CUPRA e-Racer introduceert de E TCR series

CUPRA zorgt voor een gloednieuwe ervaring binnen de racerij: de E TCR series of het allereerste  wereldkampioenschap voor elektrische touringwagens.

Een deelname van de e-Racer aan een aantal TCR-events in 2018 wordt momenteel overwogen met de bedoeling om zijn potentieel te kunnen vergelijken met dat van de klassieke TCR-racewagens op brandstof.

Het uiteindelijke doel is de best mogelijke finetuning die in 2019 van het E TCR een onafhankelijk kampioenschap zal maken.

De CUPRA e-Racer is de eerste touringwagen die beantwoordt aan de wedstrijdvereisten van het nieuwe E TCR. De motoren bevinden zich op de achteras en leveren tot 500 kW (680 pk), wat 242 kW (330 pk) meer is dan bij de CUPRA TCR met benzinemotor. Bovendien is hij uitgerust met een energierecuperatiesysteem. Vergeleken met de traditioneel aangedreven CUPRA TCR en ondanks de 400 kg meer gewicht zet hij puike prestaties neer. In 3,2 seconden accelereert hij van 0 naar 100 km/u en in 8,2 seconden van 0 naar 200 km/u.

SEAT vice-president voor R&D Dr. Matthias Rabe stelt: “We willen een voorloper zijn binnen het E TCR omdat we ervan overtuigd zijn dat de toekomst van de racerij om elektrische wagens zal draaien. Net zoals de SEAT Leon Cup Racer de technische basis heeft gelegd voor het TCR-kampioenschap, banen wij nu ook de weg in deze nieuwe ervaring.” Daarom moedigt Dr. Rabe de andere autobouwers aan “om ons te vergezellen in dit geweldige avontuur.”

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen. In 2017 boekte SEAT een bedrijfswinst na belastingen van 281 miljoen euro en verkocht het merk wereldwijd 470.000 wagens.

De SEAT-groep stelt meer dan 14.700 personen te werk in zijn drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de succesvolle Ibiza, Leon en Arona worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.


D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  

Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy