SEAT Ateca FR en design-concept op Automobile Barcelona

Van 11 tot 21 mei gaan de autosector, connectiviteit, digitalisering, technologie en slimme mobiliteit hand in hand op Automobile Barcelona. Het internationale autosalon van Barcelona heet voortaan Automobile Barcelona en combineert zo twee salons in één. Enerzijds is er Connected Hub, een evenement dat zich toespitst op in-car technologie en technologische snufjes, mobiliteit en nieuwe bedrijfsmodellen samenbrengt. Anderzijds is er het autosalon zelf.

Voor SEAT is dit de uitgelezen kans om te tonen dat het vastbesloten is om zijn koppositie te versterken op het vlak van geconnecteerde wagens, in-car technologie en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsoplossingen waarin de geconnecteerde wagen de rijervaring verbetert door ze eenvoudiger en flexibeler te maken. Op Automobile Barcelona zal SEAT demonstreren hoe het reageert op de uitdagingen van de nabije toekomst op het vlak van connectiviteitsoplossingen, digitalisering, slimme technologie, duurzaamheid en carpoolen, stedelijke infrastructuur en verkeerssystemen.

Dé hoofdrolspeler op de SEAT-stand zal ongetwijfeld de Ateca FR zijn, die zijn internationale debuut maakt op Automobile Barcelona 2017. Het FR-model sluit zich aan bij de andere varianten (Reference, Style, XCellence) in de modelreeks en biedt rijplezier, sportiviteit en dynamiek zonder afbreuk te doen aan de connectiviteit, luxe, comfort en stijl van SEAT. De Ateca FR bevindt zich op hetzelfde niveau als de XCellence, maar biedt een sportiever en dynamischer gevoel. Hij zal bestelbaar zijn vanaf donderdag 11 mei 2017.

Aan de buitenkant onderscheidt de Ateca FR zich door zijn zwarte dakrails en raamlijsten, zijn specifiek ontworpen rooster in glanzend zwart, exclusief ontworpen FR-bumpers en -achtermistlichten, lichtmetalen 18-duimsvelgen (19-duims als optie), bij het koetswerk passende kleuren voor de velgen en zijlijsten (met aluminiumlijsten over beide deuren), zwarte spoilerranden aan weerskanten van de achterruit, een dakrandspoiler in koetswerkkleur en een FR-logo voor- en achteraan. In het interieur komt het logo terug op de aluminium drempellijsten van de voordeuren en op het met leder beklede multifunctiesportstuur met glanzend zwarte inzetstukken. Daarnaast beschikt de Ateca FR over Alcantara® sportzetels, deurpanelen met exclusieve FR-bekleding, aluminium pedalen en rode stiksels aan het stuur, de schakelpook en de zetels, die het sportieve karakter van de wagen benadrukken. Een straffere ophanging zorgt voor een nog intensere rijervaring.

De FR vervolledigt de reeks van de eerste SUV in de geschiedenis van SEAT. Met de Ateca startte SEAT zijn grootste productoffensief ooit, naast de facelift van de Leon en de nieuwe Ibiza. We mogen niet vergeten dat de Ateca niet de enige SUV van SEAT zal blijven, aangezien eind dit jaar de Arona eraan komt, een compacte crossover gebaseerd op de Ibiza. Bovendien is in 2018 de lancering van nog een andere SUV gepland, die zich boven de Ateca zal positioneren en vijf of zeven zitplaatsen zal bieden.

Wat de actueel beschikbare modellen betreft, maakt de SEAT Ibiza zijn nationale debuut op hetzelfde moment als de nieuwe SEAT Leon Cupra, die nu met de krachtigste motor geleverd wordt die ooit door SEAT vervaardigd werd, de 2.0 TSI met 300 pk, verkrijgbaar met 4Drive-vierwielaandrijving in combinatie met een DSG-versnellingsbak in de breakversie ST. De Ibiza wordt in juni gecommercialiseerd en zal uitpakken met de meest geavanceerde technologie, spectaculaire dynamiek en een indrukwekkende toename in comfort en interieurruimte dankzij het nieuwe MQB A0-platform. De SEAT-bestseller kreeg een volledige facelift, maar blijft natuurlijk zoals altijd zijn jeugdigheid, sportiviteit, functionaliteit en comfort behouden. Hij krijgt een nieuw design met behoud van het onmiskenbare DNA van SEAT, en een jongere, sportievere, spannendere en meer aerodynamische look. De nieuwe SEAT Ibiza betekent zonder twijfel een sprong voorwaarts voor het merk en een keerpunt voor zijn segment.

De Ateca FR, Ibiza en Leon Cupra worden op de SEAT-stand vergezeld door het studiemodel SEAT 600 BMS, een SEAT-designoefening om de 60e verjaardag van de SEAT 600 in 2017 te gedenken. Als eerbetoon aan het verleden is de 600 BMS gebaseerd op de onvergetelijke SEAT 600D met een vouwdak. Net zoals de eerste generatie van zijn voorloper is het 600 BMS-studiemodel met tegengesteld openende voordeuren en een stoffen vouwdak uitgerust. Zijn aantrekkelijke vintage vormgeving wordt gekarakteriseerd door een opvallende lichtgrijze ‘metallic twist’-koetswerkkleur met oranje bestickering en een grafische evolutie van het ‘600'-logo. Het model behoudt de originele wielen en remmen. Binnenin beschikt de 600 BMS over exclusieve lederen bekleding met oranje stiksels en eveneens lederen details.

Naar aanleiding van de samenwerking tussen SEAT en Ducati voor het MotoGP-wereldkampioenschap van 2017, waarin de Leon CUPRA met 300 pk de officiële wagen van het Ducati-team zal zijn, wordt ook de Ducati Corse Showbike getoond op de SEAT-stand.

De SEAT-stand op Automobile Barcelona 2017 bestaat uit twee zones die zijn opgedeeld volgens de iconische ‘diagonale’ boulevard van de stad. De Leon Cupra, Ducati Corse en de nieuwe Ateca FR worden tentoongesteld in de eerste zone, waar ook een virtuele 4D-ervaring zal plaatsvinden. De blikvanger in de tweede zone is de vijfde generatie van de SEAT Ibiza. Het SEAT 600-studiemodel wordt in het midden van de stand tentoongesteld, samen met de SEAT-simulator.

Luca de Meo, de voorzitter van SEAT, zal op Automobile Barcelona 2017 spreken over onderwerpen zoals de digitalisering van auto’s en de auto-industrie, connectiviteit en het engagement van de onderneming tegenover Barcelona en het autosalon. Verder krijgt de internationale pers inzicht in alle nieuwe ontwikkelingen van het merk. De speech is gepland op 11 mei om 10.00 uur.

2017 is een speciaal jaar voor SEAT. Nadat het merk in 2016 de beste financiële resultaten in zijn geschiedenis behaalde met een operationele winst van 143 miljoen euro en 232 miljoen euro na belastingen, heeft SEAT het jaar goed ingezet met een omzetstijging van 14 % in het eerste kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. SEAT is een van de snelst groeiende merken in Europa.

 

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy