Padelspeelster Helena Wyckaert wordt CUPRA-ambassadrice

Padelspeelster Helena Wyckaert wordt CUPRA-ambassadrice

Belgische nummer 1 wordt merkambassadrice

  • CUPRA zet verder in op de professionalisering van de padelsport in ons land
  • Helena Wyckaert: “De ambitie is om samen met CUPRA padel als professionele sport op de kaart zetten”

CUPRA gaat Helena Wyckaert, de beste padelspeelster van België en daarmee het boegbeeld van de Belgische padelsport, sponsoren. De Antwerpse werd 6 jaar geleden gebeten door de padelmicrobe en baande zich gestaag een weg naar de top. Vandaag speelt Helena, nummer 85 op de wereldranglijst, haar eerste wedstrijd op de Circus Brussels Padel Open. Over haar vervoer naar dit officiële toernooi van de World Padel Tour hoeft ze zich alvast geen zorgen te maken: ze krijgt de komende jaren de allernieuwste wagens van CUPRA ter beschikking. Met de langetermijn sponsordeal wil Helena samen met CUPRA de padelsport in België verder professionaliseren.

CUPRA, tevens ook officiële partner van zowel de Nederlandstalige als Franstalige padelfederaties in ons land, staat niet enkel gekend voor hun eigenzinnige wagens. Het merk heeft – en daar hebben de Spaanse roots natuurlijk iets mee te maken – een voorliefde voor padel en sport in het algemeen. Met onder andere topsporters als Marc-André ter Stegen, Adam Peaty en Alexia Putellas als internationale ambassadeurs kon de beste Belgische padelspeelster uiteraard niet ontbreken in het rijtje van CUPRA sporters die het merk vertegenwoordigen.

“We heten Helena van harte welkom bij de CUPRA-tribe. Als nieuw automerk met een hedendaags en sportief karakter willen wij, samen met Helena, onze schouders zetten onder de snelgroeiende padelsport. Padel kende de laatste jaren immers een steile opmars. Niet enkel het aantal recreanten steeg, ook het aantal terreinen en clubs ging de hoogte in. De komende jaren zal zich in België een doorgedreven professionalisering van de sport inzetten met meer competitietoernooien en profspelers. Wij zijn vooral heel fier dat we talenten zoals Helena kunnen ondersteunen”, zegt Aurélie Vanneste, merkdirecteur voor SEAT en CUPRA bij D’Ieteren.

“CUPRA is net zoals de padelsport vrij nieuw en in volle evolutie. Er zijn dus heel wat raakvlakken en mogelijkheden. Daarnaast zijn het ook gewoon mooie wagens met een uitgesproken design en daar val ik wel voor! Ik kijk ernaar uit om samen met het CUPRA team de padelsport in België verder op de kaart te zetten. Als ik even mag dromen sta ik binnen enkele jaren in de top 30”, vertelt Wyckaert die na haar universitaire studies sportmanagement twee jaar in Madrid woonde om zich te focussen op padel.De Antwerpse betreedt, samen met de Madrileense Monica Gomez, op woensdag 4 mei om 17u de court van de Circus Brussels Padel Open in Tour & Taxis.

CU21-06N - Wyckaert (2p).pdf 169 KB CU21-06N - Wyckaert.docx 244 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen