De SEAT Ateca FR is waar je altijd al op hebt gewacht

De SEAT Ateca FR is waar je altijd al op hebt gewacht

Nieuwe uitvoering beschikbaar voor de emblematische SUV van SEAT

Plezier achter het stuur, alle luxe en verfijning die je maar kan wensen, plus een aantrekkelijk, sportief karakter. Hier is hij dan: de langverwachte nieuwe SEAT Ateca FR. Hij is de nieuwste toevoeging aan het Ateca-gamma en zal de aandacht trekken op het internationale autosalon van Barcelona, AUTOMOBILE BARCELONA, van 11 tot 21 mei 2017. SEAT zet het grootste productoffensief uit zijn geschiedenis voort. Een geschiedenis die ook al de lanceringen van de Ateca zelf, de vernieuwde Leon en Ibiza heeft gezien; en binnenkort – in de tweede helft van het jaar – ook de nieuwe compacte SUV Arona.

De FR-uitvoering is toegevoegd aan het huidige Ateca-gamma, dat bestaat uit de Reference, Style en XCellence. Hij bevindt zich op hetzelfde niveau als de laatstgenoemde, maar biedt meer dynamiek en sportiviteit. Sinds de introductie van de Ateca heeft SEAT wereldwijd al meer dan 40.000 exemplaren van zijn eerste SUV verkocht. In 2016 heeft dit model – samen met het succes van de Leon, Alhambra en Ibiza – bijgedragen tot een bedrijfsresultaat van 143 miljoen euro, het hoogste in de geschiedenis van de onderneming, goed voor het vierde jaar op rij met een verkoopstijging. 

Aan de buitenkant onderscheidt de Ateca FR zich van de XCellence door de aanwezigheid van het FR-logo voor- en achteraan. Een ander verschil zijn de zwarte dakrails en ruitomlijsting. Blikvangers vooraan zijn het specifieke radiatorrooster in glanzend zwart en de exclusieve FR-bumper in dezelfde kleur als het koetswerk onderaan. Ook de ledmistlichten vooraan kregen een exclusief FR-design.

“De Ateca FR bezorgt onze eerste SUV een extra opwindende toets. Aanvullend op het wendbare en nauwkeurige rijgedrag van de Ateca biedt de FR-uitvoering een extra vleugje dynamiek en plezier achter het stuur, bijvoorbeeld met de DCC en de progressieve stuurinrichting”, vertelt dr. Matthias Rabe, R&D vicepresident bij SEAT. “Deze sportiviteit vormt de perfecte aanvulling op alle technologie die de Ateca aan boord heeft.”

De FR onderscheidt zich vooral aan de zijkant met zijn 19-duimsvelgen en 245/40 R19-banden, alsook met zijn wielkasten en zijlijsten in koetswerkkleur over beide deuren, afgewerkt in aluminium. De achterruit is in prachtig zwart omlijst, de kofferklep is voorzien van een spoiler passend bij de koetswerkkleur. Ook de achterbumper is exclusief voor de FR ontworpen en in koetswerkkleur gelakt. Van zodra de voordeuren worden geopend springen de deurdrempels met FR-logo meteen in het oog. Het logo is ook terug te vinden op het met leder beklede multifunctiesportstuur met glanzend zwarte inzetstukken. Sportzetels worden standaard geleverd en zijn met Alcantara® bekleed, maar het is ook mogelijk om voor lederen zetels te kiezen. De pedalen zijn van aluminium. De rode stiksels aan het stuur, de zetels en de schakelpookknop, alle bekleed in Alcantara® en leder, versterken het sportieve karakter van de SEAT Ateca FR nog meer. Tegelijk verlenen elegante zwarte details een luxueuze touch aan het interieur, zoals de dakhemel en de deurlijsten, die ook in een exclusieve FR-afwerking geleverd worden. Net zoals de Ateca biedt ook zijn sportiefste variant de meest geavanceerde rijbijstandssystemen en connectiviteitstechnologie.

In het Ateca-gamma zal ook een nieuwe 2.0 TSI-motor met 190 pk beschikbaar zijn. De Ateca FR heeft een EU6-benzine- of dieselmotor met een vermogen van 150 pk tot 190 pk, in combinatie met respectievelijk een handgeschakelde of DSG-versnellingsbak en optionele vierwielaandrijving. De adaptieve onderstelregeling DCC en progressieve stuurinrichting zijn eveneens beschikbaar.

De nieuwe SEAT Ateca FR zal op de Automobile Barcelona zeker niet onopgemerkt voorbijgaan.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2018 liet SEAT een nettowinst van 294 miljoen euro optekenen, verkocht het 517.600 auto’s en haalde het een recordomzet van bijna 10 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en, binnenkort, de Mii electric in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy