SEAT blijft verkooprecords breken

SEAT blijft verkooprecords breken

SEAT startte ook de tweede helft van het jaar in een recordtempo. Na de beste resultaten voor het eerste halfjaar in de geschiedenis van het merk stegen de leveringen van SEAT in juli met 35,7 % ten opzichte van dezelfde maand in 2017. In totaal werden 52.700 voertuigen verkocht (in 2017 waren dat er 38.900). Met dit resultaat liet SEAT de beste maand juli optekenen in de geschiedenis van het bedrijf en veegde het vorige recordcijfer, dat behaald werd in 2001 (46.200 stuks), van de tabellen.

Van januari tot juli van dit jaar verkocht SEAT 342.700 voertuigen. Dat is een stijging van 20,1 % ten opzichte van dezelfde periode in 2017 (285.400) en het grootste verkoopvolume in de eerste zeven maanden van een jaar. Het vorige record werd gevestigd in 2000 (324.400 stuks).

Wayne Griffiths, Vice-president Marketing & Sales van SEAT, wees erop dat "de verkoopstijging sinds januari ervoor zorgt dat wij het merk met het snelst groeiende volume blijven in Europa. SEAT laat recordvolumes optekenen dankzij het offensief van modellen zoals de Ateca en de Arona. Momenteel is één op drie auto's die wij verkopen een SUV, en dit cijfer zal de komende maanden blijven stijgen met de consolidatie van de Arona en de lancering van de Tarraco."

De resultaten die tot juli behaald werden, werden ondersteund door een sterke stijging in de meeste markten waar SEAT actief is. Vele daarvan groeiden zelfs met meer dan 20 %. Spanje is de grootste markt, met 72.900 verkochte voertuigen (+16,0 %). Bovendien is SEAT het topmerk in het land en zijn de Leon en de Ibiza de modellen die het meest ingeschreven worden. In Duitsland, de op een na grootste markt voor SEAT, werd een stijging van 26,4 % opgetekend en werden 71.400 auto's verkocht. In het VK boekt SEAT vooruitgang tegen de markttrend in, met een groei van 23,5 % (in totaal 41.600 auto's). Frankrijk, dat het op drie na hoogste verkoopvolume heeft voor SEAT (18.900), is een van de snelst groeiende markten met een stijging van 23,2 %, net als Italië (14.200; +27,1 %).

Ook in andere Europese markten, zoals Oostenrijk (13.700; +24,0 %), België (6.900; +45,4 %), Portugal (6.800; +22,2 %) en Nederland (5.700; +26,6 %) steeg de verkoop met meer dan 20 %. De stijging is nog opvallender in Algerije, waar SEAT dit jaar tot dusver 12.900 voertuigen verkocht heeft. Dat zijn er 11.700 meer dan in de eerste zeven maanden van 2017.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy