CUPRA Formentor: een unieke conceptcar voor een bijzonder merk

CUPRA Formentor: een unieke conceptcar voor een bijzonder merk

  • CUPRA viert zijn eerste verjaardag met de onthulling van de conceptcar CUPRA Formentor
  • Het is het eerste model dat specifiek voor het merk is ontwikkeld
  • Het nieuwe model gebruikt de jongste technologie om de meest unieke rijervaring te kunnen bieden; het hart wordt gevormd door CUPRA’s krachtige plug-inhybridemotor
  • De conceptcar beleeft zijn werelddebuut op het autosalon van Genève van dit jaar

CUPRA viert zijn eerste verjaardag door het doek te lichten van zijn meest verbluffende, dynamische en in het oog springende model tot op heden, de conceptcar CUPRA Formentor.

CUPRA’s eerste werkjaar heeft het marktpotentieel bewezen, want in 2018 namen de verkoopcijfers in vergelijking met het jaar voordien met 40 procent toe tot 14.400 verkochte auto’s. Na de lancering van het eerste model, de CUPRA Ateca, krijgt het plan van het merk om zijn verkoopcijfers in de komende drie tot vijf jaar te verdubbelen nu vorm met de onthulling van de CUPRA Formentor.

Wayne Griffiths, CEO en lid van de raad van bestuur van CUPRA, benadrukte dat “CUPRA’s huidige succes een duidelijke weerspiegeling is van de populariteit van het merk op de markt”. Griffiths zei verder nog: “CUPRA’s aantrekkingskracht overtreft alle verwachtingen en we willen dit bijzondere merk, dat de meest veeleisende autoliefhebbers weet te overtuigen, verder blijven versterken. Het is nu het moment om plankgas te geven met CUPRA.”

Met zijn oogverblindende koetswerkdesign dat onmiddellijk de aandacht trekt, een interieur dat de bestuurder en zijn passagiers omsluit en de jongste technologie integreert, en een aandrijflijn met duurzame prestaties biedt de CUPRA Formentor een blik op de toekomst van dit highperformancemerk.

Het model combineert de voordelen van een sportwagen met de eigenschappen van een SUV op een moment dat het CUV-segment aan de vooravond van een explosieve groei staat. Het is een demonstratie van de ambitie, de expressiviteit en de inspiratie die in het merk ingebakken zijn en het onderstreept CUPRA’s positie als een technologiemerk dat gericht is op de toekomst.

 

Ontworpen om op te vallen

De CUPRA Formentor is een conceptcar vol karakter, getekend om zijn diverse attributen te benadrukken. Als ultieme uiting van verfijning straalt deze auto emotie uit.

De CUPRA ligt dichter bij de grond om zijn sportieve karakter te accentueren, met een visuele nadruk op de achterkant van de auto terwijl tegelijk de lengte van de motorkap in de verf wordt gezet, zodat zijn dynamische proporties worden onderstreept.

“De sterke designpunten van de CUPRA Formentor zitten hem in de schoonheid van zijn proporties, de kracht van zijn lijnen, de verfijning van zijn oppervlakken en het sublieme kleurconcept. Ik geloof oprecht dat de CUPRA Formentor pure begeerte uitstraalt”, zo zei designdirecteur Alejandro Mesonero-Romanos.

Het tweekleurige koetswerk doet denken aan een robuuste terreinwagen, maar het design van de CUPRA Formentor gebruikt deze esthetische techniek om het silhouet van de auto lichter te maken. In tegenstelling tot de potige, ruwe afwerking van een traditionele SUV gebruikt de CUPRA Formentor een naadloos design om de kwaliteiten van zijn uiterlijk ingrijpend te versterken.

Het hoge kwaliteitsgevoel wordt versterkt door de integratie van het ‘oneindige’ achterlichtconcept dat de typische look van achterkant nog meer uitstraling geeft, terwijl het design in zijn geheel extra in de verf wordt gezet door de exclusieve matte petroleumblauwe koetswerkkleur.

 

Verfijnd interieur

Het expressieve koetswerkdesign van de CUPRA Formentor wordt geëvenaard door zijn hoogkwalitatieve interieur. De passagiersruimte veschaft een modern en sportief gevoel met een unieke kijk op de uitstraling van het merk CUPRA.

Van het moment dat de deur wordt geopend en het unieke welkomstlicht wordt geprojecteerd, tot aan het CUPRA-stuurwiel en de met leer beklede kuipstoelen worden de passagiers van de CUPRA Formentor omsloten in een kwalitatief hoogwaardig interieur dat zich om de bestuurder en zijn passagiers wikkelt.

Het dashboard lijkt te zweven, waardoor een horizontale lijn ontstaat die van elke deur tot vooraan in het interieur loopt en de uitstraling van de auto nog eens extra onderstreept. Het gebruik van donker chroom en zwarte hoogglanzende accenten draagt bij tot het premiumgevoel van de passagiersruimte. De kuipstoelen met koolstofvezel buitenschaal geven een gevoel van lichtheid. Daarnaast versterken ze ook de sportieve geloofwaardigheid van de CUPRA Formentor omdat de bestuurder lager zit, in een meer ergonomische houding.

Technologie is alomaanwezig in de auto dankzij de integratie van de digitale cockpit, die de nodige rijinformatie recht voor de bestuurder weergeeft, en een zwevend panoramisch navigatiesysteem van 10 duim met een bijna eindeloze hoeveelheid functies en connectiviteit voor de inzittenden.

 

Ontwikkeld voor de toekomst

De CUPRA Formentor is ontwikkeld om het merk naar de toekomst te tillen en kiest voor een van de meest geavanceerde aandrijfsystemen, zodat hij de prestaties biedt die het CUPRA-logo vereist, maar dan wel op een duurzame manier. De CUPRA Formentor wordt aangedreven door een uiterst krachtige plug-inhybridemotor, een aandrijflijn die werd ontwikkeld om te voldoen aan de huidige vereisten op het vlak van prestaties en efficiëntie en om de elektrificatie van het merk in te zetten.

Door de technologie van een vooruitstrevende prestatiegericht plug-inhybridebenzinemotor met veel vermogen te combineren met het hoge koppel van een elektromotor kan de CUPRA Formentor de prestatieverwachtingen van de bestuurder overtreffen.

Via een DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling wordt het volledige vermogen van 180 kW/245 pk naadloos op de wielen overgebracht. Het intelligente DCC-onderstel en het sperdifferentieel betekenen dat het voertuig zich altijd uitmuntend gedraagt, ongeacht de rijomstandigheden of de rijstijl van de bestuurder, die de auto ment met het progressieve stuur.

Maar hoewel de CUPRA Formentor is ontwikkeld om de best mogelijke rijdynamiek te bieden, maakt de combinatie van een elektrische en een verbrandingsmotor het ook mogelijk om het brandstofverbruik te drukken en de koolstofuitstoot gevoelig te reduceren. En dankzij de grote geïntegreerde batterij kan de CUPRA Formentor tot 50 kilometer lang zuiver elektrisch rijden volgens de nieuwe WLTP-cyclus (vergelijkbaar met ongeveer 70 kilometer volgens de NEDC-cyclus).

De CUPRA Formentor beleeft zijn werelddebuut dit jaar op het autosalon van Genève, waar het publiek de conceptcar voor het eerst kan aanschouwen en een voorsmaakje krijgt van de toekomst van dit highperformancemerk.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen