De nieuwe SEAT Arona, de beste keuze in zijn categorie

SEAT zet SUV-offensief voort

Donderdag 28 september 2017 — Het is een feit dat SEAT-modellen uitblinken omwille van hun aantrekkelijke design, hun technologie, hun veiligheid en hun uitstekende rijdynamiek. En de nieuwe SEAT Arona, het tweede merkmodel op het MQB A0-platform dat uitsluitend in Martorell wordt vervaardigd en het eerste dat deel uitmaakt van het segment van compacte crossovers, vormt hierop geen uitzondering. Bovendien blijkt uit de studie van Autovista Group dat de Arona tal van voordelen biedt en van hoge kwaliteit is.

De keuze van een auto vergt een zorgvuldige beoordeling door de klant, of het nu om een particulier gaat of een onderneming. Het is erg belangrijk om niet alleen met de aankoopprijs rekening te houden, maar ook met de onderhoudskosten en de restwaarde op lange termijn. Daarom stonden bij de ontwikkeling van de nieuwe Arona de onderhoudskosten en de restwaarde centraal in de strategie van SEAT.

In haar meest recente studie over compacte crossovers, benadrukt Autovista Group dat de nieuwe SEAT Arona ten opzichte van zijn concurrentie in Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië, Portugal en België de wagen is die het minst van zijn waarde verliest. Volgens de studie zou de nieuwe Arona hoogstwaarschijnlijk ook de beste aankoop in zijn segment zijn. De informatie die door Autovista Group - een toonaangevende leverancier van informatie over prijzen en specificaties voor Europese beslissingnemers in de auto-industrie - werd vergaard, is volledig onafhankelijk, betrouwbaar en kritisch, wat bedrijven en particulieren in staat stelt om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over de aankoop van een nieuwe auto of vloot.

“De nieuwe SEAT Arona voldoet perfect aan de verwachtingen van de fleetklanten dankzij zijn ruimteaanbod, zijn uitrusting afkomstig uit hogere segmenten evenals zijn aantrekkelijke restwaarde. Onze kleine SUV zal SEAT ongetwijfeld helpen om nieuwe fleetklanten voor zich te winnen”, aldus Wayne Griffiths, vicevoorzitter voor verkoop en marketing bij SEAT.

Met zowel benzine- als dieselversies in het aanbod is de SEAT Arona het model met de beste restwaarde, met tot 5 procentpunten verschil ten opzichte van zijn directe concurrenten. Zoveel is zeker, de efficiënte motoren van SEAT staan borg voor lagere gebruikskosten, terwijl de verhouding prijs-uitrusting en de onderhoudsintervallen de Arona één van de beste keuzeopties op de markt maken.

Gedurende de afgelopen vijf jaar heeft SEAT een stevige strategie ontwikkeld die heeft geleid tot een groei van 90 % in de vlootverkoop. Daarom is het zo belangrijk voor SEAT om met zijn Arona de hoogste Autovista Group-scores te behalen op de belangrijkste Europese markten. Het spreekt voor zich dat SEAT zijn positie in het fleetsegment zal versterken met de nieuwe Arona dankzij zijn superieure afmetingen, rijdynamiek, kwaliteit, uitrusting, geavanceerde technologie en totale eigendomskosten.

Volgens de Autovista-groep is dit succes aan verschillende elementen te danken. De Arona onderscheidt zich van zijn concurrenten door zijn superieure rijdynamiek, betere functionaliteit, buitengewone acceleratie, rijgedrag, rijkwaliteit en een laag geluids- en trillingsniveau. Bovendien beschikt hij over een ruimere koffer (400 liter) en meer interieurruimte dan zijn concurrenten, om nog maar te zwijgen over zijn superieure waargenomen kwaliteit en SEAT's kwaliteitsimago op het vlak van design en prijs-prestatieverhouding. Verder mogen we niet vergeten om zijn tijdloze en spannende design met het onmiskenbare SEAT-DNA en zijn x-vormige grille te vermelden.

Na de vernieuwde Leon en de nieuwe Ibiza is de Arona het derde model dat SEAT in 2017 op de markt brengt: een volgende stap in het grootste productoffensief van SEAT ooit, dat als blikvangers de Ateca en de toekomstige SUV met vijf tot zeven zitplaatsen, die in 2018 verschijnt, heeft. Begin 2018 zal het Spaanse merk de Digital Cockpit introduceren: eerst in de Leon en de Ateca en later in de Ibiza en de Arona.

Dankzij de integratie van het nieuwe MQB-platform (Modular Quer Baukasten) A0, zet de Arona voor zijn segment de maatstaven uit op het vlak van interieurruimte, veiligheid, dynamisch rijgedrag en technologie. De nieuwe Arona blinkt uit dankzij zijn compacte crossover-afmetingen, zijn hoogte en breedte, zijn vele personalisatiemogelijkheden en de meest geavanceerde technologie op het vlak van veiligheid en connectiviteit.

De SEAT-verkoopcijfers blijven consequent toenemen. In 2017 leverde SEAT tussen januari en augustus wereldwijd 315.000 voertuigen, een toename met 13,7 % ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Dit is het beste resultaat in de voorbije zestien jaar. Bovendien behaalde SEAT in de eerste helft van het jaar een bedrijfsresultaat van € 130 miljoen, wat overeenkomt met een stijging van 41 % ten opzichte van 2016.

Dries De Weert D'Ieteren NV