CUPRA Born: de impuls van een nieuw tijdperk

CUPRA Born: de impuls van een nieuw tijdperk

Het eerste volledig elektrische voertuig van het merk

  • De CUPRA Born is de perfecte combinatie van elektrificatie en prestaties, die het merk naar nieuwe markten leidt en een nieuw bedrijfsmodel oplevert
  • Hij zal verkrijgbaar zijn met verschillende vermogens en met een e-Boost prestatiepakket1 om het vermogen op te drijven tot 231 pk (170 kW)
  • Volledig elektrisch rijbereik van ongeveer 540 km* (met het 77 kWh batterijpakket)
  • Stimulerende stijl binnen en buiten, ontwikkeld met duurzame materialen gemaakt van plastic afval, zoals het SEAQUAL® INITIATIVE voor de standaard kuipstoelen
  • De CUPRA Born biedt eigentijdse sportiviteit dankzij zijn DCC in combinatie met sportophanging en ESC Sport, progressieve stuurinrichting, evenals grotere remmen en bredere banden gemonteerd op 20-duims lichtmetalen velgen
  • Nieuwe technologieën, zoals het head-updisplay met augmented reality, benadrukken het hoogste niveau van connectiviteit en veiligheid
  • CUPRA Born is het eerste model van het merk met een netto CO2-neutraal concept

Met de lancering van de CUPRA Born zorgt de CUPRA voor een verschuiving op de markt door prestaties en elektrificatie te combineren om zo een nieuw tijdperk in te gaan.

Het eerste 100% elektrische voertuig van het onconventionele challengermerk levert een emotioneel design en onmiddellijke prestaties, terwijl het de status quo uitdaagt.

"De CUPRA Born is een game-changer, niet alleen voor elektrificatie maar ook voor de bredere markt. Met zijn stimulerend design en instant prestaties zal de CUPRA Born bijdragen tot een vermindering van de wereldwijde CO2-uitstoot en het halen van de Europese doelstellingen. Maar het is meer dan dat," zei Wayne Griffiths, voorzitter van CUPRA en SEAT. "Door zijn emotionele sportiviteit willen we de volgende generatie van jonge challengers deel laten uitmaken van deze transformatie. Daarom zal CUPRA onconventionele verkoopmodellen gebruiken om nieuwe mensen te bereiken en het merk CUPRA voorbij het traditionele te brengen."

Het stimulerende design, de elektriserende prestaties en het onconventionele challenger-karakter van de CUPRA Born maken hem uniek.

Hij luidt een nieuw tijdperk in voor CUPRA en voegt zich bij het CUPRA-gamma dat, samen met de plug-inhybride varianten van de CUPRA Leon, CUPRA Leon Break en de CUPRA Formentor, allemaal elektriciteit gebruiken om de prestaties te maximaliseren.

De CUPRA Born is het volgende hoofdstuk van een nieuw tijdperk. Hij combineert een geavanceerde aandrijving en batterijbeheertechnologieën om instant prestaties te leveren, met een design dat CUPRA helpt op te vallen. En het is het eerste model van het merk dat aan klanten wordt geleverd met een netto CO2-neutraal concept, waarbij energie uit hernieuwbare bronnen wordt gebruikt in de toeleveringsketen en bij de productie van grondstoffen. De resterende uitstoot wordt gecompenseerd door milieu- en projectinvesteringen die volgens de hoogste normen zijn gecertificeerd.

De CUPRA Born is ontworpen en ontwikkeld in Barcelona, in het hoofdkwartier in Martorell, en zal vanaf september in productie gaan in de fabriek in Zwickau, Duitsland.

CU21-21N - Cupra Born (21p).pdf 255 KB CU21-21N - Cupra Born.docx 243 KB
Dirk Steyvers PR & Content Manager SEAT & CUPRA, s.a. D'Ieteren Automotive n.v.
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen