Derde SUV bij SEAT

Derde SUV bij SEAT

Het SEAT-gamma blijft groeien en de SUV-familie in het bijzonder. Na de Ateca en de Arona - die in de tweede helft van dit jaar wordt verwacht - kondigt SEAT de komst van een derde SUV aan. Dit zal meteen de vaandeldrager van het merk worden.

2017 belooft een belangrijk jaar te worden voor SEAT en 2018 belooft nog nog drukker te worden, want er wordt een nieuw model verwacht dat helemaal bovenaan het gamma zal staan. Deze toekomstige SUV zal boven de Ateca worden gepositioneerd en het wordt de derde Spaanse crossover, na de Arona die in de tweede helft van dit jaar op de markt zal komen. Die is overigens gebaseerd op het platform van de nieuwe Ibiza.

Deze toekomstige derde SUV zal in de Volkswagen-fabriek van Wolfsburg worden gebouwd. Hij zal beschikbaar zijn met 5 of met 7 zitplaatsen en komt begin 2018 op de markt. “Met dit model zullen we nieuwe klanten aantrekken en het zal het merkimago een boost geven. Op die manier kunnen de marges op de producten ook vergroten”, weet SEAT-voorzitter, Luca de Meo. “De wagen zal in Barcelona worden ontwikkeld en de productie zal in Duitsland gebeuren. Door dit model in Wolfsburg te assembleren, in het hart van de VW-Groep, wordt de link tussen SEAT en Volkswagen nog versterkt.”

Deze nieuwe SUV wordt gebouwd op basis van het MQB A2-platform en zal bijdragen aan nog betere financiële resultaten voor het merk in de komende jaren. De komst van dit nieuwe model werd aangekondigd tijdens de bekendmaking van de financiële jaarresultaten van SEAT. In 2016 boekte SEAT een jaarresultaat van 143 miljoen euro en dat zijn de beste cijfers uit de geschiedenis van het merk.

 

 

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen. In 2017 boekte SEAT een bedrijfswinst na belastingen van 281 miljoen euro en verkocht het merk wereldwijd 470.000 wagens.

De SEAT-groep stelt meer dan 14.700 personen te werk in zijn drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de succesvolle Ibiza, Leon en Arona worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.


D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  

Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy