De CUPRA Ateca Special Edition: een uniek voertuig met extra verfijning en prestaties

De CUPRA Ateca Special Edition: een uniek voertuig met extra verfijning en prestaties

  • CUPRA tilt de uitgesproken highperformance SUV naar een nog hoger verfijnings- en prestatieniveau
  • Het model krijgt een exclusieve Akrapovic-uitlaat voor een ronduit unieke geluidsbeleving
  • Koolstofvezelelementen, waaronder de dakspoiler, optimaliseren de stroomlijn van het voertuig
  • Wereldpremière van de CUPRA Ateca Special Edition op het autosalon van Genève
  • Het merk brengt tegen eind 2019 een beperkte reeks van het model op de markt
 

CUPRA heeft op het autosalon van Genève van 2019 de CUPRA Ateca Special Edition onthuld, een unieke auto die de highperformance SUV naar een nog hoger niveau tilt qua prestaties, verfijning en aantrekkingskracht.

Met een eigentijdse interpretatie van sportiviteit luidde de CUPRA Ateca het begin in van een nieuw tijdperk voor prestatiegerichte modellen.

Het blijft een uniek model in zijn segment, perfect afgestemd op de behoeften van de klant. Zijn prachtige uiterlijk, stijlvolle interieur en krachtige prestaties werden nu nog versterkt in de CUPRA Ateca Special Edition.

Met de CUPRA Ateca Special Edition wil het merk SUV-liefhebbers verblijden met een beperkte reeks. Antonino Labate, hoofd van de afdeling Strategy, Business Development & Operations bij CUPRA, legt uit wat het bedrijf met deze nieuwe lancering wil bereiken: “Eigenheid is een van de kernwaarden van de CUPRA-visie. Zoals we vorig jaar al deden met de CUPRA R, willen we een beperkte reeks lanceren van onze meest succesvolle modellen en autoliefhebbers verrassen die gepassioneerd zijn door exclusieve designproducten. Met de handgemaakte CUPRA Ateca Special Edition hebben we personalisering naar een hoger niveau getild.”

Het kloppende hart en de ziel van de CUPRA Ateca Special Edition blijft de technologisch vooruitstrevende 2.0 TSI-viercilinderbenzinemotor met drukvoeding en directe injectie, die kan uitpakken met zijn opmerkelijke vermogen van 300 pk en koppel van 400 Nm. Mens en machine versmelten naadloos dankzij de precieze DSG 7-versnellingsbak, 4Drive-vierwielaandrijving en progressieve stuurinrichting.

De CUPRA Ateca Special Edition straalt nu nog meer coole rust en zelfvertrouwen uit dankzij een resem nieuwe details waardoor het model zich nog sterker van de concurrentie weet te onderscheiden.

 

Een opmerkelijk koetswerkdesign

De krachtige prestaties van de CUPRA Ateca worden geëvenaard door zijn prachtige koetswerkdesign, dat nu nog extra wordt benadrukt en geoptimaliseerd door de Special Edition.

Hertekende en exclusieve koperkleurige lichtmetalen 20-duimsvelgen geven de auto niet alleen een nieuwe uitstraling, maar vergroten ook de spoorbreedte en bieden de nodige ruimte voor de standaard Brembo-remmen. De buitenspiegels en de achterspoiler – die extra downforce biedt – werden afgewerkt met koperkleurige koolstofvezelelementen die zorgen voor een nieuwe, verfijnde look. Een andere verbetering is de introductie van het Akrapovic-uitlaatsysteem, dat het gewicht van het voertuig met ongeveer 7 kg vermindert en de highperformance SUV een exclusiever geluid meegeeft.

Dankzij het koperkleurige CUPRA-logo op het koetswerk en de exclusieve kleur Graphene Grey straalt de CUPRA Ateca Special Edition nog meer verfijning en rijdynamiek uit.

 

Een interieur vol prachtige details

Binnenin biedt de CUPRA Ateca Special Edition nog meer verfijning voor alle zintuigen.

De sportkuipstoelen voorin, de achterbank en de deurpanelen zijn bekleed met een exclusief Petrol Blue alcantara. Het resultaat is een visuele uitstraling die we nog niet eerder zagen in het interieur van de CUPRA Ateca. Deze nieuwe kleur past mooi bij de zwarte lijsten rond de ventilatieroosters en de middenconsole, terwijl het dashboard en de knoppen van de klimaatregeling werden verfraaid met details in koperkleurige koolstofvezel. In de CUPRA Ateca Special Edition telt elk detail en daarom wordt het interieur vervolledigd met hoogwaardige CUPRA-vloermatten.

De CUPRA Ateca Special Edition zal besteld kunnen worden tegen het einde van 2019.
 
Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen