze servicecapaciteit en onze visie om uitmuntendheid in logistiek management te bereiken door de efficiëntie in het productieproces van onze voertuigen te verhogen."

De nieuwe opslagplaats van SEAT heeft een totale oppervlakte van 5.700 m² verdeeld over twee faciliteiten. In de eerste, met een hoogte van 43,7 meter, worden elk uur tot 500 containers verwerkt. Ze heeft een capaciteit voor 24.000 containers die in zeven gangpaden worden opgeslagen. De tweede, met een hoogte van 21 meter, zal vijf gangpaden bevatten voor de opslag van meer dan 95.000 bakken, waarvan er elk uur 1.100 worden verwerkt.

Deze nieuwe faciliteit betekent alweer een doorbraak voor de logistieke processen in de Martorell-fabriek, die de afgelopen maanden verschillende awards heeft ontvangen. Recentelijk won de fabriek in Martorell nog de Manufacturing Excellence Award 2017 in de categorie Logistiek en Logistiek Netwerkbeheer. Het jurypanel van deze award, die als één van de belangrijkste events in de industriële sector wordt beschouwd, was vooral onder de indruk van de uitstekende prestaties van de fabriek op het gebied van leveranciersbeheer en interne logistiek. Niet veel langer geleden, in juni van dit jaar, heeft de Barcelona International Logistics Exhibition SEAT erkend voor de efficiëntie en technologische innovatie van het SEAT Easy Smart Logistics-project.

Dries De Weert D'Ieteren NV