Productie Audi A1 van start bij SEAT in Martorell

Productie Audi A1 van start bij SEAT in Martorell

De productie van de Audi A1 is al gestart in Martorell. Het nieuwe sportieve compacte model wordt exclusief gebouwd in de SEAT-fabriek en naar alle markten verdeeld waar het wordt verkocht. Op deze manier verhoogt het aanzienlijk het exportvolume van de fabriek, dat reeds boven de 80% ligt.

 

Audi wees de A1 toe aan Martorell naar aanleiding van het productiesucces van de Audi Q3. De productie van de Audi Q3 startte midden 2011. Sindsdien zijn er tot juli jongstleden bijna 800.000 eenheden in Martorell van gebouwd. Dit cijfer oversteeg zelfs de grootste verwachtingen. De vorige generatie van de Audi A1 werd in Brussel geassembleerd terwijl de nieuwe Audi Q3 nu in de fabriek te Györ, in Hongarije, wordt gemaakt.

Dr. Christian Vollmer, vicevoorzitter voor productie en logistiek, legt uit dat “de toewijzing voor het bouwen van de Audi A1 een erkenning is voor het voortreffelijke werk dat het SEAT Martorell-team heeft verricht met de productie van de Audi Q3 gedurende de afgelopen jaren. De Audi A1 zal gemaakt worden volgens de hoogste kwaliteitsstandaards. Hiermee bevestigt de Audi-groep haar engagement ten aanzien van de Martorell-fabriek als strategische productielocatie voor het wereldwijde netwerk van de Volkswagen-groep.”

Peter Kössler, binnen de raad van bestuur van Audi AG verantwoordelijk voor productie en logistiek: “De laatste jaren heeft de fabriek van Martorell met haar hooggekwalificeerd personeel onze Audi Q3 geproduceerd en dit model tot een groot succes gemaakt. De fabriek deed heel wat ervaring op met ons uitermate kwaliteitsgerichte Audi-productiesysteem. Daarom is Martorell voor ons de ideale plek voor de productie van onze nieuwe Audi A1, een van onze strategische pijlers in dit segment.”

De nieuwe Audi A1, het tweede premiummodel na de Audi Q3 dat in Spanje wordt gemaakt, zal in twee shiften geproduceerd worden op de vernieuwde lijn 3 die is gebaseerd op het MQB A0-platform. Dit is het platform waarop de Ibiza in 2017 debuteerde. De Audi A1 zal verder bijdragen tot de hoge capaciteit van de Martorell-fabriek die in Spanje het grootst aantal voertuigen produceert.

Bovendien zal de Audi A1 de synergieën en efficiëntiewinsten tussen de modellen versterken, waarmee hij zijn platform in Martorell deelt, met name de Ibiza en de Arona. Naast het produceren van de nieuwe Audi A1, werkte SEAT ook mee aan zijn ontwikkeling. Dit resulteerde in hoogopgeleid personeel.

 

Martorell, een nieuwe line-up van modellen

Met de toewijzing van de Audi A1 telt de productie in de Martorell-fabriek sinds de voorbije 18 maanden drie nieuwe modellen: begin 2017 was er eerst de vijfde generatie Ibiza en enkele maanden later nieuwe urban crossover SEAT Arona. Deze lanceringen hebben het mogelijk gemaakt om de erop volgende jaren te anticiperen op een hoger productievolume.

Alleen in 2018 al werden er meer dan 500 arbeiders met contract van onbepaalde duur in dienst genomen. De versterking van het personeelsbestand van de SEAT-groep is een antwoord op de productie- en modellenverhoging in de fabriek van Martorell en op strategische projecten gerelateerd aan connectiviteit van de modellen en digitalisering van het bedrijf, evenals op de ontwikkeling en lancering van de Tarraco.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2018 liet SEAT een nettowinst van 294 miljoen euro optekenen, verkocht het 517.600 auto’s en haalde het een recordomzet van bijna 10 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en, binnenkort, de Mii electric in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy