Het RACB National Team op zoek naar twee jonge talenten voor het TCR Benelux toerwagenkampioenschap in 2016

Het RACB National Team op zoek naar twee jonge talenten voor het TCR Benelux toerwagenkampioenschap in 2016

Een kans om met de steun van SEAT Import te schitteren in het nieuwe TCR Benelux toerwagenkampioenschap 2016.

Woensdag 26 augustus 2015 — Na Thierry Neuville de kans te hebben gegeven om door te breken in het wereldkampioenschap rally en Stoffel Vandoorne aan de poorten van de Formule 1 te brengen organiseert het RACB National Team nu een Stuurwiel die aan twee jonge rijders de kans zal geven om met de steun van SEAT Import te schitteren in het nieuwe TCR Benelux toerwagenkampioenschap 2016.

Sinds 2008 gaat het RACB National Team op zoek naar de meest veelbelovende Belgische rijders, om ze te helpen de autosportladder te beklimmen. Het RNT organiseert dan ook regelmatig een Stuurwiel-competitie, om zo die jonge talenten te ontdekken en ze de kans te geven in de best mogelijke omstandigheden te rijden.

 

Tot nu toe werden bij die Stuurwiel-competities enkel rallyrijders en eenzitterrijders gezocht. "Deze keer slaan we een nieuwe weg in, die van de toerwagenracerij", stelt Geoffroy Theunis, General Manager van het RACB National Team. "We beseffen dat er in de circuitracerij naast de eenzitterij nog heel wat andere manieren zijn om zijn talent te laten zien. De DTM-carrière van Maxime Martin, één van de locomotieven van ons nationale team, is daar een duidelijk bewijs van. Bovendien heeft het nieuwe TCR-kampioenschap de wind in de rug. Of het nu op wereldvlak, dan wel op vlak van het Benelux-kampioenschap is, het ziet er allemaal veelbelovend uit. Dus hebben we in samenwerking met SEAT Import besloten een Stuurwiel-competitie te organiseren, die de laureaten de gelegenheid zal geven om in de kleuren van het RACB National Team bij Team WRT het TCR Benelux-kampioenschap af te werken. Meervoud inderdaad, want er zullen deze keer twee winnaars zijn!"

 

"In TCR Benelux kan iedere wagen gedeeld worden door twee rijders", vervolgt Geoffroy Theunis. "Uitgaande van het principe dat het delen van een auto met een andere rijder een belangrijk deel van het leerproces is bij het racen met een 'wagen-met-een-dak', is het ook maar logisch dat we twee winnaars zoeken. Maar dat is niet het enige verschil met alle voorgaande Stuurwiel-competities. We hebben deze keer ook de leeftijdsvoorwaarde wat uitgebreid. We weten dat je in de toerwagenracerij niet altijd de jongste moet zijn om carrière te maken. Concreet betekent dat dat de kandidaten geboren moeten zijn tussen 1 januari 1991 en 1 januari 2000. Het is uiteraard niet nodig om ervaring te hebben in de autosport."

 

Net zoals bij de vorige Stuurwiel-competities zullen de selecties worden uitgevoerd op simulator, in de hoofdzetel van de RACB in Brussel. In september krijgen de kandidaten twaalf mogelijkheden om zich te kwalificeren, iedere kandidaat krijgt drie pogingen, al dan niet op dezelfde dag. Op de simulator zal het circuit van Francorchamps worden gebruikt en ieder heeft recht op hetzelfde aantal rondjes tegen de klok.

 

Gedurende de hele maand september zal het mogelijk zijn om de resultaten live te volgen op de Facebook-pagina van het RACB National Team of op de website www.racb.com.

 

De 32 snelste kandidaten kwalificeren zich voor de halve finale - op een nog nader te bepalen datum in oktober - die eveneens op de simulator zal worden afgewerkt. Voor de halve finale zal echter een geheim circuit gebruikt worden. De halve finalisten zullen zich ook aan een jury moeten voorstellen.

 

De acht finalisten nemen het dan in november aan het stuur van een SEAT Leon Cup Racer tegen elkaar op, op een later te bepalen circuit.

 

De inschrijvingen kunnen via de Facebook-pagina van het RACB National Team gebeuren, of via de site www.racb.com.

Deelnemingskosten bedragen een heel aantrekkelijke 10 euro per kwalificatiepoging op de simulator.

 

 

Geoffroy Theunis Manager RACB National Team
Véronique Martin Promotion & PR Manager at D'Ieteren SA - SEAT Import