De nieuwe Alhambra – vernuftig en innovatief

 

- Nieuwe TDI- en TSI-motoren verbruiken tot 15% minder

- Nieuwe generatie infotainmentsystemen

- Nieuwe comfort- en bijstandssystemen

 

SEAT zet zijn productoffensief voort met de nieuwe generatie van de Alhambra. De vernuftige en veelzijdige monovolume is tot 15% zuiniger dankzij zijn nieuwe motoren en rijdt nog dynamischer dankzij zijn hogere vermogens. De Alhambra behoort tot de top in zijn segment dankzij nieuwe comfort- en bijstandssystemen en innovatieve connectiviteits- en infotainmentfuncties. De nieuwe Alhambra zal nog deze zomer in de showrooms arriveren en kan besteld worden vanaf eind mei.

 

“De Alhambra boekte een recordverkoop in 2014. Innovatie, rijplezier, functionaliteit en veiligheid zijn de sleutelwoorden voor de nieuwe generatie van de Alhambra, die zich daarmee opwerpt als de perfecte partner voor een actieve levensstijl”, zegt SEAT-voorzitter Jürgen Stackmann. “Zijn fascinerende ontwerp combineert de allerbeste functionaliteit en geavanceerde technologie met een uitmuntend kwaliteits- en vakmanschapsniveau. Bovendien biedt hij, naar goede SEAT-gewoonte, ongelofelijk veel waar voor je geld.”

 

Het gamma van benzine- en dieselmotoren werd volledig herzien. Alle krachtbronnen voldoen aan de strenge Euro 6-uitstootnormen. Bovendien zijn de turbomotoren met directe injectie tot 15% zuiniger geworden. Zo is de Alhambra TDI met 85 of 110 kW een echte referentie in zijn segment, met een gemiddeld verbruik van 4,9 l/100 km en een uitstoot van 130 g CO2/km.

 

De 2.0 TDI-motoren zijn verkrijgbaar met 85 kW/115 pk, 110 kW/150 pk en 135 kW/184 pk
(380 Nm koppel). De twee TSI-benzinemotoren leveren 110 kW/150 pk en 162 kW/
220 pk (350 Nm koppel) in de topversie, of 20 pk meer dan in de voorganger. De TDI met 110 kW/150 pk is ook verkrijgbaar als 4Drive met permanente vierwielaandrijving.

 

“De Alhambra blijft een echte referentie met nog lagere verbruiks- en uitstootcijfers. Met zijn nieuwe technologieën biedt hij de best mogelijke combinatie van dynamisch rijplezier en uitmuntend comfort”, zegt Dr. Matthias Rabe, SEAT-directeur voor onderzoek en ontwikkeling.

 

Behalve de instapdiesel kunnen alle motoren gecombineerd worden met de geautomatiseerde DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling (standaard voor de krachtigste benzinemotor). De nieuwe generatie van de DSG beschikt over een brandstofbesparende vrijloopfunctie. Zodra de bestuurder gas terugneemt, wordt de motor van de Alhambra ontkoppeld.

 

De nieuwe Alhambra wordt ook aangeboden met een nieuwe generatie van SEAT Easy Connect-infotainmentsystemen, met onder meer hogeresolutieaanraakschermen en de nieuwste processoren voor een snellere opstart en snelle routeberekeningen, alsook compleet nieuwe connectiviteitsmogelijkheden.

 

De anti-multicrashremfunctie maakt eveneens deel uit van de standaarduitrusting van de nieuwe Alhambra. Wanneer de bestuurder na een ongeval de controle over het voertuig verliest, activeert het systeem automatisch de remmen om een tweede aanrijding te voorkomen. Nieuw voor het Alhambra-gamma is de dodehoekwaarschuwing, die bij het veranderen van rijstrook waarschuwt voor auto’s die zich in de dode hoek van de spiegels bevinden. Al even nieuw voor de Alhambra is de adaptieve onderstelregeling DCC. Dit systeem regelt de schokdemping in enkele milliseconden bij om het rijgedrag van de wagen perfect aan te passen aan de omstandigheden, met het oog op een optimaal comfort en een gevoel van serene sportiviteit. Ook de nieuwe massagezetels bieden een uitzonderlijk hoog comfortniveau voor lange afstanden.

 

Het design van de Alhambra werd subtiel opgefrist. De nieuwe achterlichten met ledtechnologie vertonen de karakteristieke lichtsignatuur van SEAT en onderstrepen zijn verwantschap met de rest van het gamma, net zoals het nieuwe merklogo in het hertekende radiatorrooster en de nieuwe velgdesigns. In het interieur zijn er nieuwe kleuren voor de bekleding, een stuurwiel met dezelfde look als dat van de SEAT Leon en een aantal gerestylede bedieningselementen. Een ander comfortelement is het sleutelvrije ontgrendelings- en startsysteem. De uitrustingsniveaus werden herzien, zodat de Alhambra nu wordt aangeboden als Reference, Style en Style Advanced.

Contacteer ons
Véronique Martin Promotion & PR Manager, D'Ieteren SA - SEAT Import
Véronique Martin Promotion & PR Manager, D'Ieteren SA - SEAT Import
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen. In 2017 boekte SEAT een bedrijfswinst na belastingen van 281 miljoen euro en verkocht het merk wereldwijd 470.000 wagens.

De SEAT-groep stelt meer dan 14.700 personen te werk in zijn drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de succesvolle Ibiza, Leon en Arona worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.


D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  

Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy