Op vakantie? Niet zonder mijn hond

Op vakantie? Niet zonder mijn hond

Volgens cijfers van ESDAW (European Society of Dog and Animal Welfare), een niet-gouvernementele en non-profitorganisatie ten dienste van de dieren, worden elk jaar wereldwijd 600 miljoen honden door hun baasjes in de steek gelaten. In landen als het Verenigd Koninkrijk worden ieder jaar naar schatting 200.000 katten en 126.000 honden dakloos achtergelaten. Dit gebeurt vooral in de zomer, wanneer vele huisdiereigenaars op reis vertrekken en daarbij hun verantwoordelijkheid niet opnemen.

Er zijn echter verscheidene praktische oplossingen om huisdieren mee op reis te nemen:

– Geldige documenten: in Spanje hebt u een huidige officiële gezondheidskaart nodig, afgestempeld door een erkend dierenarts. Als u naar een bestemming binnen de Europese Unie reist, dient u ook over een geldig huisdierenpaspoort te beschikken. Het is ook belangrijk om hen te laten microchippen voor het geval ze verdwalen of gewond raken in een ongeval.

– Tips om stress en reisziekte te verminderen: maak vooraleer u op reis vertrekt een afspraak met de dierenarts om de gezondheid van uw hond te laten controleren en onaangename verrassingen te voorkomen. “Uw hond mag minstens twee uur voor vertrek niets eten. Geef hem enkel wat fris water te drinken en anti-misselijkheidsmedicatie om braken en reisziekte te voorkomen”, raadt dierenarts Dr. Armand Tabernero aan. “Om stress te verlichten bestaan er natuurlijke middelen zoals valeriaan of passiebloem, die geen schadelijke bijwerkingen veroorzaken”, voegt hij eraan toe.

– Laat uw hond nooit los in de auto: volgens de verkeersregels moeten dieren steeds vastgemaakt reizen om ervoor te zorgen dat ze de rijvaardigheid van de bestuurder of de stabiliteit van het voertuig niet verstoren. Honden mogen niet los – bijv. op de achterbank – in de auto zitten, aangezien ze bij een ongeval heftig kunnen worden rondgeslingerd, wat zowel voor henzelf als voor de bestuurder dodelijke gevolgen kan hebben.

– Benches, harnassen en scheidingswanden voor ieders veiligheid: kleine honden kunnen reizen in een bench die op de vloer van de achterbank of met een veiligheidsgordel wordt bevestigd. “Grote honden kunnen in de koffer worden ondergebracht, met een stevige scheidingswand die hen van de andere passagiers scheidt”, aldus Miquel Contijoch, verantwoordelijk voor de accessoires bij SEAT. Voor honden van eender welke grootte is er de optie om hen vast te maken met een één- of tweepuntsharnas dat aan een van de veiligheidsgordels is bevestigd.

– Beschermcovers voor achterbank en kofferruimte: honden verliezen over het algemeen veel haar en hebben de neiging om te kwijlen door de reisstress of hitte. “Bescherm uw zetelbekleding en hou ze schoon door beschermcovers over de zetels en de koffervloer te plaatsen”, zegt Contijoch.

– Open de ramen, maar laat uw hond zijn kop er niet uitsteken: het is een goed idee om tijdens de rit regelmatig de ramen te openen om het interieur te verluchten, zelfs indien de airconditioning is ingeschakeld. Voorkom echter dat uw hond zijn kop uitsteekt, aangezien dit oor- of ooginfecties kan veroorzaken.

– Parkeer in de schaduw en laat iedereen even de benen strekken: tijdens alle reizen en vooral in de zomer is het belangrijk om minstens elke twee uur een rustpauze in te lassen zodat alle inzittenden de benen kunnen strekken. Het is een goed idee om de ramen lichtjes open te laten en uw hond nooit in de auto te laten zitten. De pauze is een goed moment om even uit te rusten en uw hond wat water te laten drinken.

– Een beloning bij aankomst: na een lange reis moet uw hond vertrouwd raken met zijn nieuwe omgeving, iets eten, een luchtje scheppen en spelen. Het is een geschikt moment om hem voor zijn goed gedrag te belonen met een van zijn favoriete snoepjes.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy