Skip to Content
Productie Audi A1 van start bij SEAT in Martorell

Productie Audi A1 van start bij SEAT in Martorell

De productie van de Audi A1 is al gestart in Martorell. Het nieuwe sportieve compacte model wordt exclusief gebouwd in de SEAT-fabriek en naar alle markten verdeeld waar het wordt verkocht. Op deze manier verhoogt het aanzienlijk het exportvolume van de fabriek, dat reeds boven de 80% ligt.

 

Audi wees de A1 toe aan Martorell naar aanleiding van het productiesucces van de Audi Q3. De productie van de Audi Q3 startte midden 2011. Sindsdien zijn er tot juli jongstleden bijna 800.000 eenheden in Martorell van gebouwd. Dit cijfer oversteeg zelfs de grootste verwachtingen. De vorige generatie van de Audi A1 werd in Brussel geassembleerd terwijl de nieuwe Audi Q3 nu in de fabriek te Györ, in Hongarije, wordt gemaakt.

Dr. Christian Vollmer, vicevoorzitter voor productie en logistiek, legt uit dat “de toewijzing voor het bouwen van de Audi A1 een erkenning is voor het voortreffelijke werk dat het SEAT Martorell-team heeft verricht met de productie van de Audi Q3 gedurende de afgelopen jaren. De Audi A1 zal gemaakt worden volgens de hoogste kwaliteitsstandaards. Hiermee bevestigt de Audi-groep haar engagement ten aanzien van de Martorell-fabriek als strategische productielocatie voor het wereldwijde netwerk van de Volkswagen-groep.”

Peter Kössler, binnen de raad van bestuur van Audi AG verantwoordelijk voor productie en logistiek: “De laatste jaren heeft de fabriek van Martorell met haar hooggekwalificeerd personeel onze Audi Q3 geproduceerd en dit model tot een groot succes gemaakt. De fabriek deed heel wat ervaring op met ons uitermate kwaliteitsgerichte Audi-productiesysteem. Daarom is Martorell voor ons de ideale plek voor de productie van onze nieuwe Audi A1, een van onze strategische pijlers in dit segment.”

De nieuwe Audi A1, het tweede premiummodel na de Audi Q3 dat in Spanje wordt gemaakt, zal in twee shiften geproduceerd worden op de vernieuwde lijn 3 die is gebaseerd op het MQB A0-platform. Dit is het platform waarop de Ibiza in 2017 debuteerde. De Audi A1 zal verder bijdragen tot de hoge capaciteit van de Martorell-fabriek die in Spanje het grootst aantal voertuigen produceert.

Bovendien zal de Audi A1 de synergieën en efficiëntiewinsten tussen de modellen versterken, waarmee hij zijn platform in Martorell deelt, met name de Ibiza en de Arona. Naast het produceren van de nieuwe Audi A1, werkte SEAT ook mee aan zijn ontwikkeling. Dit resulteerde in hoogopgeleid personeel.

 

Martorell, een nieuwe line-up van modellen

Met de toewijzing van de Audi A1 telt de productie in de Martorell-fabriek sinds de voorbije 18 maanden drie nieuwe modellen: begin 2017 was er eerst de vijfde generatie Ibiza en enkele maanden later nieuwe urban crossover SEAT Arona. Deze lanceringen hebben het mogelijk gemaakt om de erop volgende jaren te anticiperen op een hoger productievolume.

Alleen in 2018 al werden er meer dan 500 arbeiders met contract van onbepaalde duur in dienst genomen. De versterking van het personeelsbestand van de SEAT-groep is een antwoord op de productie- en modellenverhoging in de fabriek van Martorell en op strategische projecten gerelateerd aan connectiviteit van de modellen en digitalisering van het bedrijf, evenals op de ontwikkeling en lancering van de Tarraco.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen