De nieuwe SEAT Arona, de beste keuze in zijn categorie

SEAT zet SUV-offensief voort

Het is een feit dat SEAT-modellen uitblinken omwille van hun aantrekkelijke design, hun technologie, hun veiligheid en hun uitstekende rijdynamiek. En de nieuwe SEAT Arona, het tweede merkmodel op het MQB A0-platform dat uitsluitend in Martorell wordt vervaardigd en het eerste dat deel uitmaakt van het segment van compacte crossovers, vormt hierop geen uitzondering. Bovendien blijkt uit de studie van Autovista Group dat de Arona tal van voordelen biedt en van hoge kwaliteit is.

De keuze van een auto vergt een zorgvuldige beoordeling door de klant, of het nu om een particulier gaat of een onderneming. Het is erg belangrijk om niet alleen met de aankoopprijs rekening te houden, maar ook met de onderhoudskosten en de restwaarde op lange termijn. Daarom stonden bij de ontwikkeling van de nieuwe Arona de onderhoudskosten en de restwaarde centraal in de strategie van SEAT.

In haar meest recente studie over compacte crossovers, benadrukt Autovista Group dat de nieuwe SEAT Arona ten opzichte van zijn concurrentie in Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië, Portugal en België de wagen is die het minst van zijn waarde verliest. Volgens de studie zou de nieuwe Arona hoogstwaarschijnlijk ook de beste aankoop in zijn segment zijn. De informatie die door Autovista Group - een toonaangevende leverancier van informatie over prijzen en specificaties voor Europese beslissingnemers in de auto-industrie - werd vergaard, is volledig onafhankelijk, betrouwbaar en kritisch, wat bedrijven en particulieren in staat stelt om beter geïnformeerde beslissingen te nemen over de aankoop van een nieuwe auto of vloot.

“De nieuwe SEAT Arona voldoet perfect aan de verwachtingen van de fleetklanten dankzij zijn ruimteaanbod, zijn uitrusting afkomstig uit hogere segmenten evenals zijn aantrekkelijke restwaarde. Onze kleine SUV zal SEAT ongetwijfeld helpen om nieuwe fleetklanten voor zich te winnen”, aldus Wayne Griffiths, vicevoorzitter voor verkoop en marketing bij SEAT.

Met zowel benzine- als dieselversies in het aanbod is de SEAT Arona het model met de beste restwaarde, met tot 5 procentpunten verschil ten opzichte van zijn directe concurrenten. Zoveel is zeker, de efficiënte motoren van SEAT staan borg voor lagere gebruikskosten, terwijl de verhouding prijs-uitrusting en de onderhoudsintervallen de Arona één van de beste keuzeopties op de markt maken.

Gedurende de afgelopen vijf jaar heeft SEAT een stevige strategie ontwikkeld die heeft geleid tot een groei van 90 % in de vlootverkoop. Daarom is het zo belangrijk voor SEAT om met zijn Arona de hoogste Autovista Group-scores te behalen op de belangrijkste Europese markten. Het spreekt voor zich dat SEAT zijn positie in het fleetsegment zal versterken met de nieuwe Arona dankzij zijn superieure afmetingen, rijdynamiek, kwaliteit, uitrusting, geavanceerde technologie en totale eigendomskosten.

Volgens de Autovista-groep is dit succes aan verschillende elementen te danken. De Arona onderscheidt zich van zijn concurrenten door zijn superieure rijdynamiek, betere functionaliteit, buitengewone acceleratie, rijgedrag, rijkwaliteit en een laag geluids- en trillingsniveau. Bovendien beschikt hij over een ruimere koffer (400 liter) en meer interieurruimte dan zijn concurrenten, om nog maar te zwijgen over zijn superieure waargenomen kwaliteit en SEAT's kwaliteitsimago op het vlak van design en prijs-prestatieverhouding. Verder mogen we niet vergeten om zijn tijdloze en spannende design met het onmiskenbare SEAT-DNA en zijn x-vormige grille te vermelden.

Na de vernieuwde Leon en de nieuwe Ibiza is de Arona het derde model dat SEAT in 2017 op de markt brengt: een volgende stap in het grootste productoffensief van SEAT ooit, dat als blikvangers de Ateca en de toekomstige SUV met vijf tot zeven zitplaatsen, die in 2018 verschijnt, heeft. Begin 2018 zal het Spaanse merk de Digital Cockpit introduceren: eerst in de Leon en de Ateca en later in de Ibiza en de Arona.

Dankzij de integratie van het nieuwe MQB-platform (Modular Quer Baukasten) A0, zet de Arona voor zijn segment de maatstaven uit op het vlak van interieurruimte, veiligheid, dynamisch rijgedrag en technologie. De nieuwe Arona blinkt uit dankzij zijn compacte crossover-afmetingen, zijn hoogte en breedte, zijn vele personalisatiemogelijkheden en de meest geavanceerde technologie op het vlak van veiligheid en connectiviteit.

De SEAT-verkoopcijfers blijven consequent toenemen. In 2017 leverde SEAT tussen januari en augustus wereldwijd 315.000 voertuigen, een toename met 13,7 % ten opzichte van dezelfde periode in 2016. Dit is het beste resultaat in de voorbije zestien jaar. Bovendien behaalde SEAT in de eerste helft van het jaar een bedrijfsresultaat van € 130 miljoen, wat overeenkomt met een stijging van 41 % ten opzichte van 2016.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy