Dubbele erkenning voor SEAT door de internationale automotive pers

SMARTBEST 2017 voor Amazon Alexa, Ibiza finalist voor AUTOBEST

Dinsdag 31 oktober 2017 — Voor de baanbrekende integratie van Amazon Alexa in zijn gamma mocht SEAT recent de SMARTBEST 2017-award in ontvangst nemen: de eerste prijs ter wereld die de connectiviteit in de auto-industrie bekroont. De samenwerking tussen SEAT en Amazon, en de integratie van de stemgestuurde, persoonlijke assistent is een echte mijlpaal voor de onderneming en een grote vooruitgang op het vlak van digitale ecosystemen en connectiviteit. Bovendien verleent het SEAT een voortrekkersrol inzake geconnecteerde auto's in Europa. Minstens even belangrijk is dat er bij de bestuurders een groeiende vraag bestaat naar spraakgestuurde assistenten en dat het aantal ontwikkelingsmogelijkheden en de mogelijkheden om de Amazon Alexa-functies uit te breiden quasi oneindig is. Amazon Alexa zal eind 2017 beschikbaar zijn in de SEAT Ateca en de Leon, en in 2018 in de Arona en de Ibiza.

Prestigieuze nominatie AUTOBEST

Nadat de SEAT Ateca door AUTOBEST tot ‘Best Buy Car of Europe 2017’ werd gekroond, wordt het Spaanse merk dit jaar opnieuw erkend door deze Europese organisatie. Ditmaal werd de nieuwe SEAT Ibiza immers tot finalist uitgeroepen voor diezelfde awards.

De prestigieuze ‘Best Buy Car of Europe’-award van AUTOBEST draait volledig rond het verkiezen van het beste aanbod op de markt. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met design, comfort, rijkwaliteit en dynamisch rijgedrag, maar ook met de prijs-kwaliteitsverhouding, het verkoopsnetwerk en de dienst na verkoop.

Het jurypanel van AUTOBEST is afkomstig uit 31 Europese landen (waaronder België) en is, omwille van het aantal vertegenwoordigde landen, dan ook het grootste onafhankelijke autopanel ter wereld. Eind november zullen de 31 autojournalisten van het AUTOBEST-panel de zes finalistenauto’s aan een reeks uitputtende en veeleisende tests onderwerpen op het Vairano-testcircuit in Italië. Daar zal de winnaar voor de ‘Best Buy Car of Europe 2018’ worden verkozen en die winnaar wordt op 15 december bekendgemaakt.

De nieuwe SEAT Ibiza blinkt uit omdat hij op het gebied van veiligheid, rijbijstandssystemen en connectiviteit over de meest geavanceerde technologie beschikt. Verder is de nieuwe Ibiza dankzij het inzetten van het nieuwe MQB A0-platform compacter aan de buitenkant, maar toch ruimer aan de binnenkant. Bovendien heeft de nieuwe SEAT Ibiza 5 sterren behaald in de crashtests van Euro NCAP, het hoogst mogelijke aantal. Hij blonk in het bijzonder uit op het vlak van passagiersbescherming en de efficiëntie van zijn rijbijstandssystemen, met name het Front Assist-systeem van de noodrem. De nieuwe SEAT Ibiza is te koop als een 5-deursmodel in vier uitrustingsniveaus: Reference, Style, FR en XCellence. Het motorenaanbod, waaronder vier benzine-, één CNG- en drie dieselmotoren die weldra op de markt worden gebracht, blinken uit door hun uitstekende prestaties, indrukwekkende vermogen, lage verbruik en lage uitstoot.

Gunstige cijfers voor SEAT

Deze dubbele erkenning door de Europese automotive pers bevestigt dat aan de goede tijden die het Spaanse merk momenteel doormaakt, niet meteen een einde dreigt te komen. SEAT behaalt niet alleen gunstige financiële resultaten, maar voert ook zijn grootste productoffensief in de geschiedenis door met de lancering van de Ateca, de Leon, de Ibiza, de Arona en de toekomstige grote SUV die in 2018 verschijnt.

SEAT heeft in de eerste negen maanden 354.900 auto's verkocht, wat een stijging van 13,4 % betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar: SEAT's beste resultaten sinds 2001. De toegenomen verkoop in 2017 wordt weerspiegeld in SEAT’s financiële resultaten van de eerste jaarhelft. In de eerste twee kwartalen steeg de bedrijfswinst met 40,9 % ten opzichte van dezelfde periode in 2016 en bereikte zo een recordcijfer van 130 miljoen euro. Tegelijkertijd steeg de omzet met 12,7 % en bereikte in de eerste zes maanden van het jaar een resultaat van 5,054 miljard euro.

Dries De Weert D'Ieteren NV