Dubbele erkenning voor SEAT door de internationale automotive pers

SMARTBEST 2017 voor Amazon Alexa, Ibiza finalist voor AUTOBEST

Voor de baanbrekende integratie van Amazon Alexa in zijn gamma mocht SEAT recent de SMARTBEST 2017-award in ontvangst nemen: de eerste prijs ter wereld die de connectiviteit in de auto-industrie bekroont. De samenwerking tussen SEAT en Amazon, en de integratie van de stemgestuurde, persoonlijke assistent is een echte mijlpaal voor de onderneming en een grote vooruitgang op het vlak van digitale ecosystemen en connectiviteit. Bovendien verleent het SEAT een voortrekkersrol inzake geconnecteerde auto's in Europa. Minstens even belangrijk is dat er bij de bestuurders een groeiende vraag bestaat naar spraakgestuurde assistenten en dat het aantal ontwikkelingsmogelijkheden en de mogelijkheden om de Amazon Alexa-functies uit te breiden quasi oneindig is. Amazon Alexa zal eind 2017 beschikbaar zijn in de SEAT Ateca en de Leon, en in 2018 in de Arona en de Ibiza.

Prestigieuze nominatie AUTOBEST

Nadat de SEAT Ateca door AUTOBEST tot ‘Best Buy Car of Europe 2017’ werd gekroond, wordt het Spaanse merk dit jaar opnieuw erkend door deze Europese organisatie. Ditmaal werd de nieuwe SEAT Ibiza immers tot finalist uitgeroepen voor diezelfde awards.

De prestigieuze ‘Best Buy Car of Europe’-award van AUTOBEST draait volledig rond het verkiezen van het beste aanbod op de markt. Daarbij wordt niet alleen rekening gehouden met design, comfort, rijkwaliteit en dynamisch rijgedrag, maar ook met de prijs-kwaliteitsverhouding, het verkoopsnetwerk en de dienst na verkoop.

Het jurypanel van AUTOBEST is afkomstig uit 31 Europese landen (waaronder België) en is, omwille van het aantal vertegenwoordigde landen, dan ook het grootste onafhankelijke autopanel ter wereld. Eind november zullen de 31 autojournalisten van het AUTOBEST-panel de zes finalistenauto’s aan een reeks uitputtende en veeleisende tests onderwerpen op het Vairano-testcircuit in Italië. Daar zal de winnaar voor de ‘Best Buy Car of Europe 2018’ worden verkozen en die winnaar wordt op 15 december bekendgemaakt.

De nieuwe SEAT Ibiza blinkt uit omdat hij op het gebied van veiligheid, rijbijstandssystemen en connectiviteit over de meest geavanceerde technologie beschikt. Verder is de nieuwe Ibiza dankzij het inzetten van het nieuwe MQB A0-platform compacter aan de buitenkant, maar toch ruimer aan de binnenkant. Bovendien heeft de nieuwe SEAT Ibiza 5 sterren behaald in de crashtests van Euro NCAP, het hoogst mogelijke aantal. Hij blonk in het bijzonder uit op het vlak van passagiersbescherming en de efficiëntie van zijn rijbijstandssystemen, met name het Front Assist-systeem van de noodrem. De nieuwe SEAT Ibiza is te koop als een 5-deursmodel in vier uitrustingsniveaus: Reference, Style, FR en XCellence. Het motorenaanbod, waaronder vier benzine-, één CNG- en drie dieselmotoren die weldra op de markt worden gebracht, blinken uit door hun uitstekende prestaties, indrukwekkende vermogen, lage verbruik en lage uitstoot.

Gunstige cijfers voor SEAT

Deze dubbele erkenning door de Europese automotive pers bevestigt dat aan de goede tijden die het Spaanse merk momenteel doormaakt, niet meteen een einde dreigt te komen. SEAT behaalt niet alleen gunstige financiële resultaten, maar voert ook zijn grootste productoffensief in de geschiedenis door met de lancering van de Ateca, de Leon, de Ibiza, de Arona en de toekomstige grote SUV die in 2018 verschijnt.

SEAT heeft in de eerste negen maanden 354.900 auto's verkocht, wat een stijging van 13,4 % betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar: SEAT's beste resultaten sinds 2001. De toegenomen verkoop in 2017 wordt weerspiegeld in SEAT’s financiële resultaten van de eerste jaarhelft. In de eerste twee kwartalen steeg de bedrijfswinst met 40,9 % ten opzichte van dezelfde periode in 2016 en bereikte zo een recordcijfer van 130 miljoen euro. Tegelijkertijd steeg de omzet met 12,7 % en bereikte in de eerste zes maanden van het jaar een resultaat van 5,054 miljard euro.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2018 liet SEAT een nettowinst van 294 miljoen euro optekenen, verkocht het 517.600 auto’s en haalde het een recordomzet van bijna 10 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en, binnenkort, de Mii electric in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy