Christian Stein, de nieuwe algemene directeur communicatie bij SEAT en institutionele relaties van SEAT en de Volkswagen-groep in Spanje

Christian Stein, de nieuwe algemene directeur communicatie bij SEAT en institutionele relaties van SEAT en de Volkswagen-groep in Spanje

Christian Stein, communicatiedirecteur bij SEAT SA werd aangesteld tot algemeen directeur communicatie en institutionele relaties voor SEAT internationaal en institutionele relaties voor de Volkswagen-groep in Spanje. In zijn nieuwe rol die hij vanaf 1 november opneemt, zal Stein verder verantwoordelijk blijven voor alle communicatieactiviteiten van SEAT. Daarnaast zal hij ook de strategie institutionele relaties van de Volkswagen-groep in Spanje, Portugal en Noord-Afrika coördineren.

Deze integratie heeft als doel synergieën te creëren en een grotere coherentie te geven aan alle communicatie en institutionele en publieke activiteiten van het merk SEAT wereldwijd. Het samengaan van communicatie en institutionele relaties heeft als doel het imago van het bedrijf te versterken en het consolideren van de relaties met alle stakeholders die ermee verbonden zijn, van werknemers tot de hoogste officiële ambtenaren met inbegrip van de partners en start-ups over de industrieën heen waarmee het merk zijn ecosysteem van innovatie en mobiliteit aan het uitbouwen is.

“De aanstelling van Christian Stein als algemeen directeur communicatie en institutionele relaties is een erkenning van het waardevolle werk dat werd verricht onder zijn leiding”, haalt Luca de Meo, voorzitter van SEAT en van het directiecomité van Volkswagen Group España Distribución, aan. De samensmelting van beide functies onder dezelfde leiding is een logische, strategische beslissing die SEAT’s wereldwijde positionering verder zal versterken net als die van de Volkswagen-groep in Spanje.

Institutionele vertegenwoordiging van de Volkswagen-groep

SEAT’s slagkracht in de projecten die de Volkswagen-groep in het Iberische schiereiland en Noord-Afrika momenteel verwezenlijkt, heeft ertoe geleid dat SEAT de belangen van de groep in deze regio mag coördineren. In dit kader is de voorzitter onlangs benoemd tot hoogste vertegenwoordiger van de Volkswagen-groep in Spanje. In zijn nieuwe verantwoordelijkheid institutionele relaties zowel bij SEAT als in de Volkswagen-groep zal Stein de tweedelige rol van de Meo verder ondersteunen.

Volgens Dr. Thomas Steg, hoofd externe relaties en bestuurszaken van de Volkswagen-groep, “zal Stein, verantwoordelijk voor de public relations van de Volkswagen-groep in Spanje en Portugal, er verder naar streven de positionering van de groep in een belangrijke regio als het Iberisch schiereiland verder te versterken. Sinds de jaren 80 staat de groep er aan de top in de industrie.”

Een internationale carrière

Stein (geboren in Frankrijk in 1970) vervoegde SEAT in 2011. Hij leidde er eerst de marketingafdeling en sinds 2015 was hij directeur communicatie. Hij is lid van het topmanagement van SEAT. In zijn nieuwe rol zal hij zoals voorheen rapporteren aan Luca de Meo. Christian Stein behaalde een diploma economische en sociale wetenschappen en een diploma bedrijfskunde aan de École de Commerce et Management, EM Lyon Business School, in Lyon (Frankrijk). Hij spreekt vijf talen. Voor SEAT had hij een bloeiende carrière bij PSA Peugeot Citröen in Frankrijk, België, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen