Dubbele erkenning voor SEAT door de internationale automotive pers

SMARTBEST 2017 voor Amazon Alexa, Ibiza finalist voor AUTOBEST

Voor de baanbrekende integratie van Amazon Alexa in zijn gamma mocht SEAT recent de SMARTBEST 2017-award in ontvangst nemen: de eerste prijs ter wereld die de connectiviteit in de auto-industrie bekroont. De samenwerking tussen SEAT en Amazon, en de integratie van de stemgestuurde, persoonlijke assistent is een echte mijlpaal voor de onderneming en een grote vooruitgang op het vlak van digitale ecosystemen en connectiviteit. Bovendien verleent het SEAT een voortrekkersrol inzake geconnecteerde auto's in Europa. Minstens even belangrijk is dat er bij de bestuurders een groeiende vraag bestaat naar spraakgestuurde assistenten en dat het aantal ontwikkelingsmogelijkheden en de mogelijkheden om de Amazon Alexa-functies uit te breiden quasi oneindig is. Amazon Alexa zal eind 2017 beschikbaar zijn in de SEAT Ateca en de Leon, en in 2018 in de Arona en de Ibiza.

Prestigieuze nominatie AUTOBEST

Nadat de SEAT Ateca door AUTOBEST tot ‘Best Buy Car of Europe 2017’ werd gekroond, wordt het Spaanse merk dit jaar opnieuw erkend door deze Europese organisatie. Ditmaal werd de nieuwe SEAT Ibiza immers tot finalist uitgeroepen voor diezelfde awards.

De prestigieuze ‘Best Buy Car of Europe’-award van AUTOBEST draait volledig rond het verkiezen van het beste aanbod op de markt. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met design, comfort, rijkwaliteit en dynamisch rijgedrag, maar ook met de prijs-kwaliteitsverhouding, het verkoopsnetwerk en de dienst na verkoop.

Het jurypanel van AUTOBEST is afkomstig uit 31 Europese landen (waaronder België) en is, omwille van het aantal vertegenwoordigde landen, dan ook het grootste onafhankelijke autopanel ter wereld. Eind november zullen de 31 autojournalisten van het AUTOBEST-panel de zes finalistenauto’s aan een reeks uitputtende en veeleisende tests onderwerpen op het Vairano-testcircuit in Italië. Daar zal de winnaar voor de ‘Best Buy Car of Europe 2018’ worden verkozen en die winnaar wordt op 15 december bekendgemaakt.

De nieuwe SEAT Ibiza blinkt uit omdat hij op het gebied van veiligheid, rijbijstandssystemen en connectiviteit over de meest geavanceerde technologie beschikt. Verder is de nieuwe Ibiza dankzij het inzetten van het nieuwe MQB A0-platform compacter aan de buitenkant, maar toch ruimer aan de binnenkant. Bovendien heeft de nieuwe SEAT Ibiza 5 sterren behaald in de crashtests van Euro NCAP, het hoogst mogelijke aantal. Hij blonk in het bijzonder uit op het vlak van passagiersbescherming en de efficiëntie van zijn rijbijstandssystemen, met name het Front Assist-systeem van de noodrem. De nieuwe SEAT Ibiza is te koop als een 5-deursmodel in vier uitrustingsniveaus: Reference, Style, FR en XCellence. Het motorenaanbod, waaronder vier benzine-, één CNG- en drie dieselmotoren die weldra op de markt worden gebracht, blinken uit door hun uitstekende prestaties, indrukwekkende vermogen, lage verbruik en lage uitstoot.

Gunstige cijfers voor SEAT

Deze dubbele erkenning door de Europese automotive pers bevestigt dat aan de goede tijden die het Spaanse merk momenteel doormaakt, niet meteen een einde dreigt te komen. SEAT behaalt niet alleen gunstige financiële resultaten, maar voert ook zijn grootste productoffensief in de geschiedenis door met de lancering van de Ateca, de Leon, de Ibiza, de Arona en de toekomstige grote SUV die in 2018 verschijnt.

SEAT heeft in de eerste negen maanden 354.900 auto's verkocht, wat een stijging van 13,4 % betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar: SEAT's beste resultaten sinds 2001. De toegenomen verkoop in 2017 wordt weerspiegeld in SEAT’s financiële resultaten van de eerste jaarhelft. In de eerste twee kwartalen steeg de bedrijfswinst met 40,9 % ten opzichte van dezelfde periode in 2016 en bereikte zo een recordcijfer van 130 miljoen euro. Tegelijkertijd steeg de omzet met 12,7 % en bereikte in de eerste zes maanden van het jaar een resultaat van 5,054 miljard euro.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy