5 tips om te vermijden dat kou het zicht belemmert

5 tips om te vermijden dat kou het zicht belemmert

Temperaturen rond het vriespunt, gladde wegen en een ijzige, strakke wind ... nu Koning Winter toeslaat, zien we opnieuw de gekende taferelen, zoals beslagen autoruiten. Voor meer comfort en een betere veiligheid wanneer u bij koud weer de weg op moet, volgt u best deze tips:

 

- Hoe de ruiten ontwasemen? Wasem ontstaat door het verschil tussen de lage buitentemperatuur en de warmere binnentemperatuur in de wagen. “In dit geval zet u de airconditioning op de hoogste stand en richt u de blazers op de ruiten en de voorruit", legt María García uit, ingenieur bij het Development and Aerodynamics Department van SEAT. Systemen zoals Defrost Max, voorzien op modellen zoals de SEAT Ateca, versnellen het proces.

- Met een volledige winteroutfit achter het stuur? Handschoenen, een dikke jas en sjaal beperken uw bewegingsvrijheid en brengen daardoor uw veiligheid in het gedrang. "Handschoenen zijn alleen aanbevolen in uitzonderlijke situaties waarbij u door de lage temperatuur geen gevoel meer in uw handen hebt tijdens het rijden", verduidelijkt de expert.

- Zetelverwarming om het snel warm te krijgen. Dit is de efficiëntste manier om u in een zo kort mogelijke tijd op te warmen. Het systeem zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in amper drie minuten. "Activeer de zetelverwarming zodra u in de wagen stapt en pas de temperatuur aan naarmate u het warmer krijgt. U vermijdt best om het systeem voor langere perioden aan een hoge temperatuur te gebruiken", raadt María aan.

- De ideale temperatuur tijdens het rijden bedraagt 21,5 °C. Dit noemen we de 'comforttemperatuur'. De instelling 'Auto' van de klimaatregeling regelt de binnentemperatuur van uw wagen automatisch. "Deze instelling zorgt voor een evenwichtige warmteverdeling: de helft van de warme lucht blaast aan een temperatuur van 40 °C aan de voeten en koelt af terwijl het naar het bovenlichaam en hoofd stijgt. Zo blijft u alerter achter het stuur", legt de ingenieur uit. Wanneer de temperatuur rond het bovenlichaam extreem hoog is, kan dit slaperigheid veroorzaken. "Rijden aan een binnentemperatuur van 35 °C kan je vergelijken met een alcoholpercentage van 0,5 g/l in het bloed", waarschuwt ze.

- Verwarmen kost niets. Uw wagen verbruikt tijdens het verwarmen geen extra brandstof of water. “Het warme water dat de motor genereert, wordt voor de verwarming gebruikt en daarna aan een veel lagere temperatuur naar de motor teruggevoerd. Dit komt de radiator van de motor dus ten goede."

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten. Alle informatie betreffende de prijzen en uitrusting is louter indicatief. De informatie betreffende de Belgische markt kan u terugvinden op www.seat.be.


D'Ieteren Group

Het is ons doel een familie van ondernemingen uit te bouwen die sectoren heruitvinden op zoek naar uitmuntendheid en betekenisvolle impact.
Meer informatie over de Groep D'Ieteren.


D'Ieteren

Moving people forward

D’Ieteren speelt een hoofdrol in de maatschappelijke veranderingen die verband houden met uw mobiliteit. In een wereld in volle verandering bereiden wij de toekomst voor. De mobiliteit van morgen moet voor iedereen vlot en duurzaam zijn.

Al 215 jaar investeert D’Ieteren, familiale en maatschappelijk betrokken onderneming, onophoudelijk in het onderzoek naar en de uitwerking van geschikte oplossingen om de mobiliteit van eenieder aan te passen aan de dagelijkse realiteit.

Meer informatie over D'Ieteren Automotive.

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan.

© 2021 D'Ieteren Automotive SA/NV. Alle rechten voorbehouden. Wettelijke bepalingen