De nieuwe Alhambra – vernuftig en innovatief

Maandag 20 april 2015 —  

- Nieuwe TDI- en TSI-motoren verbruiken tot 15% minder

- Nieuwe generatie infotainmentsystemen

- Nieuwe comfort- en bijstandssystemen

 

SEAT zet zijn productoffensief voort met de nieuwe generatie van de Alhambra. De vernuftige en veelzijdige monovolume is tot 15% zuiniger dankzij zijn nieuwe motoren en rijdt nog dynamischer dankzij zijn hogere vermogens. De Alhambra behoort tot de top in zijn segment dankzij nieuwe comfort- en bijstandssystemen en innovatieve connectiviteits- en infotainmentfuncties. De nieuwe Alhambra zal nog deze zomer in de showrooms arriveren en kan besteld worden vanaf eind mei.

 

“De Alhambra boekte een recordverkoop in 2014. Innovatie, rijplezier, functionaliteit en veiligheid zijn de sleutelwoorden voor de nieuwe generatie van de Alhambra, die zich daarmee opwerpt als de perfecte partner voor een actieve levensstijl”, zegt SEAT-voorzitter Jürgen Stackmann. “Zijn fascinerende ontwerp combineert de allerbeste functionaliteit en geavanceerde technologie met een uitmuntend kwaliteits- en vakmanschapsniveau. Bovendien biedt hij, naar goede SEAT-gewoonte, ongelofelijk veel waar voor je geld.”

 

Het gamma van benzine- en dieselmotoren werd volledig herzien. Alle krachtbronnen voldoen aan de strenge Euro 6-uitstootnormen. Bovendien zijn de turbomotoren met directe injectie tot 15% zuiniger geworden. Zo is de Alhambra TDI met 85 of 110 kW een echte referentie in zijn segment, met een gemiddeld verbruik van 4,9 l/100 km en een uitstoot van 130 g CO2/km.

 

De 2.0 TDI-motoren zijn verkrijgbaar met 85 kW/115 pk, 110 kW/150 pk en 135 kW/184 pk
(380 Nm koppel). De twee TSI-benzinemotoren leveren 110 kW/150 pk en 162 kW/
220 pk (350 Nm koppel) in de topversie, of 20 pk meer dan in de voorganger. De TDI met 110 kW/150 pk is ook verkrijgbaar als 4Drive met permanente vierwielaandrijving.

 

“De Alhambra blijft een echte referentie met nog lagere verbruiks- en uitstootcijfers. Met zijn nieuwe technologieën biedt hij de best mogelijke combinatie van dynamisch rijplezier en uitmuntend comfort”, zegt Dr. Matthias Rabe, SEAT-directeur voor onderzoek en ontwikkeling.

 

Behalve de instapdiesel kunnen alle motoren gecombineerd worden met de geautomatiseerde DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling (standaard voor de krachtigste benzinemotor). De nieuwe generatie van de DSG beschikt over een brandstofbesparende vrijloopfunctie. Zodra de bestuurder gas terugneemt, wordt de motor van de Alhambra ontkoppeld.

 

De nieuwe Alhambra wordt ook aangeboden met een nieuwe generatie van SEAT Easy Connect-infotainmentsystemen, met onder meer hogeresolutieaanraakschermen en de nieuwste processoren voor een snellere opstart en snelle routeberekeningen, alsook compleet nieuwe connectiviteitsmogelijkheden.

 

De anti-multicrashremfunctie maakt eveneens deel uit van de standaarduitrusting van de nieuwe Alhambra. Wanneer de bestuurder na een ongeval de controle over het voertuig verliest, activeert het systeem automatisch de remmen om een tweede aanrijding te voorkomen. Nieuw voor het Alhambra-gamma is de dodehoekwaarschuwing, die bij het veranderen van rijstrook waarschuwt voor auto’s die zich in de dode hoek van de spiegels bevinden. Al even nieuw voor de Alhambra is de adaptieve onderstelregeling DCC. Dit systeem regelt de schokdemping in enkele milliseconden bij om het rijgedrag van de wagen perfect aan te passen aan de omstandigheden, met het oog op een optimaal comfort en een gevoel van serene sportiviteit. Ook de nieuwe massagezetels bieden een uitzonderlijk hoog comfortniveau voor lange afstanden.

 

Het design van de Alhambra werd subtiel opgefrist. De nieuwe achterlichten met ledtechnologie vertonen de karakteristieke lichtsignatuur van SEAT en onderstrepen zijn verwantschap met de rest van het gamma, net zoals het nieuwe merklogo in het hertekende radiatorrooster en de nieuwe velgdesigns. In het interieur zijn er nieuwe kleuren voor de bekleding, een stuurwiel met dezelfde look als dat van de SEAT Leon en een aantal gerestylede bedieningselementen. Een ander comfortelement is het sleutelvrije ontgrendelings- en startsysteem. De uitrustingsniveaus werden herzien, zodat de Alhambra nu wordt aangeboden als Reference, Style en Style Advanced.

Véronique Martin Promotion & PR Manager at D'Ieteren SA - SEAT Import