SEAT behandelde in 2018 meer dan 325 werknemers per dag in zijn geavanceerde gezondheidscentrum CARS

SEAT behandelde in 2018 meer dan 325 werknemers per dag in zijn geavanceerde gezondheidscentrum CARS

 

  • Het CARS Healthcare and Rehabilitation Centre stelde vorig jaar meer dan 70.000 handelingen op het vlak van preventieve geneeskunde, gezondheidszorg en revalidatie
  • Het vaakst werd een beroep gedaan op de orthopedische en fysiotherapeutische diensten, terwijl de cardiologische en gynaecologische diensten in vijftig gevallen aandoeningen vroegtijdig wisten te detecteren
  • Bijna een derde van het personeelsbestand genoot de diensten van dit pionierende centrum

2.7.0.0

In 2018 voerde het CARS Healthcare and Rehabilitation Centre van SEAT meer dan 70.000 medische handelingen uit bij werknemers, wat overeenkomt met 325 afspraken per dag. Daarbij horen consultaties, diagnostische tests, preventieve en herstellende sessies en biomechanische tests. Alles samen kwamen 4.671 mensen, of bijna een derde van het SEAT-personeelsbestand, langs voor een behandeling tijdens het tweede werkjaar van het centrum. Het CARS-centrum in Spanje biedt unieke faciliteiten, waarin SEAT 3,3 miljoen euro heeft geïnvesteerd.

CARS stelt medische diensten zoals orthopedie, cardiologie, gynaecologie, mentale gezondheidszorg, medische beeldvorming, fysiotherapie, fitness en revalidatie ter beschikking van de meer dan 15.000 werknemers van SEAT. Het centrum omvat verder een biomechanisch laboratorium, dat het grootste en meest geavanceerde in zijn soort is binnen een bedrijf in Spanje. Het wordt gebruikt om nieuwe ergonomische werkstations te ontwerpen en om het revalidatieproces te verbeteren, zodat mensen sneller weer aan de slag kunnen. Na bijna twee jaar activiteit is CARS een referentie geworden in medische bedrijfsdiensten.

Volgens SEAT-vicepresident voor personeelszaken Xavier Ros “biedt CARS alle werknemers de voordelen van hoogkwalitatieve medische zorg op de site, zonder wachtlijsten. De grote populariteit bij het personeel toont aan dat onze werknemers SEAT’s toewijding aan gezondheid op prijs stellen”. Dr. Patricia Such, die verantwoordelijk is voor Occupational Health and Safety bij SEAT, wees er verder op dat “de cijfers van CARS aantonen dat dit grensverleggende centrum na twee jaar dienst een echte referentie is geworden op het gebied van medische bedrijfsdiensten”.

 

CARS in cijfers

In 2018 werd bij CARS het vaakst een beroep gedaan op orthopedische en fysiotherapeutische diensten. Er werden 14.642 traumaprocedures uitgevoerd, waarvan er 41 uitmondden in operaties zonder wachtlijst. Het team onder leiding van de gerenommeerde fysiotherapeut Toni Bové voerde meer dan 40.897 fysiotherapeutische sessies uit, wat neerkomt op meer dan 190 revalidatiesessies per dag.

De dienst medische beeldvorming voerde 4.075 echografieën, 1.123 röntgenscans, 516 mammografieën en 266 PRP-injecties uit. De gynaecologen hielden 1.145 consultaties en detecteerden zo 18 gevallen van premaligne aandoeningen en 3 gevallen van kanker in een vroeg stadium met gunstige prognoses. SEAT is het enige bedrijf in Spanje dat zijn meer dan 3.000 vrouwelijke werknemers een gratis jaarlijkse gynaecologische controle aanbiedt. Dankzij vroege opsporing kunnen behandelingen onmiddellijk beginnen en worden betere resultaten bereikt.

Verder spoorde cardiologie, een van diensten die de werknemers het meest op prijs stellen, vorig jaar 39 pathologische gevallen op in 1.248 consultaties. Tot slot noteerde de dienst mentale gezondheid en psychologische en psychiatrische ondersteuning 1.384 afspraken. De bedoeling van deze dienst is om de levenskwaliteit van werknemers te verbeteren door hen te helpen in het overwinnen van hun problemen, ongeacht of die te maken hebben met hun persoonlijke of hun professionele leven.

Naast medische zorgen levert CARS ook bijzondere inspanningen op het vlak van preventie. Een duidelijk voorbeeld daarvan zijn de 897 terug-aan-het-werksessies die in 2018 werden uitgevoerd om arbeiders fysiek klaar te stomen om opnieuw aan het werk te gaan na een blessure. Deze sessies droegen samen met de 575 afspraken in de rugschool, de 2.760 door CARSfit genoteerde fitnesslessen en de 566 tests in het biomechanische lab actief bij tot een reductie van het risico op blessures op de werkvloer. In dat opzicht wist SEAT de ongevalsgraad met 43 procent te verminderen in vergelijking met 2017, wat een duidelijk bewijs is van de toewijding van het bedrijf aan de gezondheid van zijn werknemers.

 

CARS breidt uit naar de bedrijven van Volkswagen Group

In 2018 werd de gedeelde preventiedienst van SEAT’s diensten voor Gezondheid op het werk, Veiligheid, Noodgevallen en Welzijn uitgebreid naar alle werknemers van Volkswagen Group in Spanje. Deze dienst neemt vandaag bijna 17.800 mensen in Spanje onder zijn vleugels en dekt zo 75 procent van alle werknemers van de groep in het land. Deze uitbreiding gebeurt geleidelijk en zal op termijn alle 23.000 werknemers dekken.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2018 liet SEAT een nettowinst van 294 miljoen euro optekenen, verkocht het 517.600 auto’s en haalde het een recordomzet van bijna 10 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en, binnenkort, de Mii electric in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy