Nieuwe Arona, Leon CUPRA R en Amazon Alexa: SEAT's hoofdrolspelers op het avondevenement van de Volkswagen Groep tijdens de IAA 2017

SEAT presenteerde zijn nieuwste producten op het avondevenement van de Volkswagen Groep, de nacht voor de officiële opening van de editie 2017 van het internationale autosalon in Frankfurt. De nieuwe Arona en Leon CUPRA R, evenals Amazon Alexa, de innovatieve spraakgestuurde digitale dienst, waren SEAT's belangrijkste hoofdrolspelers op deze speciale avond. Matthias Müller, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Volkswagen AG, was de ceremoniemeester en verzorgde de introductie van de nieuwste modellen voor de pers, die talrijk was uitgenodigd om als eerste getuige te mogen zijn van de spannende releases van de Volkswagen Groep.

Morgen zullen de Arona, Leon CUPRA R en Amazon Alexa de aandacht opeisen op de eerste persdag van de IAA in Frankfurt. Om 12.15 uur zal de Voorzitter van SEAT, Luca de Meo, een persconferentie houden op de SEAT-stand om te praten over de nieuwe Arona, Leon CUPRA R, Amazon Alexa en de shortlist met namen voor SEAT's toekomstige grote SUV. In de namiddag, om 15.00 uur, zullen Wayne Griffiths, Executive Vice-President voor Sales en Marketing, en Dr. Matthias Rabe, Executive Vice-President voor Onderzoek en Ontwikkeling, praten over de nieuwe Leon CUPRA R en toekomstige CUPRA-projecten. Om 16.30 uur zullen Ned Curic, Amazon Alexa Automotive Vice-President, en Dr. Matthias Rabe het slotwoord voeren over de integratie van de nieuwe innovatieve spraakgestuurde dienst Amazon Alexa in het SEAT-gamma.

Nieuwe SEAT Arona

Na zijn eerste verschijning in Barcelona voor 250 internationale journalisten in juni wordt de nieuwe SEAT Arona internationaal gepresenteerd op de IAA Frankfurt. De prijzen van SEAT's nieuwste model zullen worden bekendgemaakt en de eerste bestellingen zullen geplaatst kunnen worden.

De Arona, SEAT's derde nieuwe model in 2017 na de nieuwe Leon en Ibiza, is alweer een nieuwe stap in het grootste productoffensief van SEAT ooit. De grote SUV die in 2018 wordt gelanceerd, is slechts een onderdeel daarvan. De Arona, het tweede model dat gebruikmaakt van het MQB A0-platform, is het jongste broertje in SEAT's groeiende SUV-familie en de eerste SEAT in het segment van de compacte cross-overs. De nieuwe SEAT Arona, die uitsluitend wordt gebouwd in Martorell, onderscheidt zich van de rest met zijn fantastische hoogte en breedte, talloze personaliseringsmogelijkheden en de meest geavanceerde veiligheids- en connectiviteitstechnologie. Elegantie, ruimte, functionaliteit en comfort van maandag tot vrijdag; avontuur, robuustheid, sportiviteit en efficiëntie in het weekend. De nieuwe SEAT Arona pakt natuurlijk ook uit met SEAT's aantrekkelijke, unieke design en is bestemd voor bestuurders die op zoek zijn naar opwinding zonder de dynamiek, verfijning en sportiviteit van het Spaanse merk op te offeren.

Nieuwe Digital Cockpit

Een andere reden om de SEAT-stand te bezoeken is de nieuwe Digital Cockpit, die voor het eerst wordt aangeboden in de Arona, Leon ST CUPRA, Ibiza en Ateca. Het Spaanse merk zal de Digital Cockpit begin 2018 introduceren in de Leon en de Ateca, en later in de Ibiza en de Arona. Dankzij de nieuwe Digital Cockpit hebben de instrumenten niet alleen een modernere en veelzijdigere look, maar ook een betere functionaliteit. Het systeem kan worden geconfigureerd naargelang van de voorkeuren van de bestuurder, en alle instrumenten hebben nu een fantastische resolutie. Het gaat niet alleen om het verbeteren van het design of het infotainmentsysteem, maar ook om de voordelen die het oplevert bij de rijervaring, die positief bijdragen tot de veiligheid en het comfort. Deze nieuwe functie is andermaal een belangrijke technologische stap voorwaarts voor SEAT, en komt duidelijk overeen met de digitaliseringsstrategie van het bedrijf.

Leon CUPRA R

We kunnen met grote zekerheid stellen dat de nieuwe SEAT Leon CUPRA R op de IAA 2017 de hoofden op hol zal brengen op de SEAT-stand. De krachtigste SEAT voor de openbare weg ooit is meteen ook de meest exclusieve, met een beperkte oplage van 799 exemplaren. De nieuwe SEAT Leon CUPRA R, die verkrijgbaar is met een manuele versnellingsbak (310 pk) of een DSG-bak (300 pk) - in beide gevallen met zes verhoudingen en voorwielaandrijving - heeft exclusieve koolstofvezeldetails op de voor- en achterspoilers, de drempelverbreders en de voorste diffuser. De buitenspiegels zijn afgewerkt met koper, net zoals andere details op de velgen, wielbogen en de nieuwe neus met krachtige luchtinlaten. De 799 gelukkige eigenaren van een SEAT Leon CUPRA R, waarvan de verkoop eind 2017 van start gaat, zullen ook in het interieur kunnen genieten van koolstofvezel- en koperdetails, evenals van een stuur en versnellingspookknop met alcantara bekleding. Er zijn drie kleuren beschikbaar: Midnight Black, Pyrenees Grey en het exclusieve Matt Gray. Er werd extra aandacht besteed aan de ophanging, maar de SEAT Leon CUPRA R krijgt ook Brembo-remmen en een nieuw uitlaatsysteem. Een volledig uniek en enig model, gereserveerd voor 799 van de meest veeleisende klanten van het merk.

Amazon Alexa, uw persoonlijke spraakdienst

Wat Amazon Alexa betreft, zal SEAT het eerste automerk in Europa zijn dat deze interactieve spraakdienst, ontwikkeld door het bekende Amerikaanse onlinebedrijf, in zijn auto's integreert terwijl u onderweg bent.

Amazon Alexa zal eind dit jaar beschikbaar zijn in de Leon en Ateca en vanaf 2018 in de Ibiza, Arona en de grote SUV. Amazon Alexa, dat in 2014 werd gelanceerd als een spraakgestuurde dienst voor thuisgebruik, wordt nu geïntegreerd in SEAT's modellen en zal de bestuurders de meest geavanceerde connectiviteit bieden, met 20.000 'vaardigheden' die zijn inbegrepen dankzij zijn open universum met meer dan 150 partners die in constante groei en evolutie zijn.

Dankzij Amazon Alexa kan de bestuurder met spraakinstructies onder meer zijn persoonlijke agenda beheren, liedjes zoeken, interessante plaatsen vinden, in real time online nieuws beluisteren of de dichtstbijzijnde autodealer vinden, allemaal onder een strikt privacyprotocol. In zijn eerste integratiefase zal Amazon Alexa beschikbaar zijn in het Engels en het Duits, de twee talen die momenteel beschikbaar zijn voor het systeem.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2018 liet SEAT een nettowinst van 294 miljoen euro optekenen, verkocht het 517.600 auto’s en haalde het een recordomzet van bijna 10 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en, binnenkort, de Mii electric in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy