Nieuwe SEAT Ibiza pakt uit met ultramoderne technologie

Nieuwe SEAT Ibiza pakt uit met ultramoderne technologie

Spaans succesmodel nu nog beter

- Nieuwe efficiënte drie- en viercilindermotoren

- SEAT Easy Connect met Full Link voor perfecte smartphone-integratie

- Pittig rijgedrag met gevoelig verbeterd comfort

- Nieuwe individualiseringsopties met expressieve kleuren

 

SEAT lanceert de nieuwe Ibiza met tal van innovatieve technologieën. Nieuwe motoren, frisse uitrustingsmogelijkheden, extra veiligheidssystemen en een compleet nieuw aanbod op het vlak van connectiviteit en infotainment maken van de Ibiza een van de meest veelzijdige modellen in zijn klasse. Het nieuwe chassis tilt het comfort naar een hoger niveau, terwijl het hertekende interieur nog meer kwaliteit uitstraalt.

"De nieuwe SEAT Ibiza, die vanaf het eind van de zomer 2015 zijn opwachting maakt bij de verdelers, zal het huidige succes van SEAT verder uitbreiden. Het is het eerste voorbeeld van onze strategie om de succesformule van de Leon toe te passen op de rest van ons modellengamma. Behalve op energetische efficiëntie, kwaliteit en veiligheid hebben we in het bijzonder gefocust op de connectiviteit. De nieuwe Ibiza maakt voortaan deel uit van de geconnecteerde wereld", verklaart Jürgen Stackmann, voorzitter en CEO van SEAT S.A. "De Ibiza is het meest succesvolle model van SEAT, met wereldwijd meer dan vijf miljoen verkochte exemplaren in de afgelopen dertig jaar. Het publiek voor de Ibiza is met een gemiddelde leeftijd van 43 jaar uitzonderlijk jong en telt bovendien een bovengemiddeld aandeel vrouwen."

 

Connectiviteit speelt in de wereld van vandaag een centrale rol. In de nieuwe Ibiza gebruikt het Spaanse merk de tweede generatie van zijn Easy Connect-infotainmentsystemen. Het nieuwe MediaSystem plus en het navigatiesysteem kunnen ook worden uitgebreid met MirrorLink™, dat een perfecte integratie van smartphones in het infotainmentsysteem van de wagen mogelijk maakt. Dankzij MirrorLink™ kunnen tal van smartphonefuncties en een uitgebreid aanbod apps veilig gebruikt worden in de auto. SEAT ontwikkelde bovendien een eigen app voor MirrorLink™, SEAT DriveApp genaamd. Het systeem is compatibel met de meeste smartphones. Dankzij Easy Connect met Full Link (dat MirrorLink™, Android Auto en Apple CarPlay bundelt) is de bestuurder van de nieuwe Ibiza met om het even welke smartphone altijd geconnecteerd en kan hij tegelijk zijn volle aandacht op de weg houden. SEAT heeft een partnerschap aangekondigd met Samsung, voor de ontwikkeling van technologische oplossingen die het volledige gamma een maximale connectiviteit zullen geven.

 

"Met de nieuwe Ibiza beginnen we een nieuw hoofdstuk op het vlak van connectiviteit. Zo kunnen onze klanten ook onderweg actief blijven in de digitale wereld. Cruciaal daarin is voor ons echter steeds de veiligste en meest intuïtieve bediening van alle functies", vertelt dr. Matthias Rabe, SEAT-vicevoorzitter voor onderzoek en ontwikkeling. "Met zijn nieuwe motoren, zijn gevoelig comfortabelere maar toch nog steeds bijzonder dynamische en pittige ophanging en zijn nieuwe bijstandssystemen is de Ibiza een van de modernste en meest aantrekkelijke modellen in zijn segment."

 

Aan de buitenzijde blijven de wijzigingen voor de vijfdeurs Ibiza, driedeurs Ibiza SC en break Ibiza ST beperkt tot nieuwe koplampen met leddagrijlichten, nieuwe wieldesigns in 16 en 17 duim en de nieuwe koetswerkkleuren Moonstone Grey en Chilli Red.

 

Duidelijk opgewaardeerd interieur

 

Uit de interieurafwerking blijkt een bijzondere aandacht voor het detail – bijvoorbeeld aan het stuur, de ventilatieroostertjes, het instrumentenbord en de radio.

 

Nieuwe individualiseringsmogelijkheden

 

De nieuwe Ibiza is even verrassend en kleurrijk als het leven zelf. De nieuwe Colour-packs voor de volledige Ibiza-familie bieden een ongeziene waaier aan individualiseringsmogelijkheden. Tot de mogelijke kleuren behoren de elegante bruintint 'Bismuth', naast intens 'Velvet'-paars, krachtig rood, koel grijs, wit, zwart of blauw.

 

Ieder Colour-pack omvat tal van elementen in de betreffende kleur. Aan de buitenzijde glanzen de omlijsting van het radiatorrooster en de buitenspiegelbehuizingen in Velvet, Atom Grey of een van de andere kleuren. In het interieur variëren de omranding van de ventilatieroostertjes en details aan het stuur en de schakelpook in functie van het gekozen pack, net als de gekleurde lijnen in de bekleding van de rugleuningen. Een karakteristiek element zijn de tweekleurige lichtmetalen velgen van 16 of 17 duim. Er zijn tal van mogelijke combinaties tussen de beschikbare koetswerkkleuren van de Ibiza en de Colour-packs.

 

Nieuwe veiligheidssystemen

 

Oververmoeidheid achter het stuur vormt nog steeds de oorzaak van talrijke, vaak zware ongevallen. De nieuwe vermoeidheidsdetectie in de SEAT Ibiza herkent een verminderde concentratie van de bestuurder op basis van zijn stuurgedrag en waarschuwt tijdig om een pauze te nemen. Nog een nieuw veiligheidssysteem is de anti-multicrashremfunctie. Na een aanrijding houdt deze functie automatisch de remdruk aan om vervolgaanrijdingen te vermijden. Indien bij de eerste aanrijding een airbag geactiveerd wordt, activeert de elektronische stabiliteitscontrole de remmen en worden de gevarenpinkers ingeschakeld.

 

Gloednieuwe motorengeneratie

 

De SEAT Ibiza kan rekenen op een compleet nieuwe generatie benzine- en TDI-motoren. De instapmotor aan benzinezijde is een atmosferische driecilinder met een inhoud van 1,0 l en een vermogen van 55 kW (75 pk). Als TSI met turbodrukvoeding produceert hij 70 kW (95 pk) of 81 kW (110 pk). Met een maximumkoppel van 160 of zelfs 200 Nm staat de 1.0 TSI garant voor stevige prestaties. Een andere blikvanger is de 1.4 TSI ACT met actief cilindermanagement. Zijn toegenomen vermogen van 110 kW (150 pk) en maximumkoppel van 250 Nm garanderen dynamisch rijplezier, de cilinderuitschakeling bij geringe motorbelasting helpt het gemiddelde verbruik te beperken tot 4,8 l/100 km (Ibiza 5-deurs).

 

Maximale energie-efficiëntie

 

De drie- en viercilindermotoren beantwoorden alle aan de Euro 6-uitstootnorm en onderscheiden zich door hun uitstekende verbruiks- en uitstootcijfers. Een mooi voorbeeld is de 1.0 TSI Ecomotive van 70 kW (95 pk) met een gemiddeld verbruik van slechts 4,1 l/100 km, goed voor een CO2-uitstoot van 94 g/km. Bij de nieuwe driecilinderdieselmotoren haalt de 1.4 TDI van 55 kW (75 pk) een gemiddeld verbruik van 3,4 l/100 km, wat resulteert in een CO2-uitstoot van 88 g/km. De andere TDI-motoren, met respectievelijk 66 kW (90 pk) en 77 kW (105 pk), verbruiken gemiddeld niet meer dan 3,8 l/100 km.

 

De TSI van 81 kW (110 pk) en de TDI van 66 kW (90 pk) zijn optioneel verkrijgbaar met de comfortabele DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling. Het stop-startsysteem, dat de motor automatisch uitschakelt indien de auto stilstaat, is beschikbaar op alle versies van de nieuwe SEAT Ibiza.

 

Rijplezier met extra comfort

 

De Ibiza van de nieuwe generatie werd verder verfijnd met een bijzonder gevoelige electromechanisch stuurbekrachtiging. Het rij- en stuurgedrag profiteren echter nog meer van de compleet herwerkte ophanging, met nieuwe veren, dempers en stabilisatoren. Het optionele systeem SEAT Drive Profile maakt een adaptieve demping mogelijk volgens twee modi, sportief of eerder met de focus op het comfort. Via een druk op de Comfort/Sport-toets wordt ook de intensiteit van de stuurbekrachtiging beïnvloed.

 

Infotainment van de jongste generatie

 

De nieuwe Ibiza kan rekenen op infotainment- en navigatiesystemen van de jongste generatie met bediening via een aanraakscherm. Ze bieden onder meer digitale radio DAB en kunnen muziek afspelen vanaf iPod of smartphone via een USB-aansluiting of Bluetooth. Spraakbediening is beschikbaar vanaf het MediaSystem plus, voor maximale connectiviteit tijdens het rijden is MirrorLink™ verkrijgbaar. Voor een echt intense klank zorgt het nieuwe SEAT Sound System met zes luidsprekers, een grote basluidspreker in de koffer, een extra versterker en tal van instellingsmogelijkheden, om zelfs de meest verwende oren tevreden te stellen.

 

De optionele parkeersensoren voor- en achteraan waarschuwen bij het parkeren met geluidssignalen en een weergave via het display voor obstakels voor en achter de wagen. Ook een achteruitrijcamera is als optie verkrijgbaar. Die geeft de zone achter de wagen weer en helpt met dynamische hulplijnen bij het parkeren.

 

Perfect voor een actieve levensstijl

 

De nieuwe Ibiza wordt nog steeds in de drie koetswerkvarianten aangeboden: als vijfdeurs, als driedeurs Ibiza SC Sport Coupé en als break Ibiza ST Sport Tourer. In het bijzonder de breakversie is ondanks zijn compacte afmetingen bijzonder praktisch. Onder zijn sportieve lijn biedt hij een bagagevolume van 430 tot maximaal 1.164 l, met zelfs ruimte voor twee fietsen, met het voorwiel gedemonteerd uiteraard.

 

Al vanaf het instapniveau Reference overtuigt de nieuwe Ibiza met de nodige comfort- en veiligheidselementen. In het volgende niveau, Style, zijn klimaatregeling en een kleurenaanraakscherm standaard. De Ibiza FR heeft een bijzondere uitstraling, dankzij zijn expressieve design voor- en achteraan en de specifieke lichtmetalen velgen. De nieuwe Ibiza kan bovendien meer dan ooit aan de persoonlijke stijl en individuele wensen van de klant worden aangepast met een uitgebreide waaier aan kleuren, opties en accessoires.

Contacteer ons
Véronique Martin Promotion & PR Manager, D'Ieteren SA - SEAT Import
Véronique Martin Promotion & PR Manager, D'Ieteren SA - SEAT Import
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2017 liet SEAT een nettowinst van 281 miljoen euro optekenen, verkocht het bijna 470.000 auto’s en haalde het een recordomzet van meer dan 9,5 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy