Casa SEAT: hulde aan Barcelona

Opening gepland eind 2018

Donderdag 7 september 2017 — De nieuwe multidisciplinaire ruimte van SEAT in Barcelona zal Casa SEAT heten. Voor de naam vond het merk inspiratie bij een aantal van de meest symbolische gebouwen van de stad zoals Casa Batlló, Casa Milà en Casa Fuster: stuk voor stuk internationaal erkende pareltjes van moderne architectuur. Met Casa SEAT wil het merk hulde brengen aan Barcelona, haar inwoners en de 30 miljoen bezoekers die hier jaarlijks komen en die de stad allemaal op een of andere manier vereenzelvigen met deze architecturale meesterwerken.

“De naam Casa SEAT sluit helemaal aan bij de waarden die onze nieuwe hoofdkwartieren in Barcelona zullen uitstralen. De stad is een mozaïek van historische gebouwen die wereldwijde bekendheid genieten en die het concept ‘huis’ zonder meer definiëren”, verduidelijkt Luca de Meo, de grote baas van het merk. “Casa SEAT vat perfect samen wat wij willen dat deze ruimte wordt: het huis waar de inwoners van Barcelona en alle SEAT-fans van over de hele wereld altijd welkom zijn.”

De opening van Casa SEAT, dat aan de Paseo de Gracia 109 ligt, op het kruispunt met de Avenida Diagonal, staat gepland voor eind 2018. Deze ruimte zal voor het merk een uitvalsbasis worden in Barcelona met als doelstelling het culturele en economische leven in de stad volledig te integreren en met als duidelijke missie om een ontmoetingsplaats te worden voor nieuwe trends en lokaal maar ook internationaal talent. De nieuwe faciliteiten, die 2.600 vierkante meter grondoppervlak beslaan, zullen ruimte bieden aan culturele evenementen, tentoonstellingen, culinaire treffens, concerten en pop-upwinkels om maar een paar van de initiatieven te noemen.

Bezoekers van de Casa SEAT zullen niet alleen de jongste trends kunnen bewonderen in verschillende vakgebieden, ze zullen ook de kans krijgen om meer te weten te komen over de nieuwste en hoogst gepersonaliseerde ontwikkelingen van het automerk.  Deze nieuwe ruimte zal nieuwe ‘sales formats’ mogelijk maken met de meest recente technologie voor een unieke fysieke en digitale ervaring. Op die manier kan het merk zijn meest tot de verbeelding sprekende modellen aan de man brengen in een ‘format’ dat helemaal gericht is op klantentevredenheid.

Ontworpen in Barcelona

In december van vorig jaar ondertekenden SEAT en het stadsbestuur van Barcelona een overeenkomst om innovatie, duurzame mobiliteit en het aantrekken van talent te promoten. Binnen deze overeenkomst werd in april van dit jaar het SEAT Metropolis: Lab Barcelona geopend, een laboratorium waar slimme oplossingen voor de mobiliteit van morgen worden ontwikkeld. Met de komst van Casa SEAT bewijst het automerk nog maar eens dat dit engagement met de stad Barcelona onlosmakelijk deel uitmaakt van haar DNA.

Dries De Weert D'Ieteren NV