Automotive News Europe roept Luca de Meo uit tot CEO van het Jaar

SEAT-voorzitter Luca de Meo werd door het tijdschrift Automotive News Europe met de Eurostars Award tot CEO van het jaar uitgeroepen in de categorie Autodivisie. Dit is een erkenning voor zijn ambtsperiode aan het roer van SEAT, toen het merk opnieuw winstgevend werd. De award wordt uitgereikt op 11 september en valt samen met de viering van het autosalon van Frankfurt.

Luca de Meo heeft meer dan 25 jaar ervaring in de automobielsector en is sinds november 2015 de voorzitter van SEAT. Onder zijn leiding ondergaat de onderneming met de lancering van vier nieuwe modellen (Ateca, Leon, Ibiza en Arona) op 18 maanden tijd het grootste productoffensief in de geschiedenis van het merk. Deze assortimentsuitbreiding en -vernieuwing verhogen de omzet van 2017 met meer dan 13 % en zetten SEAT op de kaart als één van de snelst groeiende merken in Europa. Na in 2016 de beste financiële resultaten in haar geschiedenis te hebben behaald, is bovendien het bedrijfsresultaat van de onderneming in de eerste helft van dit jaar met 40,9 % gegroeid.

Toen hij van de award in kennis werd gesteld, reageerde de SEAT-voorzitter: “Ik ben erg dankbaar. Het is een eer om deze onderscheiding van zo'n prestigieus blad als Automotive News Europe te mogen ontvangen en aan de lijst van uitstekende automobielleiders die deze erkenning in de afgelopen jaren hebben gekregen te worden toegevoegd.” Luca de Meo, die in 2007 al dezelfde prijs ontving en in 2014 ook in de categorie Sales- & Marketingvoorzitter, benadrukt dat “de huidige award werd mogelijk gemaakt dankzij het geweldige team van SEAT. De resultaten die we beginnen te bereiken zijn het resultaat van onze gezamenlijke inspanningen om het merk daar te krijgen waar het verdient te zijn.”

Automotive News, een wereldspeler op het vlak van bedrijfsinformatie in de automobielindustrie, richtte zijn Europese divisie op in 1996. Twee jaar later, in 1998, begon hij de Eurostars Awards te presenteren om de meest relevante Europese leiders van het moment in de automobielsector te erkennen.

ICT-award

Eerder deze week mocht Luca de Meo al de award van 2017 voor het bevorderen van ICT in de Spaanse handel van AMETIC in ontvangst nemen. AMETIC is de multisectorale vereniging van elektronica-, informatie- en communicatietechnologie-, telecommunicatie- en digitale inhoudsbedrijven. Deze award wordt door de Raad van Bestuur van AMETIC uitgereikt aan Spaanse bedrijven die in hun activiteiten uitblinken in de integratie van informatie- en communicatietechnologieën. Luca de Meo bedankte AMETIC voor hun award: “SEAT streeft er als merk naar om de maatstaf te zijn voor wat betreft geconnecteerde auto- en mobiliteitsdiensten. Deze erkenning moedigt ons aan om de digitale transformatie die we in onze producten en processen ondernemen te bevorderen.”

Over Luca de Meo

Luca de Meo werd in 1967 geboren in Milaan, waar hij later zijn diploma in de Bedrijfskunde aan de Università Commerciale Luigi Bocconi zou behalen. Zijn thesis over bedrijfsethiek was het eerste proefschrift omtrent dit onderwerp in Italië. Na zijn carrière te zijn gestart bij Renault en vervolgens Toyota en de Fiat-groep, waar hij aan het hoofd van de merken Lancia, Fiat, Alfa Romeo en Abarth stond, sloot hij zich in 2009 aan bij de Volkswagen-groep als marketingdirecteur van zowel het merk, als de groep. In 2013 wijdde Harvard University een casestudie aan zijn werk als marketingdirecteur bij de Volkswagen-groep.

Dankzij zijn opmerkelijke carrière, ontving Luca de Meo de eretitel ‘commendatore’ door de Orde van Verdienste van de Republiek Italië, één van de hoogste nationale onderscheidingen. Naast SEAT staat hij momenteel eveneens aan het hoofd van het SEAT Metropolis: Lab Barcelona en is hij lid van de Raad van Bestuur bij Ducati.

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert 80% van zijn wagens naar 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2019 verkocht SEAT 574.100 auto’s, het hoogste aantal in de geschiedenis van het merk.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra: Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en de Mii electric, SEAT's eerste volledig elektrische auto, in Slovakije.

De multinational beschikt over een Technical Centre dat fungeert als een kennishub en meer dan 1.000 ingenieurs telt die focussen op de vernieuwende ontwikkelingen voor Spanje's grootste investeerder in R&D. SEAT pakt binnen zijn gamma uit met de nieuwe connectiviteitstechnologie en zet momenteel volop in op de wereldwijde digitalisering van het bedrijf om zo de mobiliteit van morgen te promoten.

D'Ieteren Automotive NV/SA

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen hun positie kunnen ontwikkelen in hun sector of in hun regio's. De Groep heeft momenteel de volgende activiteiten:

  • D'Ieteren Automotive verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het heeft een marktaandeel van ongeveer 22% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. Het businessmodel evolueert om het sociale leven van de burgers te verbeteren dankzij vlotte, toegankelijke en duurzame mobiliteit. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,6 miljard EUR en 119,0 miljoen EUR in 2019.
  • Belron (54,85% van de stemrechten) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 39 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeraars. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 4,2 miljard EUR en 400,5 miljoen EUR in het boekjaar 2019.
  • Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 100 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 163,9 miljoen EUR en 18,6 miljoen EUR in 2019.
  • D’Ieteren Immo (100%) bundelt de vastgoedactiviteiten van de groep D’Ieteren in België. De onderneming heeft ongeveer 30 sites die in 2018 een netto huurinkomsten van 19,7 miljoen EUR gegenereerd hebben. Ze voert ook investeringsprojecten uit en studies met het oog op de opwaardering van sites.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy