De nieuwe SEAT Arona krijgt de Red Dot Award: Product Design 2018

De nieuwe SEAT Arona werd uitgeroepen tot Best Product Design 2018 door de prestigieuze designwedstrijd Red Dot Award. Deze erkenning plaatst het frisse, dynamische en robuuste design van de SEAT Arona in de kijker. Het koetswerk- en het interieurdesign, en de vele personaliseringsmogelijkheden waren doorslaggevend om de SEAT Arona de prijs van het Best Product Design 2018 toe te kennen.

Sinds 1954 is de Red Dot Award een van de meest prestigieuze designwedstrijden ter wereld die kwaliteit en innovatie internationaal erkent. Product Design is bovendien de belangrijkste categorie. De jury van de Red Dot Award bestaat uit 40 experten uit de hele wereld. De juryleden mogen geen banden hebben met industriële producenten en evenmin mogen ze deelnemen aan een stemming over producten waar ze mogelijks ooit mee verbonden zijn geweest.

De nieuwe SEAT Arona schittert vooral dankzij zijn compacte afmetingen en dynamische rijgedrag, ideaal om behendig van en naar de stad te pendelen, op de snelweg te rijden of voor uitstapjes op het platteland. Maar tegelijk ook dankzij zijn ongelooflijk veilige en zeer gebruiksvriendelijke toegepaste technologie en zijn comfort. Zijn opwindende design maakt dat al deze aspecten meteen in het oog springen.

“We zijn erg opgetogen om een van de meest prestigieuze designawards te krijgen voor de SEAT Arona. We wilden een apart crossover-karakter creëren voor het dagelijkse leven in de jungle van de stad”, zegt SEAT-creatief directeur Alejandro Mesonero-Romanos. “De SEAT Arona is opnieuw een fris voorbeeld van een jong, functioneel, avontuurlijk en comfortabel design.”

De SEAT Arona is makkelijk herkenbaar als puur SEAT-design dankzij zijn zeer uitgesproken Full ledkoplampen en iconische dagrijlichten. De robuuste voorkant van de Arona heeft dezelfde structuur als de Ateca met een driedimensionale look die geprononceerder is zonder agressief te zijn. Bovendien zorgt ook de nummerplaatuitsparing op de kofferklep voor een robuuster bumperdesign en een visuele verhoging van de auto. Het dak en ook de dakrails volgen een lijnenspel dat de uitstraling van een terreinwagen oproept. Hij heeft veel aspecten gemeen met de nieuwe designtaal die in de recente SEAT-auto’s terug te vinden is. Deze auto heeft ongetwijfeld een eigen persoonlijkheid. Dit wordt duidelijk in zijn interieur dat niet alleen opvalt door de horizontale proporties die de afmetingen van de auto benadrukken en vergroten en zo binnenin voor een nog groter gevoel van ruimte zorgen. Ook de verhoogde verfijning typeert de Arona. Er werd speciale aandacht besteed aan de details om de verbeteringen te onderstrepen die de SEAT Arona onderging op het vlak van waargenomen kwaliteit.

Ook het High Console Concept doet de console meer opvallen, wat de veiligheid en ergonomie ten goede komt. Ieder element is immers zo gepositioneerd is dat de bestuurder nauwelijks zijn ogen van de weg moet halen tijdens het rijden. Bijzondere aandacht werd besteed aan de bestuurdersstoel. En alle instrumenten werden naar de bestuurder toe gericht. Alles bevindt zich binnen handbereik, wat voor eenvoudige aanpassingen en een verhoogde veiligheid zorgt. De zetels zijn comfortabeler en zorgen voor een groter beschermingsgevoel terwijl ze de inzittenden veiliger op hun plaats houden. De stoffen, tinten en kleuren zijn exclusief voor de nieuwe SEAT Arona waarvan de interieurkleuren en -afwerkingen veel aanpassingsmogelijkheden bieden. Zo is de console bijvoorbeeld in dezelfde kleur als het instrumentenbord afgewerkt.

In dit opzicht is de mogelijkheid om de Arona aan te passen erg belangrijk. Er is een trend bij klanten die vragen om hun voertuig zelf te individualiseren. Op het vlak van kleur is de Arona in tweeën verdeeld: het onderste deel van het koetswerk enerzijds en het dak en de A- en C-stijlen anderzijds. Het dak kan zowel in het grijs, zwart, oranje of in dezelfde kleur als het koetswerk worden geleverd. OP die manier zijn er 68 mogelijke kleurencombinaties. Op de C-stijlen is de in het plaatmetaal gegraveerde X-tekening prominent aanwezig om de crossover-look van de Arona te benadrukken. Terwijl elk model in de SEAT-serie een dynamisch, veelzijdig, technologisch en sportief karakter heeft, behoudt de Arona al deze eigenschappen, maar heeft hij een ruimer interieur en een breder scala aan toepassingsmogelijkheden.

 

SEAT Arona-cijfers in stijgende lijn: al 25.000 eenheden verkocht

De komst van de Arona bij de verdelers duwt de verkoopcijfers van SEAT de hoogte in. In amper meer dan drie maanden leverde het merk al 25.000 eenheden van de nieuwe crossover af. Tegen het jaareinde zal SEAT de Arona TGI op de markt brengen, de eerste SUV ter wereld die uitgerust zal zijn met een motor op gecomprimeerd aardgas.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy