5 tips om te vermijden dat kou het zicht belemmert

5 tips om te vermijden dat kou het zicht belemmert

Temperaturen rond het vriespunt, gladde wegen en een ijzige, strakke wind ... nu Koning Winter toeslaat, zien we opnieuw de gekende taferelen, zoals beslagen autoruiten. Voor meer comfort en een betere veiligheid wanneer u bij koud weer de weg op moet, volgt u best deze tips:

 

- Hoe de ruiten ontwasemen? Wasem ontstaat door het verschil tussen de lage buitentemperatuur en de warmere binnentemperatuur in de wagen. “In dit geval zet u de airconditioning op de hoogste stand en richt u de blazers op de ruiten en de voorruit", legt María García uit, ingenieur bij het Development and Aerodynamics Department van SEAT. Systemen zoals Defrost Max, voorzien op modellen zoals de SEAT Ateca, versnellen het proces.

- Met een volledige winteroutfit achter het stuur? Handschoenen, een dikke jas en sjaal beperken uw bewegingsvrijheid en brengen daardoor uw veiligheid in het gedrang. "Handschoenen zijn alleen aanbevolen in uitzonderlijke situaties waarbij u door de lage temperatuur geen gevoel meer in uw handen hebt tijdens het rijden", verduidelijkt de expert.

- Zetelverwarming om het snel warm te krijgen. Dit is de efficiëntste manier om u in een zo kort mogelijke tijd op te warmen. Het systeem zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in amper drie minuten. "Activeer de zetelverwarming zodra u in de wagen stapt en pas de temperatuur aan naarmate u het warmer krijgt. U vermijdt best om het systeem voor langere perioden aan een hoge temperatuur te gebruiken", raadt María aan.

- De ideale temperatuur tijdens het rijden bedraagt 21,5 °C. Dit noemen we de 'comforttemperatuur'. De instelling 'Auto' van de klimaatregeling regelt de binnentemperatuur van uw wagen automatisch. "Deze instelling zorgt voor een evenwichtige warmteverdeling: de helft van de warme lucht blaast aan een temperatuur van 40 °C aan de voeten en koelt af terwijl het naar het bovenlichaam en hoofd stijgt. Zo blijft u alerter achter het stuur", legt de ingenieur uit. Wanneer de temperatuur rond het bovenlichaam extreem hoog is, kan dit slaperigheid veroorzaken. "Rijden aan een binnentemperatuur van 35 °C kan je vergelijken met een alcoholpercentage van 0,5 g/l in het bloed", waarschuwt ze.

- Verwarmen kost niets. Uw wagen verbruikt tijdens het verwarmen geen extra brandstof of water. “Het warme water dat de motor genereert, wordt voor de verwarming gebruikt en daarna aan een veel lagere temperatuur naar de motor teruggevoerd. Dit komt de radiator van de motor dus ten goede."

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen op de 5 continenten. In 2018 liet SEAT een nettowinst van 294 miljoen euro optekenen, verkocht het 517.600 auto’s en haalde het een recordomzet van bijna 10 miljard euro.

De SEAT-groep stelt meer dan 15.000 personen te werk en beschikt over drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de bijzonder succesvolle Ibiza, Arona en Leon worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca in Tsjechië, de Tarraco in Duitsland, de Alhambra in Portugal en, binnenkort, de Mii electric in Slovakije.

D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

 - D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,4 miljard EUR en 113,0 miljoen EUR in 2018.   

- Belron (voor 54,10% eigendom) streeft een duidelijke doelstelling na: “het verschil maken door de problemen van klanten met veel zorg op te lossen”. Belron is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. De onderneming is actief in 35 landen, via volle dochterondernemingen en franchises, met marktleidende merken – zoals Carglass®, Safelite® en Autoglass®. Daarnaast beheert Belron voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. De onderneming breidde haar diensten ook uit tot de sector van de herstelling en vervanging van voertuig- en woningschade. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,8 miljard EUR en 225,7 miljoen EUR in het boekjaar 2018.  

- Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 174,1 miljoen EUR en 28,6 miljoen EUR in 2018.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy