SEAT Ateca behaalt topscore van vijf sterren in Euro NCAP-tests

Uitstekend resultaat voor de eerste SUV van SEAT

 

  • De Ateca biedt een uitstekende bescherming van volwassenen en kinderen bij een aanrijding

  • Front Assist met noodremfunctie en voetgangerdetectie bewijst zijn efficiëntie

  • Erkenning komt net voordat de Ateca zijn opwachting maakt bij de verdelers

 

Het Europese consortium voor consumentenbescherming Euro NCAP heeft de nieuwe SEAT Ateca de maximumscore van vijf sterren toegekend, waarmee de eerste SUV in de geschiedenis van het Spaanse merk zijn hoge veiligheidsniveau bewijst. De Ateca scoorde uitstekend in alle categorieën van de Euro NCAP-tests, die focussen op de bescherming van volwassenen en kinderen in de wagen, de bescherming van voetgangers en de rijbijstandssystemen.

 

De erkenning komt er net voordat de Ateca zijn opwachting maakt bij de verdelers. De Ateca is het eerste model in het productoffensief dat SEAT voor de komende 18 maanden plant en dat in totaal vier nieuwe modellen omvat, waaronder een cross-over SUV in 2017. Daarenboven werd het aantal tests waaraan de wagens door Euro NCAP worden onderworpen dit jaar verhoogd en werden de criteria voor de beoordeling nog verder verstrengd. Om de bescherming van de inzittenden te evalueren werden bijvoorbeeld verschillende nieuwe types en afmetingen van testdummy's gebruikt; de testmethodes werden strenger en ook hun aantal nam toe.

 

De uitstekende beoordeling van de SEAT Ateca in het testprogramma is te danken aan zijn geavanceerde standaard veilligheidssystemen, die hun uiterste efficiënte intussen bewezen hebben. Het nieuwe model, dat volledig ontworpen en ontwikkeld werd in Barcelona, beschikt over het veiligheidssysteem Front Assist met automatische noodremfunctie en voetgangerdetectie, dat sinds 2016 mee getest wordt door Euro NCAP. Voorts evalueert het veiligheidsprogramma ook het systeem dat waarschuwt bij het onbedoeld afwijken van de rijstrook, waarmee de SEAT Ateca eveneens kan worden uitgerust.

 

SEAT's nieuwe SUV, die naast de Ibiza en Leon de derde pijler van het merk moet worden, beschikt standaard over zeven airbags, inclusief knieairbag voor de bestuurder, en veiligheidsgordels met gordelspanner en spankrachtbegrenzer op de voor- en achterzetels. Dat laatste zorgt voor een optimale bescherming van alle inzittenden ongeacht hun grootte, aangezien de gordelspanner de gordel goed tegen de borstkas en het bekken houdt bij een aanrijding, waardoor zowel volwassenen als kinderen stevig op hun plaats gehouden worden.

 

De Ateca, het model waarmee SEAT debuteert in een van de snelst groeiende marktsegmenten, is uitgerust met tal van efficiënte en geavanceerde veiligheidssystemen, zoals ISOFIX- en Top Tether-bevestigingspunten op de buitenste zitplaatsen achterin, grootlichtregeling, dodehoekwaarschuwing (Blind Spot Detection) inclusief Rear Cross Traffic Alert, een achteruitrijcamera en 360°-omgevingszicht, vermoeidheidsdetectie, een snelheidsbegrenzer en een visuele waarschuwing bij niet-vastgeklikte veiligheidsgordels achterin.

 

De volledige beoordeling van de nieuwe SEAT Ateca door Euro NCAP is te raadplegen via volgende link: http://www.euroncap.com/nl/results/seat/ateca/24847.

Contacteer ons
Cathy Octaef Promotion & PR Manager, D'Ieteren SA - SEAT Import
Cathy Octaef Promotion & PR Manager, D'Ieteren SA - SEAT Import
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen. In 2017 boekte SEAT een bedrijfswinst na belastingen van 281 miljoen euro en verkocht het merk wereldwijd 470.000 wagens.

De SEAT-groep stelt meer dan 14.700 personen te werk in zijn drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de succesvolle Ibiza, Leon en Arona worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.


D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  

Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy