Negen namen in de halve finale voor de nieuwe SUV van SEAT

Uit meer dan 10.000 verschillende voorstellen

Het #SEATseekingName-initiatief genereerde negen voorstellen die werden geselecteerd om de toekomstige derde SUV van het merk, die in 2018 op de markt komt, te benoemen. De negen Spaanse plaatsnamen die uit 10.130 ingeleverde voorstellen werden weerhouden en op 12 september kans maken op een finaleplaats, zijn:

Abrera -- Alboran -- Aran -- Aranda -- Avila -- Donosti -- Tarifa -- Tarraco -- Teide

De negen voorstellen die de halve finale haalden, hebben succesvol drie verschillende door SEAT gedefinieerde ronden doorstaan, op dewelke nauwlettend werd toegezien door bedrijfsdeskundigen, een extern naambureau en een industriële en intellectuele eigendomsbureau:

Merkwaarden en productkenmerken. Aanvankelijk werden namen geselecteerd die passen bij de merkwaarden en de kenmerken van de nieuwe grote SUV, SEAT's derde na de Ateca en de Arona.

Taalkundige criteria. Daarna ondergingen de namen een zorgvuldige taalkundige verificatie om te verzekeren dat ze in verschillende talen gemakkelijk uit te spreken zijn en met positieve connotaties worden geassocieerd. Deskundigen van een naambureau werkten mee aan deze analyse.

Juridische criteria. Tenslotte werd de rechtsgeldigheid van de namen internationaal geverifieerd om te voorkomen dat de namen bijvoorbeeld al door andere merken waren geregistreerd in de markten waar SEAT actief is. Aan dit derde en laatste stadium heeft ook een industriële en intellectuele eigendomsexpert meegewerkt.

Vanaf nu gaat SEAT in zijn belangrijkste markten verschillende focusgroepen organiseren en testen uitvoeren in de verschillende landen waar hij zijn voertuigen verkoopt om uit de negen weerhouden namen minstens drie finalisten te selecteren.

Gezien de enorme reactie op het project, verklaart SEAT-voorzitter Luca de Meo: “De cijfers spreken voor zich. We zijn erg tevreden over de resultaten van dit initiatief: het is erin geslaagd om meer dan 130.000 mensen uit 106 landen voor zich te winnen en het merk opnieuw met de Spaanse samenleving en fans over de hele wereld te verbinden. We willen dan ook iedereen bedanken voor hun deelname. Het moment waarop we allemaal de naam van de nieuwe SUV van SEAT zullen kennen is nabij.”

Op 12 september zal het merk de namen van de finalisten onthullen tijdens een persconferentie op het autosalon van Frankfurt. Vanaf die dag tot en met 25 september zal iedereen die voor zijn favoriete naam wenst te stemmen hiertoe de kans krijgen via seat.com/seekingname en seat.es/buscanombre. De naam die de meeste stemmen vergaart, is de winnaar. SEAT zal de naam van de nieuwe SUV vóór 15 oktober bekend maken.

Op deze manier zal voor de eerste keer in de geschiedenis van het merk de naam van een van zijn modellen door publieke stemming gekozen worden. De derde SUV van SEAT zal de traditie om zijn modellen naar Spaanse plaatsnamen te vernoemen verderzetten. Een traditie die in 1982 startte met de Ronda en tot vandaag werd verdergezet met de meest recente Arona, die op 26 juni in Barcelona werd gepresenteerd.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy