Erkenning voor SEAT - Fabriek in Martorell krijgt productie van de Audi A1

 

  • A1 zal vanaf 2018 in Martorell gebouwd worden
  • Toewijzing van het model zorgt voor extra investeringen en banen in de fabriek 

 

De Audi A1 zal in Martorell gebouwd worden. Audi heeft vandaag een beslissing genomen over de toewijzing van verschillende modellen die in de komende jaren geproduceerd zullen worden, en heeft daarbij zijn vertrouwen in de SEAT-fabriek geuit door ze de productie van de A1 toe te kennen, na het succes van de Audi Q3. De productie van de A1, die vandaag in Brussel gebouwd wordt, zal vanaf 2018 van start gaan in Martorell, waar Audi voor de komende jaren een aanzienlijk productievolume verwacht. De A1 zal voor de SEAT-fabriek ook nieuwe investeringen en arbeidsplaatsen creëren, om zo de volle productiecapaciteit van de fabriek te kunnen benutten.

 

Daarnaast deelde Audi vandaag mee dat de productie van de Audi Q3, die sinds midden 2011 in Martorell van de band liep, naar de fabriek in het Hongaarse Györ verhuist. Hoewel aanvankelijk een volume van 100.000 exemplaren per jaar verwacht werd, heeft de fabriek sinds de productiestart van de Q3 in Martorell in totaal 478.000 exemplaren van dit model geproduceerd en zo de initiële cijfers overschreden. Na de Audi Q3 zal de A1 het tweede premiummodel zijn dat in Spanje gebouwd wordt.

 

"De fabriek in Martorell heeft een jarenlange ervaring en produceert de Audi Q3 volgens de hoogste kwaliteitseisen", verklaart prof. dr. ing. Hubert Waltl, binnen de raad van bestuur van AUDI AG verantwoordelijk voor productie.  "Daarom hebben we besloten om de Audi A1 in Martorell te gaan bouwen. Op die manier creëren we extra synergieën binnen de Volkswagen-groep en bundelen we essentiële competenties."

 

SEAT-voorzitter Luca de Meo was Audi en de Volkswagen-groep erkentelijk voor "het grote vertrouwen in de fabriek van Martorell. De toegekende productie van de A1 is fantastisch nieuws en zal in de komende jaren voor meer volume en meer inkomsten zorgen." 

 

SEAT-vicevoorzitter voor productie dr. Andreas Tostmann kondigde daarenboven aan dat "de toewijzing van de Audi A1 erkenning betekent voor het uitstekende werk dat het SEAT-team in Martorell leverde bij de productie van de Q3 in de afgelopen jaren. Wij zijn bijzonder blij met de toekenning van dit nieuwe model, dat gebouwd zal worden volgens de hoogste kwaliteitseisen waarvoor Martorell bekend is."

Contacteer ons
Cathy Octaef PR & Promotion Manager, D'Ieteren NV
Cathy Octaef PR & Promotion Manager, D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2017 liet SEAT een nettowinst van 281 miljoen euro optekenen, verkocht het bijna 470.000 auto’s en haalde het een recordomzet van meer dan 9,5 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy