Het CUPRA-team maakt zich op voor de 24 Uren van Barcelona

Het CUPRA-team maakt zich op voor de 24 Uren van Barcelona

Het CUPRA-team is klaar voor de 24 Uren van Barcelona, een van de meest veeleisende races voor rijders, technici en ingenieurs.

Een paar dagen geleden hield het team CUPRA-Monlau de eerste tests op het circuit van Barcelona-Catalunya waar de prestigieuze uithoudingsrace dit weekend ook zal plaatsvinden. Voor CUPRA Racing is dit een uitgelezen gelegenheid om de prestaties van zijn auto’s te laten zien en om bijkomend ervaring op te doen voor een van de meest veeleisende competities in de autoracerij.

Voor het CUPRA-team, dat is samengesteld uit twee mannelijke en twee vrouwelijke rijders die stuk voor stuk kunnen bogen op een uitgebreide en succesrijke ervaring in de uithoudingsracerij, wordt dit de eerste deelname.

Laia Sanz (achtvoudig Dakar-finisher en winnares van dertien Trial- en vijf Enduro-wereldtitels) zei: “Ik vind het een eer om ambassadeur te zijn van een merk als CUPRA en ik sta dan ook te popelen om ervaring op te doen tijdens het racen met CUPRA Racing. Ik heb er altijd naar uitgekeken om met auto’s te kunnen racen, een wens die nu uitkomt. Ik vind dit een schitterende ervaring en kan niet wachten tot het startschot voor de race wordt gegeven.”

CUPRA-merkambassadeur Jordi Gené, die de voorbije 15 jaar reeds met SEAT samenwerkte, heeft al vaker op het podium gestaan van heel wat prestigerijke kampioenschappen, ook in de uithoudingsracerij. Dit jaar nog won Gené de 24 Uren van de Nürburgring in de TCR-klasse: een prestatie die hij graag wil overdoen op het circuit van Barcelona-Catalunya.

Jordi Gené zei: “Barcelona-Catalunya is mijn thuiscircuit, ik ben altijd erg gelukkig wanneer ik hier kan racen. Het team liet heel mooie resultaten optekenen tijdens de tests. Onze rondetijden werden alsmaar beter en we zijn ervan overtuigd dat we klaar zijn om deze race winnend af te sluiten.”

Ook Alba Cano vervoegt het team van CUPRA-Monlau. Na successen in het karten schakelde zij zes jaar geleden van openwheelracing over naar racewagens. Vorig jaar won ze met SEAT de Touring Car Endurance-reeks.

De vierde rijder naast Alba, Jordi en Laia wordt Francesc Gutiérrez. Hij is de enige rijder die al deelnam aan alle edities van de 24 Uren van Barcelona. Hij heeft meer dan 30 jaar ervaring in verschillende motorsportcompetities zoals rally’s, circuitraces, ijsraces en autocross. Hij combineert sport op professioneel niveau succesvol met zijn functie als vicevoorzitter van Sport voor de Catalaans automobielfederatie. Bovendien is hij promotor geweest van CER-kampioenschap (Campeonato de España Resistencia).

De TCR-klasse is een van de best vertegenwoordigde op de grid. Jaime Puig heeft een goed oog in de kansen van het CUPRA-team: “Wij zijn trots en enthousiast dat we over zo een sterk team beschikken met twee vrouwelijke en twee mannelijke rijders. Het zijn allemaal doorwinterde uithoudingsracers die ervaring hebben met de CUPRA TCR. De 24-urenrace is een van de moeilijkste disciplines op circuit. Het is een enorme uitdaging voor iedereen: ingenieurs, managers, mecaniciens, rijders en organisatoren. Wij geloven dat het een perfecte gelegenheid is om het volledige potentieel van CUPRA duidelijk te maken.”

De 24 Uren van Barcelona vinden plaats van 7 tot 9 september op het circuit van Barcelona-Catalunya. De start van de race wordt gegeven op 8 september om 14u en zal dus, 24 uur later, worden afgevlagd op 9 september om 14u. Momenteel zijn er 47 teams en 51 auto’s ingeschreven om aan de wedstrijd deel te nemen. Daarvan komen ongeveer 20 auto’s uit in de TCR-klasse.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy