Internationale onderscheiding voor het Spaanse merk

SEAT Ateca bekroond in Europa

  • AUTOBEST, met een vertegenwoordiging van 31 landen in de jury, bekroont de Ateca als 'Best Buy Car of Europe in 2017'

  • Award toont aan dat de eerste SUV van SEAT de meest complete en innovatieve oplossing is voor klanten in Europa

  • Uitstekend onthaal van de Ateca is een blijk van waardering voor de inspanningen van de onderneming om een referentie te worden in een van de meest uitdagende marktsegmenten

De Ateca heeft SEAT grote internationale erkenning opgeleverd, met zijn verkiezing tot 'Best Buy Car of Europe in 2017' bij de AUTOBEST 2017 Awards, een van de meest prestigieuze onderscheidingen in Europa.

Deze onderscheiding is een bewijs van de evolutie van de onderneming en van de intense inspanningen om de aanwezigheid van SEAT in de belangrijkste markten te verstevigen. De constructeur voert zo bijvoorbeeld het grootste productoffensief ooit uit zijn geschiedenis, met de lancering van vier nieuwe modellen in 18 maanden tijd: de reeds gelanceerde Ateca, de Leon, die vanaf begin 2017 bij de verdelers staat, de vijfde generatie van de Ibiza en de nieuwe cross-over SEAT Arona, die eveneens volgend jaar op de markt verschijnt.

"De Ateca moet een keerpunt betekenen voor SEAT. Wij treden toe tot een nieuw segment met een product dat voor onze klanten een buitengewone mobiliteitservaring creëert en onze DNA perfect uitdraagt. De Ateca levert een positieve bijdrage om het merk naar een hoger niveau te tillen. Deze award bevestigt dat we op de goede weg zijn", zegt SEAT-voorzitter Luca de Meo.

De AUTOBEST-jury beschreef bij deze zestiende editie duidelijk de factoren die van de Ateca de beste keuze voor klanten maken: design, comfort, rijgemak, prijs-kwaliteitverhouding en een ruim commercieel en servicenetwerk.

Eind november vonden testritten plaats in Italië, gevolgd door een finale stemronde. De jury van deze prestigieuze Europese onderscheiding, bestaande uit vakjournalisten uit 31 landen, koos de Ateca daarbij als favoriet boven de vier andere finalisten.

Dr. Matthias Rabe, SEAT-vicevoorzitter voor onderzoek en ontwikkeling, zegt: "De Ateca vormt een perfecte combinatie van design, comfort en technologie. Hij is de ideale oplossing voor de stadsjungle en zijn kwaliteiten op en naast de weg garanderen bij iedere rit een sensationele rijervaring. Daarom zijn wij er rotsvast van overtuigd dat de Ateca kan uitgroeien tot een referentie in zijn segment."

Ateca geeft ook de toon aan voor stedelijke mobiliteit

De SUV van SEAT overtreft momenteel alle verwachtingen en is een bijzonder belangrijk model voor het merk, niet alleen omdat hij de deur heeft geopend naar een van de meest dynamische marktsegmenten, maar ook omdat de onderneming met dit model een antwoord wil bieden op belangrijke uitdagingen, zoals de stedelijke mobiliteit van morgen, die nieuwe oplossingen en technologieën zal vereisen.

Ruim aanbod voor alle noden

De veelzijdigheid van de Ateca is een van de elementen die door de AUTOBEST-jury het hoogst beoordeeld werd. De TSI-turbobenzine- en TDI-turbodieselmotoren bieden een vermogen van 115 tot 190 pk, voor- of vierwielaandrijving en de keuze tussen een manuele of de geautomatiseerde DSG-versnellingsbak. De talrijke opties reiken van full-ledkoplampen tot een uitgebreide waaier aan bijstandssystemen, zoals Traffic Jam Assist en de nieuwe Emergency Assist, maar ook geavanceerde informatie- en entertainmentsystemen met onder meer een groot aanraakscherm van 8 inch en Full-Link connectiviteit. In de topversie Xcellence biedt de Ateca een elegante interieurafwerking met bekleding in alcantara. Een hoogtepunt op het vlak van veiligheid is het systeem Front Assist inclusief noodremfunctie voor de stad, dat voetgangers detecteert en de bestuurder waarschuwt voor een mogelijke aanrijding. Indien nodig kan het zelfs volledig automatisch een noodstop uitvoeren.

Contacteer ons
Veronique Martin D'Ieteren NV
Veronique Martin D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2018 liet SEAT een nettowinst van 294 miljoen euro optekenen, verkocht het 517.600 auto’s en haalde het een recordomzet van bijna 10 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en, binnenkort, de Mii electric in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy