De SEAT Ateca FR is waar je altijd al op hebt gewacht

De SEAT Ateca FR is waar je altijd al op hebt gewacht

Nieuwe uitvoering beschikbaar voor de emblematische SUV van SEAT

Plezier achter het stuur, alle luxe en verfijning die je maar kan wensen, plus een aantrekkelijk, sportief karakter. Hier is hij dan: de langverwachte nieuwe SEAT Ateca FR. Hij is de nieuwste toevoeging aan het Ateca-gamma en zal de aandacht trekken op het internationale autosalon van Barcelona, AUTOMOBILE BARCELONA, van 11 tot 21 mei 2017. SEAT zet het grootste productoffensief uit zijn geschiedenis voort. Een geschiedenis die ook al de lanceringen van de Ateca zelf, de vernieuwde Leon en Ibiza heeft gezien; en binnenkort – in de tweede helft van het jaar – ook de nieuwe compacte SUV Arona.

De FR-uitvoering is toegevoegd aan het huidige Ateca-gamma, dat bestaat uit de Reference, Style en XCellence. Hij bevindt zich op hetzelfde niveau als de laatstgenoemde, maar biedt meer dynamiek en sportiviteit. Sinds de introductie van de Ateca heeft SEAT wereldwijd al meer dan 40.000 exemplaren van zijn eerste SUV verkocht. In 2016 heeft dit model – samen met het succes van de Leon, Alhambra en Ibiza – bijgedragen tot een bedrijfsresultaat van 143 miljoen euro, het hoogste in de geschiedenis van de onderneming, goed voor het vierde jaar op rij met een verkoopstijging. 

Aan de buitenkant onderscheidt de Ateca FR zich van de XCellence door de aanwezigheid van het FR-logo voor- en achteraan. Een ander verschil zijn de zwarte dakrails en ruitomlijsting. Blikvangers vooraan zijn het specifieke radiatorrooster in glanzend zwart en de exclusieve FR-bumper in dezelfde kleur als het koetswerk onderaan. Ook de ledmistlichten vooraan kregen een exclusief FR-design.

“De Ateca FR bezorgt onze eerste SUV een extra opwindende toets. Aanvullend op het wendbare en nauwkeurige rijgedrag van de Ateca biedt de FR-uitvoering een extra vleugje dynamiek en plezier achter het stuur, bijvoorbeeld met de DCC en de progressieve stuurinrichting”, vertelt dr. Matthias Rabe, R&D vicepresident bij SEAT. “Deze sportiviteit vormt de perfecte aanvulling op alle technologie die de Ateca aan boord heeft.”

De FR onderscheidt zich vooral aan de zijkant met zijn 19-duimsvelgen en 245/40 R19-banden, alsook met zijn wielkasten en zijlijsten in koetswerkkleur over beide deuren, afgewerkt in aluminium. De achterruit is in prachtig zwart omlijst, de kofferklep is voorzien van een spoiler passend bij de koetswerkkleur. Ook de achterbumper is exclusief voor de FR ontworpen en in koetswerkkleur gelakt. Van zodra de voordeuren worden geopend springen de deurdrempels met FR-logo meteen in het oog. Het logo is ook terug te vinden op het met leder beklede multifunctiesportstuur met glanzend zwarte inzetstukken. Sportzetels worden standaard geleverd en zijn met Alcantara® bekleed, maar het is ook mogelijk om voor lederen zetels te kiezen. De pedalen zijn van aluminium. De rode stiksels aan het stuur, de zetels en de schakelpookknop, alle bekleed in Alcantara® en leder, versterken het sportieve karakter van de SEAT Ateca FR nog meer. Tegelijk verlenen elegante zwarte details een luxueuze touch aan het interieur, zoals de dakhemel en de deurlijsten, die ook in een exclusieve FR-afwerking geleverd worden. Net zoals de Ateca biedt ook zijn sportiefste variant de meest geavanceerde rijbijstandssystemen en connectiviteitstechnologie.

In het Ateca-gamma zal ook een nieuwe 2.0 TSI-motor met 190 pk beschikbaar zijn. De Ateca FR heeft een EU6-benzine- of dieselmotor met een vermogen van 150 pk tot 190 pk, in combinatie met respectievelijk een handgeschakelde of DSG-versnellingsbak en optionele vierwielaandrijving. De adaptieve onderstelregeling DCC en progressieve stuurinrichting zijn eveneens beschikbaar.

De nieuwe SEAT Ateca FR zal op de Automobile Barcelona zeker niet onopgemerkt voorbijgaan.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen. In 2017 boekte SEAT een bedrijfswinst na belastingen van 281 miljoen euro en verkocht het merk wereldwijd 470.000 wagens.

De SEAT-groep stelt meer dan 14.700 personen te werk in zijn drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de succesvolle Ibiza, Leon en Arona worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.


D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  

Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy