De ‘beschermengel’ SEAT Leon en de eerste app van Metropolis:Lab Barcelona in première op de Smart City Expo

Van 14 tot 16 november presenteert SEAT zijn meest recente doorbraken op het vlak van slimme mobiliteit tijdens het Smart City Expo World Congress 2017. De gepresenteerde ontwikkelingen zijn bedoeld om oplossingen te bieden voor alle vier pijlers van het stedelijk mobiliteitsplan van de stad Barcelona, dat streeft naar veilige, efficiënte, duurzame en rechtvaardige mobiliteit.

Op het gebied van veilige mobiliteit benadrukt SEAT de Leon Cristóbal-conceptauto, de veiligste wagen in de geschiedenis van het merk, toepasselijk vernoemd naar de patroonheilige van de bestuurders en reizigers (Sint Christoffel). Het is een ‘beschermengel’ die de meest geavanceerde veiligheidsfuncties in de auto samenbrengt, met het oog op het verminderen van de belangrijkste oorzaken van ongelukken die te wijten zijn aan menselijke fouten. Enkele van deze veiligheidsfuncties zijn de Drive Coach, die veiligheidswaarschuwingen uitzendt en de bestuurder helpt om zijn blik op de weg te houden, of de Black Box, die tijdens het rijden gegevens en afbeeldingen vastlegt die bij een ongeval naar de geselecteerde smartphone worden verzonden.

Bovendien zal SEAT Metropolis: Lab Barcelona de resultaten onthullen van het eerste project waaraan het sinds de oprichting van het Lab in april heeft gewerkt en dat tot doel heeft oplossingen voor efficiënte mobiliteit in de stad aan te reiken. Het project bestaat uit een app die gericht is op het verbeteren van de mobiliteit in Barcelona en waarvan de functies een indicatie bevatten van waar bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd die van invloed kunnen zijn op het verkeer, of zwarte vlekken die de grootste concentratie van ongevallen in de stad aangeven.

Op het vlak van het verbeteren van duurzame mobiliteit zal ook een deel van de vloot van tien eMii-prototypen, die binnenkort beschikbaar zullen worden gesteld aan de werknemers van Metropolis: Lab Barcelona en Pier 01, tijdens het evenement worden toegelicht.

Met betrekking tot rechtvaardige mobiliteit wordt een innovatieve oplossing gepresenteerd door CARNET, het enige onderzoekscentrum voor stedelijke mobiliteit in Barcelona, opgericht door SEAT, Volkswagen Group Research en de Polytechnische Universiteit van Catalonië. Deze oplossing is het Virtual Mobility Lab, een simulatietool die de impact van slimme mobiliteitsprojecten in Barcelona analyseert en evalueert en waarmee resultaten kunnen worden geëxtrapoleerd alvorens een proefproject uit te voeren.

Autonomous Driving Challenge

Deze uitdaging, gericht op studenten met een technische opleiding in robotica en aangestuurd door CARNET, wil jong talent belonen en heeft als doel om deelnemers de mogelijkheid te bieden om volledig autonome rijfuncties te ontwikkelen.

Na maanden voorbereiding door studenten en organisatoren van het initiatief, zal tijdens de Smart City Expo een event plaatsvinden waaraan meer dan 50 studenten uit negen universiteiten deelnemen met een technische achtergrond in robotica. Het project streeft ernaar om een software te ontwikkelen die in staat is om via een gesloten circuit een schaalmodelauto zelfstandig aan te drijven.

Deze ontwikkeling kan worden toegepast op en geschaald naar realtime algoritmen voor autonoom rijden en biedt studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan de creatie van dit toekomstige mobiliteitsconcept.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren: https://www.dieterengroup.com/


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive: https://www.dieteren.be/nl/


Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy