Autosalon van Genève 2016 - SEAT onthult zijn compacte SUV: de nieuwe SEAT Ateca

Dinsdag 1 maart 2016

  • Nieuw model wordt derde pijler voor het merk
  • Onderneming debuteert in een sterk groeiend segment
  • Verkoopcijfers wereldwijd gestegen in de eerste twee maanden van 2016
  • Alhambra viert 20e verjaardag met een speciale editie 

 

Op het autosalon van Genève 2016 stelt SEAT zijn eerste SUV-model voor. De nieuwe Ateca vormt een unieke combinatie van apart design, dynamisch rijplezier, stedelijke veelzijdigheid en praktisch gebruiksgemak. Tot zijn technologische highlights behoren de eersteklas connectiviteit, innovatieve bijstandssystemen en uiterst efficiënte motoren, die van de Ateca een van de meest innovatieve SUV's in zijn segment maken. Uitstekende kwaliteit, precisie in de productie en een zeer aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding maken de Ateca tot een echte SEAT. Hij maakt van iedere dag en iedere kilometer nog net iets meer een echte rijervaring. 

 

Volgens de traditie is de nieuwe SEAT Ateca genoemd naar een Spaanse plaats, zo bezorgt hij het merk meteen ook een authentieke zuiderse toets, karakter en persoonlijkheid. Hij werd voor 100% ontworpen en ontwikkeld in Barcelona.  “Met deze wagen moet ons merk een essentiële stap vooruit zetten op het vlak van imago”, vertelt Luca de Meo, voorzitter van de raad van bestuur van SEAT S.A. “De Ateca betekent ons debuut in een segment dat de voorbije jaren een sterke groei gekend heeft in West-Europa.”

“De Ateca toont een duidelijke evolutie van de karakteristieke SEAT-designtaal en staat ook voor emotie en functionaliteit”, verklaart dr. Matthias Rabe, vicevoorzitter verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling. “Deze wagen biedt uitstekende offroadkwaliteiten en garandeert dankzij zijn betrouwbare trekkracht een uitzonderlijke rijervaring in alle omstandigheden. De Ateca is ook voorzien van innovatieve technologie, bijvoorbeeld op het vlak van verlichting en connectiviteit.”

Nog voor de zomer zal de nieuwe SEAT Ateca beschikbaar zijn in Duitsland en Spanje, de andere markten volgen nadien. Hij zal beschikbaar zijn met benzine- en dieselmotoren met een vermogen van 115 tot 190 pk, gekoppeld aan een manuele of de geautomatiseerde DSG-versnellingsbak en met voorwiel- of vierwielaandrijving. Het uitgebreide aanbod aan hightech opties reikt van full-ledkoplampen over een breed gamma aan bijstandssystemen zoals de innovatieve fileassistent en de nieuwe Emergency Assist tot infotainmentsystemen van de jongste generatie met een aanraakscherm van 8-duim en Full Link-connectiviteit. Met drie uitrustingsniveaus, tal van kleurmogelijkheden en hoogwaardige materialen biedt hij voor elk wat wils.

 

Verkoopcijfers

SEAT heeft in de eerste twee maanden van dit jaar opnieuw een positief resultaat neergezet, met een toename van bijna 1% tegenover dezelfde periode in 2015. Luca de Meo benadrukte ook dat SEAT al voor het derde jaar op rij een groei noteerde. In 2015 leverde het merk meer dan 400.000 wagens (400.037, of +2,4% tegenover 2014), dat betekent een groei met 25% tegenover 2012 en is het beste resultaat sinds 2007.

 

20 jaar Alhambra

De ruimste en meest veelzijdige wagen in het SEAT-gamma viert zijn verjaardag met een speciale editie. De eerste generatie van de SEAT Alhambra werd 20 jaar geleden voorgesteld en groeide snel uit tot een succesvol model voor gezin en vrije tijd, maar ook voor business- en fleetklanten. De nieuwe SEAT Alhambra 20th anniversay special edition combineert unieke designelementen met een uitgebreid technologiepakket. Het jubileummodel is meteen herkenbaar aan zijn lichtmetalen 17-duimsvelgen in hoogglanzend zwart, zijn xenonkoplampen, de verdonkerde zijruiten en achterruit en het grote panoramische schuifdak. In het interieur onderscheidt hij zich met zetelbekleding in donker alcantara met contrasterende lichte stiksels. De bestuurder en passagier voorin kunnen in deze speciale editie van de Alhambra genieten van sportzetels met massagefunctie.

Cathy Octaef Promotion & PR Manager at D'Ieteren SA - SEAT Import