Derde SUV bij SEAT

Derde SUV bij SEAT

Donderdag 23 maart 2017 — Het SEAT-gamma blijft groeien en de SUV-familie in het bijzonder. Na de Ateca en de Arona - die in de tweede helft van dit jaar wordt verwacht - kondigt SEAT de komst van een derde SUV aan. Dit zal meteen de vaandeldrager van het merk worden.

2017 belooft een belangrijk jaar te worden voor SEAT en 2018 belooft nog nog drukker te worden, want er wordt een nieuw model verwacht dat helemaal bovenaan het gamma zal staan. Deze toekomstige SUV zal boven de Ateca worden gepositioneerd en het wordt de derde Spaanse crossover, na de Arona die in de tweede helft van dit jaar op de markt zal komen. Die is overigens gebaseerd op het platform van de nieuwe Ibiza.

Deze toekomstige derde SUV zal in de Volkswagen-fabriek van Wolfsburg worden gebouwd. Hij zal beschikbaar zijn met 5 of met 7 zitplaatsen en komt begin 2018 op de markt. “Met dit model zullen we nieuwe klanten aantrekken en het zal het merkimago een boost geven. Op die manier kunnen de marges op de producten ook vergroten”, weet SEAT-voorzitter, Luca de Meo. “De wagen zal in Barcelona worden ontwikkeld en de productie zal in Duitsland gebeuren. Door dit model in Wolfsburg te assembleren, in het hart van de VW-Groep, wordt de link tussen SEAT en Volkswagen nog versterkt.”

Deze nieuwe SUV wordt gebouwd op basis van het MQB A2-platform en zal bijdragen aan nog betere financiële resultaten voor het merk in de komende jaren. De komst van dit nieuwe model werd aangekondigd tijdens de bekendmaking van de financiële jaarresultaten van SEAT. In 2016 boekte SEAT een jaarresultaat van 143 miljoen euro en dat zijn de beste cijfers uit de geschiedenis van het merk.

 

 

Dries De Weert D'Ieteren NV