5 tips om te vermijden dat kou het zicht belemmert

5 tips om te vermijden dat kou het zicht belemmert

Temperaturen rond het vriespunt, gladde wegen en een ijzige, strakke wind ... nu Koning Winter toeslaat, zien we opnieuw de gekende taferelen, zoals beslagen autoruiten. Voor meer comfort en een betere veiligheid wanneer u bij koud weer de weg op moet, volgt u best deze tips:

 

- Hoe de ruiten ontwasemen? Wasem ontstaat door het verschil tussen de lage buitentemperatuur en de warmere binnentemperatuur in de wagen. “In dit geval zet u de airconditioning op de hoogste stand en richt u de blazers op de ruiten en de voorruit", legt María García uit, ingenieur bij het Development and Aerodynamics Department van SEAT. Systemen zoals Defrost Max, voorzien op modellen zoals de SEAT Ateca, versnellen het proces.

- Met een volledige winteroutfit achter het stuur? Handschoenen, een dikke jas en sjaal beperken uw bewegingsvrijheid en brengen daardoor uw veiligheid in het gedrang. "Handschoenen zijn alleen aanbevolen in uitzonderlijke situaties waarbij u door de lage temperatuur geen gevoel meer in uw handen hebt tijdens het rijden", verduidelijkt de expert.

- Zetelverwarming om het snel warm te krijgen. Dit is de efficiëntste manier om u in een zo kort mogelijke tijd op te warmen. Het systeem zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling in amper drie minuten. "Activeer de zetelverwarming zodra u in de wagen stapt en pas de temperatuur aan naarmate u het warmer krijgt. U vermijdt best om het systeem voor langere perioden aan een hoge temperatuur te gebruiken", raadt María aan.

- De ideale temperatuur tijdens het rijden bedraagt 21,5 °C. Dit noemen we de 'comforttemperatuur'. De instelling 'Auto' van de klimaatregeling regelt de binnentemperatuur van uw wagen automatisch. "Deze instelling zorgt voor een evenwichtige warmteverdeling: de helft van de warme lucht blaast aan een temperatuur van 40 °C aan de voeten en koelt af terwijl het naar het bovenlichaam en hoofd stijgt. Zo blijft u alerter achter het stuur", legt de ingenieur uit. Wanneer de temperatuur rond het bovenlichaam extreem hoog is, kan dit slaperigheid veroorzaken. "Rijden aan een binnentemperatuur van 35 °C kan je vergelijken met een alcoholpercentage van 0,5 g/l in het bloed", waarschuwt ze.

- Verwarmen kost niets. Uw wagen verbruikt tijdens het verwarmen geen extra brandstof of water. “Het warme water dat de motor genereert, wordt voor de verwarming gebruikt en daarna aan een veel lagere temperatuur naar de motor teruggevoerd. Dit komt de radiator van de motor dus ten goede."

Contacteer ons
Dries De Weert D'Ieteren NV
Dries De Weert D'Ieteren NV
Over SEAT

Press room SEAT Import (België) voorbehouden voor journalisten

Copyright - Persberichten en foto's vrij van rechten uitsluitend voor persdoeleinden - Het gebruik van teksten en foto's voor andere doeleinden is niet toegelaten.

SEAT

SEAT is de enige constructeur die in Spanje wagens ontwerpt, ontwikkelt, bouwt en commercialiseert. De multinational, die deel uitmaakt van de Volkswagen-groep, heeft zijn hoofdzetel in Martorell (Barcelona) en exporteert ruim 80% van zijn wagens naar meer dan 80 verschillende landen. In 2017 boekte SEAT een bedrijfswinst na belastingen van 281 miljoen euro en verkocht het merk wereldwijd 470.000 wagens.

De SEAT-groep stelt meer dan 14.700 personen te werk in zijn drie productiecentra in Barcelona, El Prat de Llobregat en Martorell, waar onder andere de succesvolle Ibiza, Leon en Arona worden gebouwd. Verder bouwt SEAT de Ateca en Toledo in Tsjechië, de Alhambra in Portugal en de Mii in Slovakije.


D'Ieteren NV

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, streeft groei en waardecreatie na dankzij een langetermijnstrategie voor zijn ondernemingen op internationaal niveau, alsook een actieve stimulering en ondersteuning zodat deze ondernemingen zich kunnen ontwikkelen als marktleider in hun sector of in hun regio's. De groep heeft momenteel drie activiteiten die opgebouwd werden rond sterke merken:

D'Ieteren Auto verdeelt in België de voertuigen van de merken Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti, Porsche en Yamaha. Het is de grootste autoverdeler in België, met op het einde van 2017 een marktaandeel van ongeveer 21% en 1,2 miljoen voertuigen in omloop. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,3 miljard EUR en 85,9 miljoen EUR in het boekjaar 2017.  

Belron (voor 54,85% eigendom) maakt het verschil door de problemen van mensen echt zorgzaam op te lossen. De onderneming is de wereldleider in de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing met meer dan 10 hoofdmerken, waaronder Carglass®, Safelite® AutoGlass en Autoglass®. Daarnaast beheert het bedrijf voertuigbeglazings- en andere verzekeringsclaims in naam van verzekeringsklanten. Belron breidt tevens zijn diensten uit met een focus op de oplossing van problemen die mensen ervaren als ze bijstand nodig hebben bij herstellingen aan hun voertuigen en woningen. De omzet en het aangepaste bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 3,5 miljard EUR en 189,8 miljoen EUR in 2017.  

Moleskine (voor 100% eigendom) is een premium en inspirerend lifestyle merk. Het bedrijf ontwikkelt onder een iconisch merk notebooks en schrijf-, reis- en leesaccessoires die in meer dan 115 landen worden verkocht via een multi-channel distributiestrategie. De omzet en het bedrijfsresultaat bedroegen respectievelijk 155 miljoen EUR en 25 miljoen EUR in 2017. 

Meer informatie over persoonsgegevens en de verwerking ervan: www.dieteren.be/nl/privacypolicy