Skip to Content
SEAT blijft verkooprecords breken

SEAT blijft verkooprecords breken

SEAT startte ook de tweede helft van het jaar in een recordtempo. Na de beste resultaten voor het eerste halfjaar in de geschiedenis van het merk stegen de leveringen van SEAT in juli met 35,7 % ten opzichte van dezelfde maand in 2017. In totaal werden 52.700 voertuigen verkocht (in 2017 waren dat er 38.900). Met dit resultaat liet SEAT de beste maand juli optekenen in de geschiedenis van het bedrijf en veegde het vorige recordcijfer, dat behaald werd in 2001 (46.200 stuks), van de tabellen.

Van januari tot juli van dit jaar verkocht SEAT 342.700 voertuigen. Dat is een stijging van 20,1 % ten opzichte van dezelfde periode in 2017 (285.400) en het grootste verkoopvolume in de eerste zeven maanden van een jaar. Het vorige record werd gevestigd in 2000 (324.400 stuks).

Wayne Griffiths, Vice-president Marketing & Sales van SEAT, wees erop dat "de verkoopstijging sinds januari ervoor zorgt dat wij het merk met het snelst groeiende volume blijven in Europa. SEAT laat recordvolumes optekenen dankzij het offensief van modellen zoals de Ateca en de Arona. Momenteel is één op drie auto's die wij verkopen een SUV, en dit cijfer zal de komende maanden blijven stijgen met de consolidatie van de Arona en de lancering van de Tarraco."

De resultaten die tot juli behaald werden, werden ondersteund door een sterke stijging in de meeste markten waar SEAT actief is. Vele daarvan groeiden zelfs met meer dan 20 %. Spanje is de grootste markt, met 72.900 verkochte voertuigen (+16,0 %). Bovendien is SEAT het topmerk in het land en zijn de Leon en de Ibiza de modellen die het meest ingeschreven worden. In Duitsland, de op een na grootste markt voor SEAT, werd een stijging van 26,4 % opgetekend en werden 71.400 auto's verkocht. In het VK boekt SEAT vooruitgang tegen de markttrend in, met een groei van 23,5 % (in totaal 41.600 auto's). Frankrijk, dat het op drie na hoogste verkoopvolume heeft voor SEAT (18.900), is een van de snelst groeiende markten met een stijging van 23,2 %, net als Italië (14.200; +27,1 %).

Ook in andere Europese markten, zoals Oostenrijk (13.700; +24,0 %), België (6.900; +45,4 %), Portugal (6.800; +22,2 %) en Nederland (5.700; +26,6 %) steeg de verkoop met meer dan 20 %. De stijging is nog opvallender in Algerije, waar SEAT dit jaar tot dusver 12.900 voertuigen verkocht heeft. Dat zijn er 11.700 meer dan in de eerste zeven maanden van 2017.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen