CUPRA en SEAQUAL INITIATIVE werken samen aan de ontwikkeling van kuipstoelen voor de CUPRA Born - door het gebruik van duurzaam materiaal dat uit de Middellandse Zee werd gehaald

CUPRA en SEAQUAL INITIATIVE werken samen aan de ontwikkeling van kuipstoelen voor de CUPRA Born - door het gebruik van duurzaam materiaal dat uit de Middellandse Zee werd gehaald

De impuls naar een nieuw tijdperk

  • Met de CUPRA Born, het eerste 100% elektrische voertuig van het merk, vindt CUPRA het hedendaagse design opnieuw uit met gerecyclede materialen
  • De standaardstoelen van de CUPRA Born zullen worden vervaardigd met gerecyclede SEAQUAL® YARN polymeervezelstof, afkomstig van materiaal dat door vissers en vrijwilligers wordt gevonden in zeeën, oceanen, rivieren en riviermondingen
  • Met deze samenwerking wil CUPRA innovatie en de circulaire economie stimuleren en tegelijkertijd de natuurlijke hulpbronnen van het Middellandse Zeegebied beschermen

 

Voor de CUPRA Born, die een nieuw tijdperk inluidt waarbij het merk de drijvende kracht wordt achter de elektrische transformatie, slaat CUPRA de handen in elkaar met SEAQUAL INITIATIVE voor de productie van de standaardproductiestoelen voor het eerste 100% elektrische model van CUPRA. De nieuwe kuipstoelen zullen worden gemaakt van een gerecyclede polymeervezel, SEAQUAL® YARN, gemaakt van plastic dat wordt gehaald uit de Middellandse Zee en andere zeeën, oceanen, rivieren en riviermondingen. Dit innoverende materiaal, dat in overeenstemming is met de designstijl en de hoge kwaliteitsnormen van CUPRA, wordt vervaardigd dankzij de medewerking van vissers, diverse NGO's en plaatselijke gemeenschappen, die het materiaal verzamelen.

In lijn met het streven van CUPRA naar innovatie omvat dit duurzame project het gebruik van ultramoderne gerecyclede materialen in de standaardstoelen. Dit gezamenlijke project met SEAQUAL INITIATIVE, gebaseerd op de circulaire economie, draagt ook bij tot de voortdurende reiniging van zeeën, rivieren en oceanen.

Antonino Labate, directeur strategie, bedrijfsontwikkeling en -exploitatie bij CUPRA, verklaarde: "Met de CUPRA Born, ons eerste 100% elektrische voertuig, betreden we een nieuw elektrisch tijdperk. De samenwerking met SEAQUAL INITIATIVE om de stoelen voor dit nieuwe model te ontwerpen, toont aan dat duurzaamheid, innovatie en eigentijds design een perfecte combinatie vormen. CUPRA is een merk dat vanuit Barcelona de wereld inspireert en daarom zetten wij ons in voor projecten op het gebied van de circulaire economie en het helpen behouden van een natuurlijke hulpbron die heel dicht bij ons ligt, de Middellandse Zee."

Algemeen directeur Michel Chtepa van SEAQUAL INITIATIVE verklaarde: "We zijn verheugd betrokken te zijn bij de lancering van de CUPRA Born, het eerste 100% elektrische voertuig van het merk. We zijn erg trots om met CUPRA samen te werken en een verschil te maken door bij te dragen aan een schonere oceaan en een schoner milieu."

 

Een verhaal van circulaire economie

SEAQUAL INITIATIVE werkt samen met NGO's, vissers, overheden en plaatselijke gemeenschappen om de zeeën en oceanen te helpen schoonmaken. Zwerfvuil van de stranden, de bodem en het oppervlak van oceanen en zeeën, rivieren en riviermondingen wordt verzameld via opruimingsprogramma's. Na het sorteren van de verschillende materiaalsoorten wordt het plastic gereinigd en omgevormd tot gerecycled marien plastic, dat wordt gebruikt om SEAQUAL® YARN te maken.

 

CUPRA Born, de eerste netto CO2-neutrale conceptwagen

De CUPRA Born bewijst niet alleen dat elektrificatie en prestaties perfect samengaan, het wordt ook het eerste voertuig van het merk die aan klanten wordt geleverd met een netto CO2-neutraal concept. Met het oog hierop wordt het nieuwe voertuig in Zwickau (Duitsland) geproduceerd op basis van het modulaire elektrische platform (MEB), waarbij energie uit hernieuwbare bronnen wordt gebruikt in de toeleveringsketen en bij de productie van grondstoffen. De resterende uitstoot wordt gecompenseerd door milieu- en projectinvesteringen die volgens de hoogste normen zijn gecertificeerd. ​

Op die manier zal de nieuwe CUPRA Born bijdragen tot een vermindering van de wereldwijde CO2-uitstoot en het bereiken van de Europese doelstellingen. Dankzij de samenwerking met SEAQUAL INITIATIVE draagt het merk voortaan ook bij tot de circulaire economie en tot de bescherming van de Middellandse Zee en haar omgeving.

CU21-22N - Born seats (3p).pdf 182 KB CU21-22N - Born seats.docx 226 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.

 

Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen