De CUPRA Ateca Special Edition: een uniek voertuig met extra verfijning en prestaties

De CUPRA Ateca Special Edition: een uniek voertuig met extra verfijning en prestaties

  • CUPRA tilt de uitgesproken highperformance SUV naar een nog hoger verfijnings- en prestatieniveau
  • Het model krijgt een exclusieve Akrapovic-uitlaat voor een ronduit unieke geluidsbeleving
  • Koolstofvezelelementen, waaronder de dakspoiler, optimaliseren de stroomlijn van het voertuig
  • Wereldpremière van de CUPRA Ateca Special Edition op het autosalon van Genève
  • Het merk brengt tegen eind 2019 een beperkte reeks van het model op de markt
 

CUPRA heeft op het autosalon van Genève van 2019 de CUPRA Ateca Special Edition onthuld, een unieke auto die de highperformance SUV naar een nog hoger niveau tilt qua prestaties, verfijning en aantrekkingskracht.

Met een eigentijdse interpretatie van sportiviteit luidde de CUPRA Ateca het begin in van een nieuw tijdperk voor prestatiegerichte modellen.

Het blijft een uniek model in zijn segment, perfect afgestemd op de behoeften van de klant. Zijn prachtige uiterlijk, stijlvolle interieur en krachtige prestaties werden nu nog versterkt in de CUPRA Ateca Special Edition.

Met de CUPRA Ateca Special Edition wil het merk SUV-liefhebbers verblijden met een beperkte reeks. Antonino Labate, hoofd van de afdeling Strategy, Business Development & Operations bij CUPRA, legt uit wat het bedrijf met deze nieuwe lancering wil bereiken: “Eigenheid is een van de kernwaarden van de CUPRA-visie. Zoals we vorig jaar al deden met de CUPRA R, willen we een beperkte reeks lanceren van onze meest succesvolle modellen en autoliefhebbers verrassen die gepassioneerd zijn door exclusieve designproducten. Met de handgemaakte CUPRA Ateca Special Edition hebben we personalisering naar een hoger niveau getild.”

Het kloppende hart en de ziel van de CUPRA Ateca Special Edition blijft de technologisch vooruitstrevende 2.0 TSI-viercilinderbenzinemotor met drukvoeding en directe injectie, die kan uitpakken met zijn opmerkelijke vermogen van 300 pk en koppel van 400 Nm. Mens en machine versmelten naadloos dankzij de precieze DSG 7-versnellingsbak, 4Drive-vierwielaandrijving en progressieve stuurinrichting.

De CUPRA Ateca Special Edition straalt nu nog meer coole rust en zelfvertrouwen uit dankzij een resem nieuwe details waardoor het model zich nog sterker van de concurrentie weet te onderscheiden.

 

Een opmerkelijk koetswerkdesign

De krachtige prestaties van de CUPRA Ateca worden geëvenaard door zijn prachtige koetswerkdesign, dat nu nog extra wordt benadrukt en geoptimaliseerd door de Special Edition.

Hertekende en exclusieve koperkleurige lichtmetalen 20-duimsvelgen geven de auto niet alleen een nieuwe uitstraling, maar vergroten ook de spoorbreedte en bieden de nodige ruimte voor de standaard Brembo-remmen. De buitenspiegels en de achterspoiler – die extra downforce biedt – werden afgewerkt met koperkleurige koolstofvezelelementen die zorgen voor een nieuwe, verfijnde look. Een andere verbetering is de introductie van het Akrapovic-uitlaatsysteem, dat het gewicht van het voertuig met ongeveer 7 kg vermindert en de highperformance SUV een exclusiever geluid meegeeft.

Dankzij het koperkleurige CUPRA-logo op het koetswerk en de exclusieve kleur Graphene Grey straalt de CUPRA Ateca Special Edition nog meer verfijning en rijdynamiek uit.

 

Een interieur vol prachtige details

Binnenin biedt de CUPRA Ateca Special Edition nog meer verfijning voor alle zintuigen.

De sportkuipstoelen voorin, de achterbank en de deurpanelen zijn bekleed met een exclusief Petrol Blue alcantara. Het resultaat is een visuele uitstraling die we nog niet eerder zagen in het interieur van de CUPRA Ateca. Deze nieuwe kleur past mooi bij de zwarte lijsten rond de ventilatieroosters en de middenconsole, terwijl het dashboard en de knoppen van de klimaatregeling werden verfraaid met details in koperkleurige koolstofvezel. In de CUPRA Ateca Special Edition telt elk detail en daarom wordt het interieur vervolledigd met hoogwaardige CUPRA-vloermatten.

De CUPRA Ateca Special Edition zal besteld kunnen worden tegen het einde van 2019.
 
Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2018 liet SEAT een nettowinst van 294 miljoen euro optekenen, verkocht het 517.600 auto’s en haalde het een recordomzet van bijna 10 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en, binnenkort, de Mii electric in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy