Het CUPRA-team maakt zich op voor de 24 Uren van Barcelona

Het CUPRA-team maakt zich op voor de 24 Uren van Barcelona

Het CUPRA-team is klaar voor de 24 Uren van Barcelona, een van de meest veeleisende races voor rijders, technici en ingenieurs.

Een paar dagen geleden hield het team CUPRA-Monlau de eerste tests op het circuit van Barcelona-Catalunya waar de prestigieuze uithoudingsrace dit weekend ook zal plaatsvinden. Voor CUPRA Racing is dit een uitgelezen gelegenheid om de prestaties van zijn auto’s te laten zien en om bijkomend ervaring op te doen voor een van de meest veeleisende competities in de autoracerij.

Voor het CUPRA-team, dat is samengesteld uit twee mannelijke en twee vrouwelijke rijders die stuk voor stuk kunnen bogen op een uitgebreide en succesrijke ervaring in de uithoudingsracerij, wordt dit de eerste deelname.

Laia Sanz (achtvoudig Dakar-finisher en winnares van dertien Trial- en vijf Enduro-wereldtitels) zei: “Ik vind het een eer om ambassadeur te zijn van een merk als CUPRA en ik sta dan ook te popelen om ervaring op te doen tijdens het racen met CUPRA Racing. Ik heb er altijd naar uitgekeken om met auto’s te kunnen racen, een wens die nu uitkomt. Ik vind dit een schitterende ervaring en kan niet wachten tot het startschot voor de race wordt gegeven.”

CUPRA-merkambassadeur Jordi Gené, die de voorbije 15 jaar reeds met SEAT samenwerkte, heeft al vaker op het podium gestaan van heel wat prestigerijke kampioenschappen, ook in de uithoudingsracerij. Dit jaar nog won Gené de 24 Uren van de Nürburgring in de TCR-klasse: een prestatie die hij graag wil overdoen op het circuit van Barcelona-Catalunya.

Jordi Gené zei: “Barcelona-Catalunya is mijn thuiscircuit, ik ben altijd erg gelukkig wanneer ik hier kan racen. Het team liet heel mooie resultaten optekenen tijdens de tests. Onze rondetijden werden alsmaar beter en we zijn ervan overtuigd dat we klaar zijn om deze race winnend af te sluiten.”

Ook Alba Cano vervoegt het team van CUPRA-Monlau. Na successen in het karten schakelde zij zes jaar geleden van openwheelracing over naar racewagens. Vorig jaar won ze met SEAT de Touring Car Endurance-reeks.

De vierde rijder naast Alba, Jordi en Laia wordt Francesc Gutiérrez. Hij is de enige rijder die al deelnam aan alle edities van de 24 Uren van Barcelona. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in verschillende motorsportcompetities zoals rally’s, circuitraces, ijsraces en autocross. Hij combineert sport op professioneel niveau succesvol met zijn functie als vicevoorzitter van Sport voor de Catalaans automobielfederatie. Bovendien is hij promotor geweest van CER-kampioenschap (Campeonato de España Resistencia).

De TCR-klasse is een van de best vertegenwoordigde op de grid. Jaime Puig heeft een goed oog in de kansen van het CUPRA-team: “Wij zijn trots en enthousiast dat we over zo een sterk team beschikken met twee vrouwelijke en twee mannelijke rijders. Het zijn allemaal doorwinterde uithoudingsracers die ervaring hebben met de CUPRA TCR. De 24-urenrace is een van de moeilijkste disciplines op circuit. Het is een enorme uitdaging voor iedereen: ingenieurs, managers, mecaniciens, rijders en organisatoren. Wij geloven dat het een perfecte gelegenheid is om het volledige potentieel van CUPRA duidelijk te maken.”

De 24 Uren van Barcelona vinden plaats van 7 tot 9 september op het circuit van Barcelona-Catalunya. De start van de race wordt gegeven op 8 september om 14u en zal dus, 24 uur later, worden afgevlagd op 9 september om 14u. Momenteel zijn er 47 teams en 51 auto’s ingeschreven om aan de wedstrijd deel te nemen. Daarvan komen ongeveer 20 auto’s uit in de TCR-klasse.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen