De SEAT Leon Cross Sport, een stadsrebel

De SEAT Leon Cross Sport, een stadsrebel

Een nieuwe definitie van sportiviteit

 

/              Nieuw cross-overconcept gebaseerd op de Leon CUPRA

/              Performant en polyvalent met zijn 300 pk en vierwielaandrijving

/              Krachtig design, dynamiek en robuustheid

/              Optimale connectiviteit dankzij de SEAT Full Link

 

SEAT stelt een nieuwe definitie van sportiviteit voor op het autosalon van Frankfurt. De SEAT Leon SC Cross Sport beschikt over de prestaties van een compacte sportwagen en combineert die met het silhouet van een tweedeurscoupé en de veelzijdigheid van een krachtpatser met vierwielaandrijving.

"De Leon-familie vormt niet enkel een succesvol gamma, maar ook een consistent geheel. Met de Leon Cross Sport verkennen we een nieuwe filosofie die de prestaties van de Leon CUPRA verenigt met de veelzijdigheid van een terreinwagen", vertelt Jürgen Stackmann, CEO van SEAT S.A.

"De Leon Cross Sport is de perfecte combinatie voor een dynamische en veelzijdige levensstijl. Met zijn compacte tweedeursformaat past deze cross-over zich bovendien uitstekend aan de stadsjungle aan."

 

De SEAT Leon Cross Sport heeft een groter vermogen dan de Leon CUPRA, een performante wagen die in tal van vergelijkende tests als winnaar naar voren kwam. De 2.0 TSI heeft een vermogen van 300 pk, waardoor hij in slechts 4,9 seconden van 0 tot 100 km/u versnelt. De vierwielaandrijving wordt aangestuurd door een elektronisch sperdifferentieel en een 41 millimeter hogere ophanging dan de Leon CUPRA. Dat zorgt voor een dynamische wegligging, zelfs bij moeilijke rijomstandigheden.

 

"Prestaties bestaan volgens ons uit verschillende aspecten. De Leon Cross Sport toont aan hoeveel mogelijkheden de Leon CUPRA biedt. Dankzij de vierwielaandrijving en de rij-instellingen laat de Cross Sport zich moeiteloos besturen", vertelt dr. Matthias Rabe, Directeur R&D van SEAT S.A. "De Leon Cross Sport is uitgerust met alle technologie uit het Leon-gamma, van een nauwkeurige besturing over de connectiviteit van de SEAT Full Link tot de assistentiesystemen.

 

Uniek en dynamisch design

De Leon Cross Sport is gebaseerd op de Leon SC CUPRA. De perfecte verhoudingen, zuivere lijnen en geribde oppervlakken geven uiting aan zijn dynamiek en zijn hoge normen op het gebied van kwaliteit en precisie. De wagen is even compact en krachtig als een sportieve Cross Country."

 

Voorbeeld van SEAT cross-over

De Leon Cross Sport is gelakt in Orange Ultra, dezelfde kleur als de SEAT 20V20 concept car die in maart op het autosalon van Génève werd voorgesteld. En dat is niet de enige gelijkenis tussen de twee conceptwagens. Allebei combineren ze op ongeziene wijze dynamisme en veelzijdigheid in een stijl die bij SEAT past: een scherpe designtaal, een uitgesproken dynamiek en hoge productiekwaliteit. Deze concepten maken duidelijk welke richting SEAT de komende jaren wil inslaan met zijn SUV-segment.

 

Hoogwaardig interieur

Het Orange Ultra, dat geïnspireerd is op de Barcelonese zon, wordt benadrukt in het interieur van de Leon Cross Sport. Zo komt de kleur terug in de leren zetels, het dashboard en het stuur. Het dashboard is eenvoudig, functioneel en gericht op de bestuurder.

 

Connectiviteit van de jongste generatie

Net zoals alle huidige wagens van SEAT - van de Ibiza tot de Alhambra - is ook de Leon Cross Sport uitgerust met de allernieuwste connectiviteitsfuncties. Via FullLink kunnen alle merken smartphones makkelijk aan het multimediasysteem van de wagen worden gekoppeld.

De SEAT ConnectApp maakt alles eenvoudiger: het lezen van sms-berichten en e-mails, stemherkenning, voorkeurroutes, personalisatie van het startscherm ... De bestuurder kan zich op de weg concentreren en toch op de hoogte blijven van nuttige verkeersinformatie.

 

Performante en sportieve motor

De 2.0 TSI-motor van de Leon Cross Sport kende al een groot succes in de Leon CUPRA, vooral dankzij de records die hij brak op het circuit van de Nürburgring Nordschleife. In de Leon Cross Sport levert deze motor 300 pk met een koppel van 380 Nm vanaf 1 800 omw/min. De versnellingsbak met dubbele koppeling DSG zorgt op zijn beurt voor snelle en vlotte schakelovergangen.

 

Vierwielaandrijving voor elke situatie

De vierwielaandrijving van de Leon Cross Sport is een van de modernste en efficiëntste systemen ter wereld. SEAT heeft gebruik gemaakt van een gloednieuwe elektrohydraulisch bediende meervoudige plaatkoppeling: een Haldex-koppeling van de vijfde generatie. Die reageert extreem snel op alle denkbare rijomstandigheden, wat het besturen een stuk veiliger en efficiënter maakt.

 

Assistentiesystemen op maat van een stedelijke omgeving

Het dynamisme van de SEAT Leon Cross Sport gaat gepaard met de allernieuwste assistentiesystemen. De progressieve besturing en een speciaal voor dit model aangepaste elektronische stabiliteitscontrole bieden nog meer rijplezier. De Adaptive Cruise Control met Front Assist, de verkeersbordenherkenning en de lane assist zijn nuttige rijhulpsystemen in een stedelijke omgeving.

 

Contacteer ons
Véronique Martin Promotion & PR Manager, D'Ieteren SA - SEAT Import
Véronique Martin Promotion & PR Manager, D'Ieteren SA - SEAT Import
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen. In 2017 boekte SEAT een bedrijfswinst na belastingen van 281 miljoen euro en verkocht het merk wereldwijd 470.000 wagens.

De SEAT-groep stelt meer dan 14.700 personen te werk in zijn drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de succesvolle Ibiza, Leon en Arona worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.


D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  

Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy