Erkenning voor SEAT - Fabriek in Martorell krijgt productie van de Audi A1

Maandag 25 januari 2016  

  • A1 zal vanaf 2018 in Martorell gebouwd worden
  • Toewijzing van het model zorgt voor extra investeringen en banen in de fabriek 

 

De Audi A1 zal in Martorell gebouwd worden. Audi heeft vandaag een beslissing genomen over de toewijzing van verschillende modellen die in de komende jaren geproduceerd zullen worden, en heeft daarbij zijn vertrouwen in de SEAT-fabriek geuit door ze de productie van de A1 toe te kennen, na het succes van de Audi Q3. De productie van de A1, die vandaag in Brussel gebouwd wordt, zal vanaf 2018 van start gaan in Martorell, waar Audi voor de komende jaren een aanzienlijk productievolume verwacht. De A1 zal voor de SEAT-fabriek ook nieuwe investeringen en arbeidsplaatsen creëren, om zo de volle productiecapaciteit van de fabriek te kunnen benutten.

 

Daarnaast deelde Audi vandaag mee dat de productie van de Audi Q3, die sinds midden 2011 in Martorell van de band liep, naar de fabriek in het Hongaarse Györ verhuist. Hoewel aanvankelijk een volume van 100.000 exemplaren per jaar verwacht werd, heeft de fabriek sinds de productiestart van de Q3 in Martorell in totaal 478.000 exemplaren van dit model geproduceerd en zo de initiële cijfers overschreden. Na de Audi Q3 zal de A1 het tweede premiummodel zijn dat in Spanje gebouwd wordt.

 

"De fabriek in Martorell heeft een jarenlange ervaring en produceert de Audi Q3 volgens de hoogste kwaliteitseisen", verklaart prof. dr. ing. Hubert Waltl, binnen de raad van bestuur van AUDI AG verantwoordelijk voor productie.  "Daarom hebben we besloten om de Audi A1 in Martorell te gaan bouwen. Op die manier creëren we extra synergieën binnen de Volkswagen-groep en bundelen we essentiële competenties."

 

SEAT-voorzitter Luca de Meo was Audi en de Volkswagen-groep erkentelijk voor "het grote vertrouwen in de fabriek van Martorell. De toegekende productie van de A1 is fantastisch nieuws en zal in de komende jaren voor meer volume en meer inkomsten zorgen." 

 

SEAT-vicevoorzitter voor productie dr. Andreas Tostmann kondigde daarenboven aan dat "de toewijzing van de Audi A1 erkenning betekent voor het uitstekende werk dat het SEAT-team in Martorell leverde bij de productie van de Q3 in de afgelopen jaren. Wij zijn bijzonder blij met de toekenning van dit nieuwe model, dat gebouwd zal worden volgens de hoogste kwaliteitseisen waarvoor Martorell bekend is."

Cathy Octaef PR & Promotion Manager at D'Ieteren NV