Internationale onderscheiding voor het Spaanse merk

SEAT Ateca bekroond in Europa

Donderdag 12 januari 2017

  • AUTOBEST, met een vertegenwoordiging van 31 landen in de jury, bekroont de Ateca als 'Best Buy Car of Europe in 2017'

  • Award toont aan dat de eerste SUV van SEAT de meest complete en innovatieve oplossing is voor klanten in Europa

  • Uitstekend onthaal van de Ateca is een blijk van waardering voor de inspanningen van de onderneming om een referentie te worden in een van de meest uitdagende marktsegmenten

De Ateca heeft SEAT grote internationale erkenning opgeleverd, met zijn verkiezing tot 'Best Buy Car of Europe in 2017' bij de AUTOBEST 2017 Awards, een van de meest prestigieuze onderscheidingen in Europa.

Deze onderscheiding is een bewijs van de evolutie van de onderneming en van de intense inspanningen om de aanwezigheid van SEAT in de belangrijkste markten te verstevigen. De constructeur voert zo bijvoorbeeld het grootste productoffensief ooit uit zijn geschiedenis, met de lancering van vier nieuwe modellen in 18 maanden tijd: de reeds gelanceerde Ateca, de Leon, die vanaf begin 2017 bij de verdelers staat, de vijfde generatie van de Ibiza en de nieuwe cross-over SEAT Arona, die eveneens volgend jaar op de markt verschijnt.

"De Ateca moet een keerpunt betekenen voor SEAT. Wij treden toe tot een nieuw segment met een product dat voor onze klanten een buitengewone mobiliteitservaring creëert en onze DNA perfect uitdraagt. De Ateca levert een positieve bijdrage om het merk naar een hoger niveau te tillen. Deze award bevestigt dat we op de goede weg zijn", zegt SEAT-voorzitter Luca de Meo.

De AUTOBEST-jury beschreef bij deze zestiende editie duidelijk de factoren die van de Ateca de beste keuze voor klanten maken: design, comfort, rijgemak, prijs-kwaliteitverhouding en een ruim commercieel en servicenetwerk.

Eind november vonden testritten plaats in Italië, gevolgd door een finale stemronde. De jury van deze prestigieuze Europese onderscheiding, bestaande uit vakjournalisten uit 31 landen, koos de Ateca daarbij als favoriet boven de vier andere finalisten.

Dr. Matthias Rabe, SEAT-vicevoorzitter voor onderzoek en ontwikkeling, zegt: "De Ateca vormt een perfecte combinatie van design, comfort en technologie. Hij is de ideale oplossing voor de stadsjungle en zijn kwaliteiten op en naast de weg garanderen bij iedere rit een sensationele rijervaring. Daarom zijn wij er rotsvast van overtuigd dat de Ateca kan uitgroeien tot een referentie in zijn segment."

Ateca geeft ook de toon aan voor stedelijke mobiliteit

De SUV van SEAT overtreft momenteel alle verwachtingen en is een bijzonder belangrijk model voor het merk, niet alleen omdat hij de deur heeft geopend naar een van de meest dynamische marktsegmenten, maar ook omdat de onderneming met dit model een antwoord wil bieden op belangrijke uitdagingen, zoals de stedelijke mobiliteit van morgen, die nieuwe oplossingen en technologieën zal vereisen.

Ruim aanbod voor alle noden

De veelzijdigheid van de Ateca is een van de elementen die door de AUTOBEST-jury het hoogst beoordeeld werd. De TSI-turbobenzine- en TDI-turbodieselmotoren bieden een vermogen van 115 tot 190 pk, voor- of vierwielaandrijving en de keuze tussen een manuele of de geautomatiseerde DSG-versnellingsbak. De talrijke opties reiken van full-ledkoplampen tot een uitgebreide waaier aan bijstandssystemen, zoals Traffic Jam Assist en de nieuwe Emergency Assist, maar ook geavanceerde informatie- en entertainmentsystemen met onder meer een groot aanraakscherm van 8 inch en Full-Link connectiviteit. In de topversie Xcellence biedt de Ateca een elegante interieurafwerking met bekleding in alcantara. Een hoogtepunt op het vlak van veiligheid is het systeem Front Assist inclusief noodremfunctie voor de stad, dat voetgangers detecteert en de bestuurder waarschuwt voor een mogelijke aanrijding. Indien nodig kan het zelfs volledig automatisch een noodstop uitvoeren.

New-SEAT-Ateca award
Veronique Martin D'Ieteren NV